Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Wat en waar zijn de 30 markten op Tenerife?

Er zijn betrekkelijk veel markten op Tenerife. Welke soort markten zijn dat en waar zijn die 30 markten te vinden?


Als u het nog niet kent moet u beslist eens gaan kijken op een "boerenmarkt", een geheel van stalletjes waar de landbouwers uit de omgeving hun waren direct aan u kunnen verkopen.  Vaak gaat het daarbij om biologische landbouw producten. In  het spaans is een Mercadillo een echte markt zoals wij die kennen maar is toch vaak overdekt. Een mercado is een lokaal winkelcentrum met een aantal winkels van uiteenlopende aard. Vaak zijn daar wel verswinkels gevestigd met een assortiment dat een combinatie is van producten uit de omgeving en producten die van elders komen. In de meeste mercadillo´s met boerenproducten zijn  lijsten te vinden met minimum en maximum prijzen.

U kunt ook naar een rastro gaan, een vlooien- of rommelmarkt. Daar is vaak van alles te koop, van stoffen tot postzegels. Heerlijk rondsnullene tussen allerlei spulletjes die u wellicht nooit nodig heeft maar ineens ziet u iets dat u altijd had willen hebben.

De mercadillo´s en rastro´s zijn bijzondere bezienswaardigheden van Tenerife en de meesten zijn uw bezoek meer dan waard. Het zijn geen echte toeristische markten. Ze zijn bijna allemaal ontstaan uit de lokale behoeften van de inwoners.

Bekijk ook de markt agenda van Tenerife


De gegevens zijn zo goed mogelijk vastgesteld op 1 mei 2023 en kunnen intussen veranderd zijn. Als u dat merkt vragen wij u om ons een berichtje daarover te sturen.


1. Mercadillo de Santa Cruz de Tenerife.

Uniek in zijn soort is de markt in Santa Cruz, de mercadillo Nuestra Señora de Africa "La recova". Het bestaat uit drie gedeeltelijk overdekte pleinen waar alles wat met eten en drinken te maken heeft te koop is en het gaat vaak over lokaal geproduceerde producten. Zoekt u verse kruiden, allerlei gedroogde bonen, vruchten en zaden, het is er, een wijnbar met canarische wijnen, is er ook, een bijzondere vissoort, die is er ook te koop. Taarten, lokale kazen, honingsoorten en natuurlijk de canarische mojosauzen. Groenten en fruit zijn er in overvloed en een bakker, een poelier en een paar slagerijen zijn er eveneens gevestigd. Een traiteur biedt kant en klare canarische meeneemschotels aan voor als u het zelf liever niet maakt. In de kelder vind u een overvloed aan vis, schaaldieren en andere zeevruchten die u ook ter plekke kunt proeven met vaak een glaasje cava van het eiland. De boeren- en vismarkt La Recova biedt u bijna alles wat u wenst voor een heerlijke maaltijd bij u thuis.

De architectuur van de markt in Santa Cruz heeft moorse, marokaanse of afrikaanse stijlinvloeden  en om het gebouwencomplex heen zijn een aantal sfeervolle barretjes en terrasjes te vinden. U kunt in op deze bezienswaardige merkt uren doorbrengen.

Wanneer: elke dag

Uren: 9.00 - 14.00 uur

In welke periode: het hele jaar

Type markt. vlooienmarkt en versmarkt

Waar. Avenida Jose Manuel Guimerá

Routecode: FP7X+86

Aantal kramen: 113

Meer informatie over wat er te doen is in Santa Cruz de Tenerife 🡥


2. De rastro van Santa Cruz.

Rastro betekent letterlijk rommelmarkt of vlooienmarkt en dat is precies waar het op deze markt om gaat. Op de 713 kramen en plekjes op de grond is van alles te vinden en te zien. Van oude typemachines tot lingerie. Snoepgoed, koffers, tweedehandskleding, nieuwe kleding, gereedschappen, computer en radio onderdelen, cd´s en grammofoonplaten, kunst, antiek en curiosa. het is zo gek niet te bedenken of het is er. Het kan er erg druk zijn. De rastro van Santa Cruz ligt direct ten zuiden van de boeren en vismarkt.

De rastro van Santa Cruz is iedere zondag van 9.00 tot 14.00 te bezoeken.


3. Agromercado - Mercadillo de Adeje.

Allerlei producten van de landbouwgebieden rondom uit Adeje en de streken daaromheen worden op deze vrij nieuwe boerenmarkt te koop aangboden. Er is een breed scala aan landbouw-, veeteelt- en ambachtelijke producten beschikbaar tegen concurerende prijzen.

Wanneer: zaterdag en zondag

Uren: 8.00 - 14.00 uur

In welke periode: het hele jaar

Type markt: boerenmarkt - versmarkt

Waar: Calle Archajara 5

Routecode: 47H6+3F

Aantal kramen: 35

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje 🡥


4. Mercadillo del Agricultor de Güímar.

Alle producten die op deze markt worden verkocht, komen uit de Güímar-vallei. Er worden altijd verse producten verkocht en er is een ruim assortiment groenten en fruit. Het heeft ook verschillende kraampjes met honing, mojo en jam, evenals zelfgemaakte zoetigheden en ambachten. Het heeft drie gecertificeerde biologische landbouwstands.

Wanneer: donderdag en zondag

Uren: donderdag 16.00 - 20.00 zondag 8.00 -13.30

In welke periode: het hele jaar

Type markt: boeren en ambachten markt

Waar. Plaza del Ayuntamiento

Routecode: 8H7Q+MF

Aantal kramen: 48

Meer informatie over wat er te doen is in Güímar 🡥


5. Mercadillo de Puerto de la Cruz.

Dit is een vlooienmarkt, een kleine versmarkt en een algemene markt door elkaar. Er is van alles te koop maar weinig van waarde en er zijn geen echte verse boeren producten te koop. In het overdekte gedeelte dat niet tot de mercadillo behoord maar een mercado is zijn wat meer winkeltjes met verse producten.

Wanneer: woensdag en zondag

Uren: 8.00 - 14-00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: algemene markt en versmarkt

Waar. Avenida Blas Pérez González

routecode: CC6W+3M

Aantal kramen: 140

Meer informatie over wat er te doen is in Puerto de la Cruz 🡥


6. Mercadillo del Agricultor de Granadilla de Abona.

Dit is één van de grotere versmarkten op Tenerife met een assortiment van groenten, fruit, kazen, vleeswaren, brood, honing, bloemen, snoepgoed en andere zoetigheden. Om bij deze markt te komen rijdt u net ten zuiden van de TF-1 achter het tankstation aan de TF-64 langs. U komt dan direct op de parkeerplaats van de markt.

Wanneer: zaterdag en zondag

Uren: 8.00 - 14-00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: algemene markt en versmarkt

Waar: parallelweg TF-1 / TF-64

routecode: 3C9W+W8

Aantal kramen: 78

Meer informatie over wat er te doen is in Granadilla de Abona 🡥


7. Mercadillo del Agricultor de La Matanza de Acentejo.

Er is veel te beleven op deze markt. Het is een grote boeren-versmarkt met een aantal kramen met ecologische producten,, een gedeelte met ambachten en een kleine vlooien markt. De opzet laat toe dat op er op een aantal dagen een uitbreiding is met een gedeelte waar winkeltjes uit de omgeving ook iets kunnen verkopen.

Wanneer: zaterdag en zondag

Uren: 8.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: boeren-versmarkt en ambachtenmarkt

Waar. Ctra. General del Norte 189

Routecode: CGWR+VW

Aantal kramen: 51

Meer informatie over wat er te doen is in La Matanza de Acentejo 🡥


8. Rastro de Los Cristianos.

Heel dicht bij de zee ligt de middelgrote markt van Los Cristianos waar een flink aantal kraampjes zijn met kleding, tweedehands spullen, vinylplaten, schoenen, boeken, handwerk, textiel en kleine hebbedingetjes. Er zijn geen ambachten te zien of verse producten te koop. Het is er heerlijk rondneuzen in het zachte klimaat van Tenerife.

Wanneer: dinsdag en zondag

Uren: 9.00 - 15.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: vlooien- en warenmarkt

Waar.  Av. Juan Carlos I, 33

Routecode: 27XQ+4P

Aantal kramen: 110

Meer informatie over wat er te doen is in Los Cristianos 🡥


9. Mercadillo del Agricultor de Tacoronte.

Midden in het grootste tuinbouw gebied van Tenerife vind u deze grote boerenmarkt met allerlei verse tuinbouwproducten. In een tweede hal zijn de ambachtelijke voedingsmiddelen ondergebracht. U kunt hier de meest bijzondere groente- en fruitsoorten kopen tegen redelijk lage prijzen.

Wanneer: zaterdag en zondag

Uren: 8.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: boeren en ambachten markt

Waar. TF 16 - aan de weg Tacoronte - Tejina

Route code: FHXV+W9

Aantal kramen: 84

Meer informatie over wat er te doen is in Tacoronte 🡥


10. Mercadillo en Rastro de Guaza - Arona.

In Guaza staat één van de grootste vlooienmarkten van Tenerife waar u meubels, kleding, schoeisel, antiek, allerlei apparaten, decoratie, computerhardware, huishoudelijke artikelen, speelgoed en bijzonder accessoires kunt kopen. Deze tweedehands markt biedt vrijwel alles wat u nodig heeft. Dit is de meest toeristische markt van het eiland.

Wanneer: vrijdsg, zaterdag en zondag

Uren: 8.30 - 14.30

In welke periode: het hele jaar

Type markt: vlooien- en antiekmarkt

Waar: C. Josefina Reveron

Routecode: 382C+6P

Aantal kramen: 291

Meer informatie over wat er te doen is in Arona 🡥


11. Mercadillo del Agricultor y Artesano de Buenavista del Norte.

Rondom het prachtige muziek paviljoen van Buenavista del Norte kunt u genieten van een niet al te grote versmarkt op het hele gezellige hoofdplein van het kleine dorp. Zoals overal op de boerenmarkten zijn de producten net vers van het land. Deze boerenmarkt met enige romantiek omgeven!

Wanneer: zaterdag

Uren: 8.30 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: vers- en ambachtenmarkt

Waar: Pl. de los Remedios

Routecode: 94CX+R9

Aantal kramen: 10 plus enkele standjes

Meer informatie over wat er te doen is in Buenavista del Norte 🡥


12. Rastro de El Médano.

Passend bij de ontspannen sfeer die altijd in El Medano te voelen is kunt u hier voor een keur aan tassen, kleding, schoenen en allerlei accesoires terecht. Rondom de markt is veel horeca te vinden en het kleine strand aan de zee is maar een paar 10-tal meters van de markt vandaan. Deze markt wordt veel bezocht door toeristen.

Wanneer: woensdag

Uren: 9.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: algemene markt

Waar. Plaza de El Médano

Routecode: 2FV6+VH

Aantal kramen: 44

Meer informatie over wat er te doen is in El Medano 🡥

13. El Medano kent ook een mercadillo, kleine groente- en fruitmarkt.

Wanneer: zaterdag

Uren: 9.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: algemene markt

Waar. Plaza Nuestra Señora de Roja

Routecode: 2FV7+MR

Aantal kramen: 12


14. Mercadillo del Agricultor de Tegueste.

Naast een echte boerenmarkt is de markt in Tegueste ook een markt voor ambachten. De merkt is speciaal gebouwd als mercadillo en heeft een geheel eigen sfeer. Naast vlees is er kakelverse groente en fruit te koop, net van het land af. Als bijzonderheid is zijn er vaak ook muziek- en dansuitvoeringen.

--

Wanneer:  zaterdag en zondag

Uren: 8.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: algemene markt

Waar. Calle de Ramírez

Routecode: GM97+RW Tegueste

Aantal kramen: 38

Meer informatie over wat er te doen is in Tegueste 🡥


15. Mercadillo Golf del Sur, San Miguel de Abona.

Deze kleine markt heeft een gevarieerd assortioment met artikelen zoals wenskaarten tot leren riemen, natuurlijke aloë vera producten, t-shirts en jurken, handgemaakte sieraden en telefoonaccessoires. In de komende jaren wil de markt uitgroeien tot een volwaardige warenmarkt.

Wanneer: vrijdag

Uren: 9.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: algemene waren markt

Waar.  Av. del Atlàntico

Routecode:  Av. del Atlàntico

Aantal kramen: 28

Van deze markt is nog geen foto of video beschikbaar.

Meer informatie over wat er te doen is in San Miguel de Abona 🡥


16. Mercadillo del Agricultor de San Cristóbal de La Laguna.

Elke zaterdag verkopen verschillende boeren producten van hun eigen oogst. U vindt er onder andere een grote verscheidenheid aan fruit, groenten en kazen. Direct ernaast is een mercado waar eveneens veel versproducten te koop zijn. Hier kunt u de verschillen zien tussen lokale boerenproducten en de van verder komende producten.

Wanneer: dinsdag, donderdag en zaterdag

Uren: 7.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: boerenmarkt

Waar: Plaza del Cristo

Routecode: FMVP+5H

Aantal kramen: 18

Meer informatie over wat er te doen is in La Laguna 🡥

17. Op dezelfde plek als de boerenmarkt is een grote versmarkt gevestigd.

In een grote maar kennelijk tijdelijke hal kunt u ongeveer alle etenswaren kopen die u maar wenst. Het is een warenhuis met etenswaren waarop u niet uitgekeken raakt en waar u de meeste canarische specialiteiten en etenswaren kunt kopen. Van de bekende mojo´s tot de bijzondere papas arrugadas en natuurlijk het speciale zout daarvoor..

Wanneer: elke dag

Uren: 7.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: versmarkt

Waar: Plaza del Cristo

Routecode: FMVP+5H

Aantal kramen: 102


18. Mercadillo de Costa Adeje.

Als u even niet wilt genieten van  de zee en het strand is deze markt een welkome afwisseling. Op deze warenmarkt zijn hoofdzakelijk allerlei kleding, schoenen, sieranden, koffers en leuke spulletjes te koop die u als souvenier mee kunt nemen te zien. Er zijn geen boerenproducten te koop.

Wanneer: donderdag en zaterdag

Uren: 9.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: warenmarkt

Waar.: Av. de Bruselas

Routecode:  37R7+MF

Aantal kramen: 164

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje 🡥


19. Mercado Agrotradicional de Guía de Isora.

Ook in Guia de Isora is een leuke boeren-en versmark te vinden. Er is keuze uit een behoorlijk aantal lokale versproducten die de inwoners zelf op hun boerenbedrijf kweken. Op maandag is de markt in Guia de Isora zelf en op woensdag staan dezelfde standhouders in Playa San Juan. (Zie hieronder).

Wanneer: maandag en woensdag

Uren: 8.00 - 13-00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: boeren- versmarkt

Waar.:Plaza de la Cruz del Llano

Routecode: 652C+CX

Aantal kramen: 22

Op woensdag is deze markt op de Plaza Eulogia González Taima in Playa San Juan. Routecode: 55JM+GV

Meer informatie over wat er te doen is in Guia de Isora 🡥


20. Mercadillo del Agricultor de Cruz del Carmen in het Anaga gebergte.

De enige markt met verse producten die midden in het bos ligt is dez markt bij Cruz del Carmen in het Anaga gebergte. Het is een kleine markt die plaatsvind in het gebouwtje dat ook de voorlichting voor wandelaars verstrekt.  U koopt hier dus ook heerlijk vers fruit voor u aan uw wandeling door de bergen van de Anaga begint.

Wanneer: zaterdag en zondag

Uren: 9.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: algemene markt

Waar. Centro de Visitantes del Parque Rural de Anaga

Routecode: GPJ9+8W

Aantal kramen: 15

Meer informatie over wat er te doen is in het Anaga gebergte 🡥


21. Mercadillo del Agricultor de Los Silos.

Net zoals de mercadillo in Buenavista del Norte is deze boerenmarkt rondom het muziekpaviljoen gegroepeerd op het centrale plein van het dorp en dat geeft de markt wat extra allure. Het vele fruit en de groenten zijn dichtbij geoogst en vers. Op het plein zijn ook bakkers en banketbakkers aanwezig.

Wanneer: zondag

Uren: 9.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: boeren- en ambachtelijke markt

Waar.: Plaza de la Luz

Routecode: 958M+53

Aantal kramen: 18

Opnamen van de markt zijn van 0.35 - 1.20 te zien.

Meer informatie over wat er te doen is in Los Silos 🡥


22. Mercadillo del Agricultor de La Orotava.

La Orotava ligt midden in de "groentetuin" van Tenerife en heeft daarom uiteraard een versmarkt. In de video lijkt het niet zo maar doorgaans is de markt goed gevuld met stands die alles wat maar vers te telen is hier verkopen. Na een bezoek aan de monumentale stad is dit een leuke afsluiter.

Wanneer: zaterdag

Uren: 8.00 - 13.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: vers- en boerenmarkt

Waar.: Calle Educadora Lucía Mesa

Routecode: 9FQH+XG

Aantal kramen: 32

Meer informatie over wat er te doen is in La Orotava 🡥


23. Mercadillo del Agricultor de San Miguel de Abona.

Van alle agrarische markten is dit één van de betere. Er is altijd voldoende voorraad van de meest uiteenlopende agrarische producten. De varieteit is meer dan goed. Vrijwel alle soorten groente en fruit die Tenerife kan produceren is er vertegenwoordigd en de prijzen zijn heel gematigd.

--

Wanneer: woensdag, zaterdag en zondag

Uren: 8.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: versmarkt met ecologische producten

Waar.: Av. Modesto Hernández González, 42

Routecode: 29XJ+QV

Aantal kramen: 68

Meer informatie over wat er te doen is in San Miguel de Abona 🡥


24. Mercadillo del Agricultor "Llano Abajo" de Santiago del Teide.

ruim twintig nieuwe kramen voor de verkoop van groente- en fruitproducten, boeren, ambachtslieden, banketbakkers... waarmee het de bedoeling is om boeren, ambachtslieden en banketbakkers in de regio de kans te geven om hun producten rechtstreeks aan de consument.

Wanneer: zaterdag en zondag

Uren: 8.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: versmarkt met ecologische producten

Waar.: Avenida de La Iglesia 2

Routecode: 75VP+43

Aantal kramen:  21

Meer informatie over wat er te doen is in Santiago del Teide 🡥


25. Mercadillo del Agricultor de Punta Larga - Candelaria.

Midden in een nieuwe woonwijk waar in hoofdzaak Canariers wonen is een fors centro comercial waar elke woensdag en zaterdag een kleine versmarkt is. Het aanbod is niet bijzonder grooot maar voldoende voor de lokale bevolking.

Wanneer: woensdag en zaterdag

Uren: 8.00 - 14.00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: 

Waar.: Rbla. de los Menceyes 10

Routecode: 9J7M+RF

Aantal kramen: 12

Meer informatie over wat er te doen is in Candelaria 🡥


26. Mercadillo del Agricultor de Candelaria.

Niet zo heel ver van Punta Larga is de agrarische markt van Candelaria gevestigd in een eigen hal vlakbij de haven. Het kan in deze markt vol met verse producten behoorlijk druk zijn en u moet niet te laat komen want dan is er veel uitverkocht. De kwaliteit van de aangeboden waren is erg goed.

Wanneer: woensdag en zaterdag

Uren:  9.00 - 14-00

In welke periode: het hele jaar

Type markt: boeren- versmarkt

Waar.: Av. de la Constitución, 3

Routecode: 9J3H+WW

Aantal kramen: 11


27. Mercadillo del Agricultor de Arafo.

Met een niet te groot aantal kramen biedt de markt van Arafo wel een grote verscheidenheid. Fruit, groenten, snoep en zelfgemaakte mojo's, ambachten, bloemen, eieren, ambachtelijke kaas. Verse producten, rechtstreeks aangekocht bij de producenten is er echter volop te koop-

Wanneer: vrijdag

Uren: 16.00 - 20.00

In welke periode: hele jaar

Type markt: ecologische boeren- versmarkt

Waar.: Carr. Güimar-Arafo, 2

Routecode: 8HRM+3R

Aantal kramen: 42

Meer informatie over wat er te doen is in  Arafo 🡥


28. Mercadillo de Los Abrigos - Granadilla de Abona.

Vrijwel direct aan het haventje is deze markt bezienswaardig. In de setting van een typisch vissersdorp koopt u daat Cd's, dvd's, kleding, sieraden, riemen en meer, allemaal op een steenworp afstand van de beste visrestaurants in het zuiden. En als u er toch heengaat is een marktdag een goed idee.

Wanneer: dinsdag

Uren: 17.00 - 21.00

In welke periode: hele jaar

Type markt: warenmarkt

Waar.: Cl. la Marina

Routecode: 2CH4+MCC

Aantal kramen: 18

Meer informatie over wat er te doen is in Granadilla de Abona 🡥


29. Mercadillo del Agricultor de Los Realejos.

Casa del Llano is een oud huis dat na een restauratie gewijd is aan het werken op de boerderij en waar op kleine schaal fruit, groenten, kaas, honing en bloemen.worden verkocht. Niet alleen aan de Canariërs maar zeker ook aan de toeristen die het dorp bezoeken.

Wanneer: zaterdag en zondag

Uren: 9.00 - 14.00

In welke periode: hele jaar

Type markt: ecologische boeren- versmarkt

Waar.: Camino Viejo de San Benito

Routecode: 9CJ9+74P

Aantal kramen: 9

Meer informatie over wat er te doen is in Los Realejos 🡥


30. Mercado del Agricultor de La Guancha.

Direct aan de regionale weg tussen Puerto de la Cruz en Garachico ligt de markt van Guancha. In saai gebouw in een saaie omgeving is een overweldigend aanbod van groente en fruit uit de omgeving van een hoge kwaliteit. Voor bewoners in de omgeving is het een belangrijke plek voor producten van het land.

Wanneer: zaterdag en zondag

Uren: 8.00 - 13-30

In welke periode: hele jaar

Type markt: ecologische boeren- versmarkt

Waar.: TF-5 Ctra. gral. s/n, km 49,1,

Routecode: 98QM+GM

Aantal kramen: 48

Meer informatie over wat er te doen is in La Guancha 🡥


31. Mercadillo de Garachico.

Aan het Plaza de la Libertad en net voor het Casa de Piedra, een beroemd en centraal gelegen groot woonhuis in Garachico vind elke zeterdag de wekelijkse markt plaats. Het is een markt waar ambachen, bakkers, boeren uit de omgeving verse waren en lokale producten verkopen. De sfeer ademt het Tenerife zoals het was uit.

Wanneer: zaterdag

Uren: 8.00 - 14.00

In welke periode: hele jaar

Type markt: ambachtenmarkt

Waar.: Plaza de La Libertad

Routecode: 96FP+75

Aantal kramen: 16

Meer informatie over wat er te doen is in Garachico 🡥


Bekijk ook de markt agenda van Tenerife

Verwante onderwerpen:

Pagina: markten op Tenerife

deteiding.nl