Puerto Santiago, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Puerto Santiago.


Puerto Santiago dat zich nog niet zo lang geleden heeft ontwikkeld tot één van de meest charmante kleine badplaatsen op Tenerife heeft ook in korte tijd veel liefhebbers gekregen. Maar er zijn ook nog veel ontwikkelingen die nog vorm moeten krijgen.

Deze bekende badplaats ligt aan een inham die wordt beschermd wordt door een golfbreker en een kleine vissershaven. Inmiddels is Puerto Santiago en het strand van La Arena een aantrekkelijke toeristische bestemming voor bezoekers, vakantiegangers en overwinteraars die van een iets rustiger gebied in het zuiden en westen van Tenerife.

Er zijn talrijke hotels en toeristische appartementen, winkels en winkelcentra, bars, cafe´s en restaurants, openbare pleinen, meerdere stranden en parken. Langs de kust zijn vanuit Puerto Santiago meerdere wandelingen te maken zoals de route naar de beroemde 600 meter hoge kliffen van acantilados.

Video van Puerto Santiago.

Playa Arena Puerto Santiago


Fiestas en Feestdagen.

Puerto Santiago kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Puerto Santiago of in de directe omgeving zijn 18 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Puerto Santiago↗