Wilt u graag overwinteren op Tenerife?

Heerlijk overwinteren op Tenerife is echt een heel goed idee, toch moet u rekening houden met wat praktische tips. Lees ze in deze reisgids.

deteiding.nl


Tenerife heeft een heerlijk klimaat waar het gedurende hele winterperiode aangenaam toeven is. Er zijn prachtige stranden, pitoreske dorpjes, bezienwaardige steden, spectaculaire bossen en veel, heel veel terrassen waar u ontspannen iets kunt eten en drinken met uitzicht op zee, Kortom overwinteren op Tenerife is heerlijk. 


We beschrijven in de reisgids alle fecetten van het eiland Tenerife, de steden, de dorpen, de stranden en de verschillende gebieden die qua klimaat wat kunnen verschillen. In de reisgids beschrijven we ook wat er in al die plaatsen te doen is en wat de meest bijzondere bezienswaardigheden zijn.

 

Op andere pagina´s van De Teiding beschrijven we wat meer praktische tips over onderwerpen waarmee u te maken kunt krijgen tijdens uw overwinterings periode op Tenerife zoals tips over het verkeer, autohuur, boodschappen, service in de horeca, verloren voorwerpen, de ziekenzorg en belangrijke telefoonnummers.

Overwinteren op Tenerife is verblijven in een stabiel en warm klimaat.


Wat is overwinteren?

Over het algemeen is dat een verblijf van enige maanden in een land waar het klimaat wat behaaglijker is dan in België of Nederland, De winterperiode doorbrengen in een gebied waar het wat fijner, warmer en droger is.. Voor veel overwinteraars is de gezondheid een belangrijke reden om naar een ander klimaat te reizen en zo het vochtiger en koudere klimaat thuis te vermijden. Maar ook het hele ontspannen leven in die gebieden kan een goede reden zijn om een paar maanden op een andere plek door te brengen. 

 

Vooral het zuid-westelijke deel van Tenerife heeft een geliefd klimaat.

Vanaf Costa del Silencio in het zuiden tot aan het noordelijker gelegen Los Gigantes vind u talloze fraaie hotels, villa´s en appartementen gebouwen die zich goed lenen voor een overwintering. Het aantal zonneuren in het zachte, mediterrane klimaat is in dit deel van het eiland 5300 uur per jaar bij een gemiddelde temperatuur van 23,2 graden! Dat is het hoogste van Spanje. Niet verwonderlijk omdat Tenerife voor de Afrikaanse kust ligt. Het is ook daardoor dat Tenerife één van de mooiste klimaten ter wereld heeft. 

 

Veel Nederlandstaligen gaan niet alleen om die redenen graag naar Tenerife.

Tenerife leent zich ook bij uitstek voor een verblijf van enkele maanden vanwege  de mooie stranden, de vele leuke dorpen en steden, het spectaculaire landschap en de frisse, schone zeelucht. Ook cultureel kunt u er goed aan uw trekken komen want de oude dorpscentra zijn een lust om te bezoeken en een kop koffie, een glaasje wijn, een biertje of een middagmaaltijd te nemen. In de avonduren kunt u een terras met zeezicht opzoeken en de avond doorbrengen met een niet te dure maaltijd, sfeervolle schtergrond muziek en mooi glas van een lokale wijngaard. Bezoekt u ook eens de monumentale steden Santa Cruz, La Orotave en La Laguna. Ook daar is, net als in de kleinere steden veel te doen. Als u wilt zonnen zijn er de vele stranden waar u een ontspannen zonnepad kunt nemen.


Elders op deze pagina is een kaart te vinden met vrijwel alle bezienswaardigheden op Tenerife en wat er daar te doen is.


Tips en informatie over enkele dagtochten.

Als u er eens een volle dag op uit wilt trekken biedt Tenerife u daar alle gelegnheid toe. Om u een goede keuze te maken staan er 10 heerlijke dagvullende tochtjes in de reisgids bij elkaar op één pagina. Het is een erg gevarieerde selectie zodat u keuze en afwisseling tegelijkertijd heeft en u zich zeker niet hoeft te vervelen.


Folklore.

Als u houdt van boerenmarkten, romerias, wedstrijden met ossen, feesten met gitaren, zang, dans en lñederdrachten dan zult u ongetwijfeld ook de folkore van Tenerife kunnen waarderen. In veel plaatsen zijn er allerlei evenmenten die een feest op folkloristische wijze rechtvaardigen. Zeker de romerias, optochten met boerenwagens getrokken door ossen zijn spektakel stukken die u elders niet zo snel zult zien.   Ook bij een romeria zijn groepen met muzikanten en zangers betrokken die op hun gitaren en trommels in klederdracht de deelnemers op de wagens begeleiden. Aan het einde van een dag met een romeria is er vaak een feest waar de dorpsbewoners een zelfgemaakte maaltijd nemen aan lange tafels in het dorp of de stad. Een "Baile de Magos".


Cultuur.

Niet alleen qua klimaat, dorpjes en steden is Tenerife een onovertroffen eiland om uw lange verblijf buiten Nederland of Belgie door te brengen, ook cultureel heeft het eiland u veel te bieden. Er zijn theaters met een keur aan voorstellingen en uitvoeringen in vrijwel alle muziek stijlen Er zijn 10-tallen musea over de geschiedenis van het eiiand, over de kerkelijke en wereldlijke kunst maar ook over wijnen en folklore. Een speciale vermelding is nodig voor het museum complex rondom Güímar dat geheel aan de werken en de navigatie van Thor Heijerdahl gewijd is.


Het bijzondere carnaval in Santa Cruz.

Als u toch op Tenerife bent is het wellicht de moeite waard om het Carnaval van Tenerife te bezoeken. Dat vindt plaats meestal in februari of maart plaats op vrijwel alle pleinen van de hoofdstad. Dit carnaval is één van de grootste ter wereld en heeft model gestaan voor de wijze waarop men het carnaval in Rio de Janeiro viert.  Er zijn optochten van de carnavalskoninginnen, dansgroepen en de "murga´s", een soort cabaretgroepen in vrolijke kleding die door de stad trekken. Op enkele avonden kunt u een uren durende parade van al deze groepen over de boulevard langs de veer- en cruiseboten haven bekijken. Op het "carnaval del dia" zijn er op alle pleinen particulieren te vinden die op hun eigen wijze het carnaval op die dag luister bij zetten. De "begrafenis van de sardine" is wellicht het meest bezienswaardige deel van het carnaval in Santa Cruz maaar het begint pas laat in de avond en eindicht soms pas op 3 uur in de nacht.


Flora en fauna van Tenerife.

De Canarische eilanden staan bekend om hun flora die  nergens anders op de wereld voorkomt. Unieke bomen en planten die alleen op de eilanden groeien. Daar zijn hele boeken aan gewijd maar op deze plek noemen we alleen de meest voorkomende. De bekendste is de Canarische palm die u overal kunt tegenkomen, zowel als aangeplate exemplaren in parken en langs wegen als in de wilde natuur. Een ander voorbeeld is de Canarische den die een bast heeft die bestnd is tegen bosbranden. Als de naalden en kleine takken helemaal verbrand zijn zorgt de boom er al snel voor dat er nieuwe komen en na een paar jaar zijn deze dennen weer helemaal groen. Als u naar de Teide reist komt u altijd door een bos met Canarische dennen. Zie elders in deze reisgids.


Winkelen.

Er zijn in diverse plaatsen goede mogelijkheden om te winkelen. Toch steken Playa de las Americas, Santa Cruz en Puerto de la Cruz boven de andere plaatsen uit. In Playa de las Americas bevind zich het  perachtige Centro Comercial Safari en omgeving waar veel luxueuze winkels zijn gevestigd. In Santa Cruz is er de hoofdstraat Calle Castillo en de parallel straten waar het grootste aanbod aan winkels van Tenerife ontstaan is. Een tweede gebied is de Avd, Tres de Mayo waar u een Grote vestiging van Corte Ingles kunt vinden en tal van andere winkels in het Centro Comercial Meridiano. Daar tussen in ligt de beroemde markt Mercado Nuestra Señora De África. In Puerto de la Cruz liggen een rij van winkels langs de boulevard en de erachter gelegen Calle la Hoya. Van de boulevard tot aan het Plaza del Charco is de Calle Quintana de moeite waard.


Weetjes over tenerife.

Soms ziet of hoort u iets wat niet direct verklaarbaar of duidelijk is. Maar u kunt ook nieuwsgierig zijn naar wat weetjes over Tenerife. Er is een speciale pagina met informatie over 49 bijzonderheden in deze reisgids. Laat u verrassen en lees ze allemaal.  U gaat dan beslist dingen tegenkomen die veel duidelijk maken als u het toevallig of niet ergens op het eiland tegenkomt.


Tot slot.

Het is heerlijk om te weten dat In geen enkel ander overwinteringsgebied u zoveel bezienswaardigheden bij elkaar kunt vinden en waar u ook bent, er is werkelijk overal wel wat bijzonders te doen. Of dat nu fabelachtige uitzichtpunten zijn, bijzondere dorpjes of unieke muziek en dans, het is eenvoudig te bezoeken want het ligt allemaal relatief dicht bij elkaar. Als u geen auto heeft tijdens uw verblijf is het reizen per bus een goed alternatief, Het is goed geregeld en bijna elk deel van het eiland is met busvervoer te bereiken. Ook dat maakt Tenerife uniek.

We wensen u een mooie overwinterings periode toe op het eiland van de eeuwige lente!


pagina: overwinteren op Tenerife

deteiding.nl