Bezienswaardigheden en wat is er te doen in San Juan de la Rambla?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in San Juan de la Rambla en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

Er zijn geen grote monumenten in San Juan de la Rambla maar wel talloze kleine bezienswaardigheden. Sfeervolle kleine pandjes met karakter en een belevenis gevoel. De wijk Rosario iets oostelijk aan de kust is zonder er iets aan te veranderen direkt geschikt voor Anton Pieck schilderijen, zo lieflijk.  Vergeet ook niet het pleintje aan zee bij Las Aguas te bezoeken. U kunt er met een mooi glas of iets te eten geruime tijd doorbrengen.


Iglesia San Juan Bautista.

Dit gebouw is een voorbeeld van een bouwerk dat door de eeuwen heen langzaan een harmonisch geheel is geworden. Deze kerk is eenvoudig, bijna delicaat en tegelijkertijd sierlijk zonder dat de verhoudingen in gevaar komen. Deze kerk werd in eerste aanleg in de 16e eeuw gebouwd, verwoest door een storm in 1722 en in de jaren daarna weer opgebouwd. Er zijn twee beuken met diverse zij-kappellen.

Binnenin is aan de daken de bouwgeschiedenis af te lezen waarbij het kleinere dakdeel dat het verst van de ingang is gelegen het oudste deel is. 

De meeste daken hebben cassetteplafond met een afwerking in de lokale mudégar stijl. Het interieur van de kerk voorzien van meerdere altaren van hoge kwaliteit. De wijze waarop de kerk op de omgeving aansluit en er bijna in opgaat is maar zelden te zien en maakt San Juan de la Rambla onderandere daardoor tot een bijzondere bezienswaardigheid.


Molino de Gofio del Risco de las Pencas.

Deze watermolen voor het malen van gofio is ook bekend als de molen van Ruiz. Tot 1942 was deze molen in vol bedrijf. Het complex bestaat uit 3  gebouwtjes van vulkanisch gesteente of wel tufsteen. 2 daarvan zijn met elkaar verbonden zijn.  In het hoofdgebouw staat de machine die nog redelijk goed bewaard is maar niet meer werkt. U kunt het bereiken door aan de westkant van Baranco de Ruiz een nieuw aangelegd voetpad omhoog te nemen.


Ermita de Nuestra Señora del Rosario.

Deze ermita is op een particulier terrein gebouwd. Het heeft een altaar met een schilderij waarop de maagd van de rozenkrans te zien is.  en in de 17e eeuw gebouwd op een privélandgoed, nadat de eigenaar toestemming had gekregen van het bisdom om het te bouwen. Het heeft een klein koor, een preekstoel . De kapel staat op een klein plein waar vandaan u naar links en rechts kan lopen. Beiden zijn het begin van een mooie wandeling.

De wandeling vanaf die kapel is één van de meest onbekende bezienswaardigheden van Tenerife. Het gehucht aan zee toont het oude Tenerife zonder verkeer. De straatjes zijn nog vrijwel origineel en auto´s kunnen er vrijwel niet rijden. De wandeling duurt niet lang maar als u vanaf de kapel naar rechts gaat tot de baranco, dan weer omkeert en voor bij de kapel loopt tot de volgende baranco en dan weer terug heeft u ruim een uur gelopen.


Adolfo Suares in Las Aguas.

Adolfo Suares in Las Aguas San Juan de la Rambla

Dit is een plein dat pal aan zee ligt en waar altijd parkeerplekken zijn. De rots in zee die u ziet heet roque de las aguas.  Aan en direct achter het plein zijn verschillende restaurants en bars waar het goed toeven is. Vanaf het parkeer terrein kunt u westwaards het kleine dorp in lopen en de oude huisjes, trappen en straatjes bewonderen. Als u vanaf het parkeer terrein in oostelijke richting loopt is er een prima wandelpad naar het wijkje El Rosario. Zie hier boven bij  Ermita de Nuestra Señora del Rosario.


Zona Recreativa El Saucito Park.

Dit kleine recreatiegebied ligt direct naast de drukke 2-baansweg TF-5 vlak bij een brandstof station. Er zijn houten tafels en banken, barbecueplaatsen, een kleine parkeerplaats en stromend water. Boven de tafels en banken is een bladerdak van vier grote Indiase ficussen en ruisende palmbomen. Er zijn ook drakenbloedbomen en wat struiken die gedeeltelijk achter muurtjes van natuursteen staan. Vanaf het gebied is de zee goed te zien.


Fiestas en Feestdagen bij San Juan de la Rambla.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van San Juan de la Rambla zijn maar liefst 9 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in
San Juan de la Rambla.

Bureau voor toeristische informatie, Oficina del Litoral, in San Juan de la Rambla:

  • Adres: C. el Sol 4, 38420 San Juan de la Rambla,
  • Routecode: 99V3+J3  Locatie: ↗
  • Telefoon: 922 350 240
  • Openingstijden: ma.-vr. 09:00 - 13.00 uur. Gesloten in het weekeinde en op feestdagen.

Pagina: doen in San Juan de la Rambla

deteiding.nl