Cañadas en de Teide, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife, de Cañadas en de Teide.

Video van de Cañadas en de Teide.

De Cañadas en de Teide zijn samen het meest beeldbepalende deel van Tenerife. De Teide is vanaf grote afstand uit alle windhoeken te zien. Is bejubeld, bezongen en door elke bezoeker afgebeeld. Met zijn 3718 meter is de berg ook niet over het hoofd te zien. Vanuit vrijwel alle hoeken van het eiland is "El Teide" te zien.

Foto selectie van Cañadas en de Teide.


Parque Nacional del Teide.

Het bijna 19 duizend ha metende park waaruit de vulkaan en het omliggende gebied bestaan liggen gemiddeld 2000 meter boven de zeespoegel en wordt het Parque Nacional del Teide genoemd. Dit hele gebied rondom de Teide en de berg zelf zijn voor zover bekend bijna niet bewoond geweest. De winden, de weinige neerslag en de strek wisselende temperaturen maken dat ook niet goed mogelijk.
Bezoekers komen er wel en veel ook. Zo´n 4 miljoen bezoekers per jaar. In 2007 is het hele gebied opgenomen in de werelderfgoedlijst en is mede daardoor één van de meest bezochte natuurparken ter wereld.

Cañadas en de Teide.

Zo´n 150.000 jaar geleden heeft een grote uitbarsting geleid tot het ontstaan van de Cañadas. De Teide is binnen de ring van die Cañadas een jongere vulkaan maar vormt daar ook het noordelijke deel van. Op de animatie is de "vlakke" Cañadas binnen die ring goed te zien. De Teide torent er aan de noordkant boven uit.

Centro Cultural de Visitantes El Portillo.

In het culturele centrum voor bezoekers El Portillo zijn films, tentoonstellingen en kunst te zien die veel over de Cañadas en El Teide laten zien en uitleggen. In hetzelfde complex staat een maquette van het hele gebied dat u een unieke kijk geeft op de vorm van de Cañadas. Buiten het "centro cultural de visitantes" is een tuin ingericht waar plaatselijke begroeiing wordt bestudeerd, gekweekt en middels beschrijvingen wordt uitgelegd. Laat u meevoeren door grotten, een brug over ondergronds water, films en meer bijzonderheden over El Teide en andere vulkanen van Tenerife.


Naar boven.

Als u met een kabelbaan naar platform La Rambleta op 3555 meter hoog gaat wacht u bij helder weer een prachtig uitzicht op de Cañadas en een groot deel van Tenerife. Mocht u nog hoger willen dan zijn op het hoogst bereikbare punt de andere 6 eilanden van de archipel te zien. U moet voor die klim echter wel eerst toestemming krijgen.