Lees de nieuwsflits van mei met de stranden die in 2023 een blauwe vlag gekregen hebben en er komt een Vlaamse dag met stoofvlees en friet. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

25 tips, vragen en antwoorden over vakantie op Tenerife.

Als u voor uw vakantie wilt weten hoe Tenerife is kunt u hier de 25 meest gestelde vragen en antwoorden lezen. + informatie en belangrijke tips.

En, als u op vakantie gaat naar een zonnig gebied wilt u natuurlijk graag goed weer.


Op vakantie gaan naar Tenerife is een waar genot, niet alleen omdat u dan in één van de beste klimaat gebieden van de wereld komt maar ook omdat er op dit sub-tropische eiland heel veel te beleven is en er talloze bezienswaardigheden zijn. Op deze pagina´s kunt u veel antwoorden krijgen over alles wat er op dit eiland te doen is.  De natuur varieert van prachtige zandstranden tot de hoogste vulkaan van Europa. Er zijn schitterende bossen met oeroude bomen, prachtige wandelpaden en oude monumentale steden waar u ook heel goed kunt winkelen. Voor alle vragen daarover, en over meer staat op deze webpagina de informatie, de tips en de wetenswaardigheden.

Tenerife, de plek waarop de geest en het lichaam zich verheugen.


Hoe is het klimaat op Tenerife?

Tenerife heeft een heel stabiel sub-tropisch klimaat. Dat betekent dat de zomers er niet te warm zijn en de winters nooit koud zijn.

De dagtemperaturen schommelen tussen de 22 en 30 graden en de nacht temperaturen tussen de 16 en 24 graden, afhankelijk van het gebied waar u verblijft. Regen komt niet veel voor op Tenerife.


Is Tenerife duur of goedkoop?

Winkelen en de barretjes zijn voor iedereen altijd goedkoop op Tenerife en een vakantie op dit eiland kun je zo duur of goedkoop maken als je wilt want er zijn erg goedkope all-inclusive hotels en luxe 5 sterren accomodaties. Als je duur wilt eten kan dat maar er zijn ook erg goedkope lokale restaurants die men guachinches noemt. 


Wat kost het drinken op Tenerife?

Koffie, thee, een glas wijn of een biertje zijn doorgaans niet duur als u tenminste niet op de drukste plekken aan de exclusieve stranden gaat zitten. In de dorpjes kost een kopje koffie doorgaans tussen de € 0.90 tot € 1.40. In de toeristische gebieden en de grote steden is het wat duurden. Informatie over de regels in de horeca staan bij de tips.


Heb je op Tenerife een auto nodig?

Nee, op Tenerife is uitstekend openbaar vervoer beschikbaar dat niet duur is. De bussen rijden over het hele eiland en komen in bijna alle plaatsjes en de steden. Voor een aantal verbindingen zijn er snelbussen. Kijk op deze pagina bij "bussen" en u ziet de meest gebruikte buslijnen. Als u een auto wilt huren staan er wat praktische tips en informatie op deze webpagina.


Waar kun je in de vakantie het beste verblijven op Tenerife?

In het zuiden en westen zijn de meeste hotels, bars, disco´s en appartementen maar in het noorden en oosten zijn de meeste bezienswaardigheden en de betere restaurants. Dus als u zon, zee en vertier zoekt gaat u naar het zuiden. Als u cultuur en natuur zoekt gaat u naar het noorden.


Is er veel temperatuurverschil tussen het noorden en oosten vergeleken met het zuiden en westen?

Er is doorgaans een temperatuurverschil tussen het noorden en het zuiden, In de zomer is dat verschil vrij groot maar in de winter is het veel kleiner. Vaak wordt gezegd dat vaste bewoners de voorkeur geven aan het noorden ok te wonen en vakantiegangers de voorkeur hebben voor het zuiden om vakantie te vieren.


Is er veel verschil in de hoevaalheid regen tussen het noorden en het zuiden?

In de noordelijke berg gebieden, landinwaarts en boven zo´n 300 meter hoogte valt de meeste regen op Tenerife. Aan de kusten van Tenerife is er niet zo heel veel verschil tussen het noorden en het zuiden. Als er een (zeldzame) regenzone vanaf de oceaan over Tenerife komt  wordt je nat op alle delen van Tenerife.


Wat is de beste periode op op Tenerife met vakantie te gaan?

Tenerife wordt vaak het eiland van de eeuwige lente genoemd en dat is niet voor niets. De beste periode om naar Tenerife te gaan is elke periode. Het weer is in elk jaargetijde goed, Wellicht is het in de zomer net wat te heet in het zuiden en oosten en wellicht is het hoog gebergte in de winter niet zo´n goed idee maar als geheel kent Tenerife eigenlijk geen periode met slecht weer.


Welke kant van Tenerife is het mooist?

De mooiste kant van Tenerife is onmiskenbaar de noordelijke kant. Daar vindt u de mooiste en meest bezienswaardige  dorpen en steden, De mooiste natuur is aan de noordelijke hellingen te vinden, overal zijn parken en parkjes en de zee is er een belevenis tussen talloze natuurlijke waterpoelen of "charcos".


Hoevaal uur is het vliegen?

Vanuit België of Nederland duurt een vliegreis naar het vakantie eiland Tenerife tussen de 4 en 5 uur lang, afhankelijk van de richting en de kracht van de wind. Dat kan nog langer worden als uw vlucht een tussenstop op één van de andere Canarische eilanden heeft. Kijk dus goed naar de vlucht informatie want dat kost met die extra start en landing snel een uurtje extra.


Wat moet je beslist doen op Tenerife?

De vulkaan el Teide en de Cañadas bezoeken, wandelen langs de kust bij Playa de las Americas en El Duque, de monumentale stad La Laguna, winkelen in Santa Cruz de Tenerife, de natuurbaden playa Martinez in Puerto de la Cruz, de kliffenkust bij Los Gigantes en de nevelwouden van de Anaga.


Is er veel te doen op Tenerife?

Er is heel veel te doen. Er zijnveel prachtige stranden, eindeloze gebieden met heerlijke restaurants, veel (strand) bars, Er zijn tochtjes op zee om dolfijnen en walvissen te kunnen zien  U kunt op Tenerife eindeloos winkelen, er zijn pittoreske dorpjes, dorpen met veel lokale cultuur en folklore, er zijn monumentale steden met een rijke geschiedenis. En er zijn vele pretparken en heerlijke attracties voor het hele gezin. De natuur is er overweldigend en er zijn talloze wandel mogelijkheden.


Welke pretparken zijn er?

In Adeje en Playa de las Americas zijn de parken die geschikt zijn voor kinderen die op vakantie zijn, Jungle park, Siam park, Monkey Park, Water kingdom en Aqualand. In Puerto de la Cruz is er het parque Marinez en de botanische tuinen. In Santa Cruz is er het Palmetum. Deze laatste 2 zijn welliswaar geschikt voor kinderen maar hebben een meer educatief karakter.


Welke sporten zijn er te beoefenen op Tenerife?

De zee biedt geweldige mogelijkheden om te gaan windsurfen in de omgeving van El Medano en de noordkust is heel geschikt voor het surfen op golven. Op de weg zijn er prachtige wegen om te fietsen en In de lucht kunt u schermvliegen, paragliding, parapente doen. Onder water kunt u snorkelen en duiken. De meest beoefende sport op Tenerife is echter het zwemmen, dat door bijna alle vakantiegangers wordt beoefend.


Is Tenerife een leuke vakantie bestemming?

Tenerife is zeker een leuke vakantiebestemming. Het heeft het hele jaar door heerlijk weer, er zijn mooie hotels en appartementen, er zijn leuke stranden, een leuke en bijzondere natuur, er zijn eindeloze winkelgebieden en mooie oude steden en dorpen. Bovendien kun je er op veel plekken heerlijk eten en drinken. Bekijk de reisgids vol informatie en tips.


Hoe is de gezondheidszorg in de vakantie op tenerife?

De  gezondheidszorg op Tenerife is goed en er is doorgaans direct hulp als u iets heeft wat aandacht van een arts nodig behoeft. De eventueel benodigde ambulaces zijn snel ter plaatse en het personeel daarvan is bekwaam. Er zijn Nederlandstalige huisartsen en in de ziekenhuizen zijn doorgaans tolken aanwezig. Het is belangrijk dat u uw Europese verzekeringskaart bij u heeft als u op vakantie bent. Op de pagina´s met tips staat meer informatie.


Zijn ze op Tenerife streng met alcohol en drugs?

Ja, als u gepakt wordt met teveel alcohol op kunt u rekenen op een direct te betalen (hoge) boete of bij een ernstige overschrijding van de limiet een direct verblijf in de cel. Drugs zijn toegestaan voor prive gebruik maar zodra u iets koopt of verkoopt kunt u rekenen op een hoge boete die u ook direct moet betalen.


Hoe is het openbaar vervoer op Tenerife?

Er is prima busvervoer, er zijn veel buslijnen op het eiland die naar alle dorpen en steden rijden. Tijdens uw vakantie kunt u vrijwel overal komen waar u bezienswaardigheden wilt gaan bekijken of waar u iets wilt gaan doen. Op de website van Titsa staat veel informatie en een goede routeplanner met alle bestemmingen en de haltes waar u de bus uit kunt stappen.


Waar zijn goede winkelgebieden op Tenerife?

In of bij de grotere steden zijn prachtige winkelcentra met een keur aan winkels die vrijwel alles verkopen dat u nodig heeft. Ook op vakantie kan een bezoek aan een winkelcentrum een leuk dagje uit zijn. De beste winkel gebieden bevinden zich in Santa Cruz de Tenerife, bij Candelaria, Adeje en Puerto de la Cruz.


Wat zijn de beste plekken om iets van de cultuur van Tenerife te proeven?

De cultuur en de lokale folklore zijn het best te zien in de steden en dorpen aan de noordkant van het eiland. Met name La Orotava heeft veel te bieden. Maar in andere plaatsen kunt u er vrijwel altijd iets van terug vinden, zeker tijden de lokale feesten. In El Sauzal is veel informatir over de lokale productie van wijn en honing.


Zijn de verkeers regels anders op Tenerife?

De verkeersregels zijn over het algemeen hetzelfde als in Noord Europa maar er zijn wel enkele verschillen. Belangrijker is dat de rijstijl anders  is dan we gewend zijn. Er gebeuren veel vaker plotselinge bewegingen die onverwachte schade kunnen geven. Het devies is om altijd extra op te letten.


Kun je goed overwinteren op Tenerife?

Behalve voor vakanties is Tenerife als één van de beste locaties van de wereld geschikt om te overwinteren. Op het "eiland van de eeuwige lente" wordt het nooit te koud of te warm, regen is er vrij zeldzaam en de luchtvochtigheid is redelijk constant. Er zijn voldoende winkels en restaurants, de munteenheid is de euro, de gezondheidszorg is er goed en er zijn heel veel bezienswaardigheden en dingen om te doen. Kijkt u naar de informatie pagina.


Is het makkelijk om een huis te kopen of te huren op Tenerife?

Er is voldoende informatie en er worden voldoende huizen te huur en te koop aangeboden op Tenerife dus er is keuze genoeg. Het rechtsysteem wijkt niet veel af van wat we gewend zijn en de rechtszekerheid is groot. Een opvallend verschil is dat u vrijwel altijd een advocaat als begeleider nodig heeft om bij het huren of kopen alles netjes op een rij te krijgen en geen nare risico´s te lopen.


Is het makkelijk om een bankrekening te openen op Tenerife?

Als Europeaan kunt u overal in de EU een bankrekening openen. Het is wel een vereiste dat u zich duidelijk legitimeerd en dat u ervoor kunt zorgen dat er wat transacties op de rekening plaatsvinden. Dat is op Tenerife niet anders maar als u aan deze beperkte voorwaarden kunt voldoen kunt u zonder veel problemen een bankrekening openenen.


Wat moet ik doen om me te vestigen op Tenerife?

Als u zich, al of niet permanent, op Tenerife wilt vestigen in bijvoorbeeld een tweede huis moet u zich bij een aantal instanties laten registreren. U bent dat voor de Spaanse wet voor een gedeelte of helemaal inwoner van Spanje en daardoor ontstaan er een aantal verplichtingen voor u. Een vestiging op Tenerife brengt u in een andere verhouding met de overheid dan wanneer u een aantal keren per jaar op vakantie gaat naar Tenerife. We informeren u graag verder.


Er zijn een aantal soorten vakantie op Tenerife die soms sterk van elkaar veschillen. Houdt u daar bij de keuze van uw hotel of appartement rekening mee. In de rurale appartementen en hotels is de service vaak niet op een hoog niveau en oogt alles vaak wat primitief. Erg geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn zijn de meest rurale "finca´s" ook niet. Maar juist die woningen op het platteland hebben voor een grote groep vakantiegangers een grote aantrekkingskracht. 

U zult ook complexen met appartementen of hotekamers tegen komen die alleen voor volwassenen bedoeld zijn. Vaak staat bij een advertentie van zo´n complex "adults only". Als u ergens "all inclusive" ziet staan betekend dat dat al uw maaltijden die un dat complex boekt inclusief alle maaltijden zijn maar niet inclusief de drankjes. Dit is op Tenerife een populaire vorm omdat de inkoop van het eten voor de hoteleigenaren niet duur is en ze de zekerheid hebben dat vrijwel alles wat ze inkopen ook afgenomen wordt. Stedenreizen komen vrijwel niet voor op Tenerife ofschoon een stad als Santa Cruz de Tenerife daar wel heel geschikt voor is.


Tot slot de vraag:

Waar ligt Tenerife?

Midden in de oceaan bij Afrika ter hoogte van de Sahara, vandaar dat het eiland weinig regen kent en het hele jaar door hoge gemiddelde temperaturen heeft die door de ligging in zee toch heel gematigd zijn.


Verwante onderwerpen.

Pagina: vakantie op tenerife

deteiding.nl