Lees de nieuwsflits van november over gratis openbaar vervoer en de meest bezochte pagina´s op de website. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Informatie over het weer per dorp of stad op Tenerife?


Verwante onderwerpen:

Bekijk de meest actuele gegevens over het weer op Tenerife. Met een overzichtelijke kaart is in één oogopslag de weersverwachting per dorp of stad te zien.

Klik op een blauw thermometertje op de kaart van Tenerife om te weten wat het weer en de weersverwachting voor dat gebied, dorp of stad is.  Als het thermometertje in zee rond Tenerife op de kaart staat gaat het steeds over het weer of de weersverwachting in de plaats of stad daar het dichtst bij. (Het gaat dus niet om het weer op of in zee.)

Op deze kaart staan ook veel bezienswaardigheden op Tenerife. Hoe verder u in zoomt hoe meer bezienswaardigheden u in de dorpjes en steden kunt zien.

Klik op de blauw thermometertjes,

Veel gestelde vragen over het weer op Tenerife?


Waar is het beste weer op Tenerife?

Het weer op Tenerife is eigenlijk overal goed. Het eiland heet niet voor niets het eiland van de eeuwige lente.

Als u op vakantie op Tenerife bent is het weer aan de zuid en westkant het beste als u daar in de winter bent. 

Voor bewoners van Tenerife is het weer aan de noordzijde wellicht beter omdat daar de zomer temperaturen behaaglijker zijn.


Wat is het warmste gedeelte van Tenerife?

Het weer is zomer en winter het warmst in het hele gebied tussen Santa Cruz de Tenerife en Los Gigantes. Dat is dus vrijwel de hele zuid- en westkust.


Waar is de meeste wind Tenerife?

In El Medano waait de meeste wind op Tenerife. Dat komt omdat de wind uit het noordoosten daar daar tussen de bergen van Tenerife en Gran Canaria door geperst wordt. El Medano is ook daarom een paradijs voor windsurfers. Het hele dorp is er op in gesteld.


Waar is de minste wind op Tenerife?

De minste wind op Tenerife waait in het gedeelte tussen costa del silencio en Los Gigantes. Dit is het deel van het eiland dat volledig in de luwte van de nooroostelijke winden ligt. 


Waar is de meeste zon op Tenerife?

De meeste zon is er aan de zuid en west kusten Costa del Silencio, Palm Mar, Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje, Playa Fañabe, Playa San Juan en Los Gigantes en aan de andere kant in Santa Cruz de Tenerife,


Hoe is het weer op Tenerife in december?

In december is het weer in het zuiden en westen mild en zonnig. De temperaturen kunnen oplopen tot 27 graden maar het gemiddelde is zo´n 22 graden en er valt niet nauwelijks regen.


Het weer en het klimaat van Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en heeft de hoogste bergketens. De rug van de bergen loopt globaal van het uiterste oosten tot aan het Teno gebergte. Deze bergen zorgen ervoor dat het weer en het klimaat aan de noord en zuidzijde van Tenerife verschillend is. In het zuiden heerst een klimaat dat vergelijkbaar is met het warme steppeklimaat van Köppen. Hij noemde dit het aride klimaattype met als systeem aanduiding een BWh-klimaat.

In het noorden is er het zachtere weer in de zomer en in het zuiden van Tenerife is er het warmere weer in de winter. Andersom is het weer in het noorden in de winter koeler dan in het zuiden maar zijn de nachten in de winter in het noorden wat warmer dan in het zuiden.
Daarmee lijkt het weer in het noorden van Tenerife op het Csa-klimaat ofwel het warme mediterrane klimaat.

Het weer op heel Tenerife wordt beïnvloed door weer stromingen uit Afrika en dus door het weer in de Sahara. De luchtstromingen uit de Sahara kunnen heel fijn zand bevatten die het weer op het eiland op een bijzondere manier beïnvloeden. De lucht temperatuur wordt dan door het woestijn klimaat beïnvloed waardoor het op het hele eiland heet wordt en een laag met poederachtig zand neerdaalt en alles bedekt op Tenerife. Dit weer fenomeen heet calima.

Het weer in het gebergte wordt bepaald door de bewolking die overal op Tenerife aanwezig is en daar voor een vochtig klimaat type zorgt. Dat is in het Noorden meer het geval dan in het zuiden. Het weer in het Noorden zorgt ervoor dat er al vanaf een hoogte van 400 meter prachtige bossen zijn met een weelderige natuur.

Over het algemeen is het weer op Tenerife overal zacht en vriendelijk te noemen. Het weer in het zuiden is in de winter echter warmer waardoor het weer in dit deel van Tenerife heel geschikt is voor vakanties en overwinteringen in de maanden oktobet t/m april. Vaste bewoners kiezen er vaak voor om in het noorden  te gaan wonen omdat het weer daar in de maanden mei t/m september zomer veel draagelijker is.

Het weer op Tenerife behoort onbetwistbaar tot de beste klimaat gebieden van de wereld. Velen weten dat al en komen graag voor het weer (en meer) naar dit prachtige eiland.

Als u het weer nog niet ervaren hebt nodigen we u uit om snel van het weer op Tenerife te komen genieten!


Verwante onderwerpen:

Pagina: het weer op Tenerife

deteiding.nl