Wat zijn de mooiste plekjes op Tenerife en waar zijn die?

Overal op Tenerife zijn mooie gebieden en plekjes te ontdekken. Enkelen zijn echter heel bijzonder. Welke zijn dat en waar zijn deze mooie plekjes?


Niet iedereen zal dezelfde plekken even mooi vinden maar in algemene zin hebben onderstaande plekjes allemaal iets bijzonders wat je op andere plaatsen niet vindt. We keken naar de natuur, de stranden, de dorpjes en de steden en zochten de mooiste voor u uit.  De hele bekende mooie plekjes zoals Masca, de Teide en de kliffen van Los Gigantes staan er niet bij.  Die staan al in alle reisgidsen. We houden het op deze pagina graag bij hele bijzondere mooie plekjes die u zelf kunt gaan ontdekken.


Mooie en bijzondere plekken in de natuur op Tenerife.

Hieronder staan 5 bijzondere plekken die u in de natuur van Tenerife kunt vinden. Er zijn natuurlijk veel meer mooie gebieden en onbekende plekjes. Dit is een kleine selectie daarvan.


1. Arenas Negras bij La Montañeta In El Tanque.

Hier kunt u de vulkanische natuur op Tenerife zien in z´n meest primitieve vorm. Slechts hier en daar komt wat begroeing boven de zwarte lavavlakte uit. Sind mensenheugenis is dit mooie en ongerepte gebied onveranderd gebleven en is het een heel bijzonder gebied om een wandeling te maken zoals u dat op geen enkel ander plekje kunt.

Meer informatie over wat er te doen is in de Cañadas en de Teide


2. Playa de la Tejita in El Medano.

Vooral in de avondzon is Playa de la Tejita één van de mooiste plekjes om uw avond door te brengen met een "piratenbar" op de achtergrons. Het strand is klein maar heeft door de omgeving ervan een uitgesproken natuurlijk karakter en dat is zeldzaam op Tenerife. De Montaña Roja ofwel de rode berg, kleurt prachtig mooi als de avondzon achter u zijn licht er op laat schijnen.

Meer informatie over wat er te doen is in El Medano


3. Guardianes Centenarios Agua Garcia, Tacoronte.

Laurierbomen met grillige, samengestelde stammen van ongeveer 10 meter in omvang die honderden jaren oud zijn en maar op 1 plekje op Tenerife gezien kunnen worden. In de baranco de Agua Garcia staan er een aantal temidden van jongere bomen, grotten en rotsachtige paden in een mooie groene maar diepe baranco.

Meer informatie over wat er te doen is in Tacoronte


4. Camino viejo al Pico del Ingles.

Een smal pad geflankeerd door hoge muren bedekt met mos en inscripties waarop de takken van de bomen oprijzen en een koepel van groen vormen. Het is een hele bijzondere en mooie plek die u zal verbazen als u er door loopt. Het is de oude weg naar Bailadero die in de rotsen uitgehouwen is.

Meer informatie over wat er te doen is in het Anaga gebergte


5. Teno gebergte voorbij Teno Alto.

Met uitzicht op zee en bovenop de klippen van Los Gigantes ligt een wijds, iers aandoend landschap. Er is weinig begroeing en landbouw is er lastig maar de aanblik op deze mooie en bezienswaardige plek is adembenemend. Een lange wandeling over mooie weggetjes loont de moeite om het landschap van alle kanten te kunnen bewonderen.

Meer informatie over wat er te doen is in Buenavista del Norte


Mooie en bijzondere plekken in de dorpen op Tenerife.

Er zijn zoveel dorpen op Tenerife dat een selectie van mooie plekjes in  die dorpjes niet zo eemvoudig is. Onderstaande 5  plaatsen bieden net iets meer sfeer in een plezierige omgeving dan vele anderen.


16. El Puertito de Adeje.

Dit is een klein plaatsje met een aangenaam strand en kristalhelder zeewater. Een oase van rust waar een authentieke sfeer heerst. Het bestaat uit zo´n 20 pittoreske witte huisjes, een aantal grotten en een kleine kapel. 800 meter verder lopen ligt het heerlijke, bijna stille en door vrijwel niemand ontdekte strand Diego Hernández.

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje


17. San Juan de la Rambla rond de kerk.

Dit is een iets groter dorp aan de TF-5 waar het verkeer vrijwel altijd voorbij raast, niet wetend dat ze een pareltje voorbij rijden. Op deze plek staat een fraaie kerk met een kloostergebouw naast enkele voorname witte patriciërshuizen. Een gedeelte verkeert in een prachtige staat en enkele panden verdienen nog een restauratie.

Meer informatie over wat er te doen is in San Juan de la Rambla


18. Het pleintje in Arico el Nuevo.

Op een onverwachte plek ligt dit vrijwel onaangetaste dorp met pittoreske huizen en een klein dorpspleintje waar een charmante boom de wacht houdt bij een kleine kapel.. Het is er doorgaans heel stil omdat het in geen enkele reisgids voorkomt. Geniet van de smalle straatjes temidden van de vrij kale velden er om heen.

Meer informatie over wat er te doen is in Arico


19. El Sauzal parque Los Lavaderos.

Op deze plek net voorbij het centrum van El Sauzal komt het kraakheldere water zichtbaar uit de rotswand te voorschijn om iets verder de oude wasplaatsen van het dorp van waswater te voorzien. Trapjes en bruggetjes omringd door plambomen en ander groen zorgen voor een bezienswaardig geheel. Bezoek ook de kleine bar op dit plekje.

Meer informatie over wat er te doen is in El Sauzal


20. Plaza de los Remedios,Buenavista de Norte.

Bijna op geen enkele plek kunt u op Tenerife zo bekoorlijk genieten van een koffie, een glas wijn of een kleine maaltijd als op het Plaza de los Remedios in Buenavista del Norte. Onder het baldakijn van een prachtig paviljoen zit u dan heel ontspannen temidden van pittoreske huizen op het rustige centrale plein van het dorp.

Meer informatie over wat er te doen is in Buenavista del Norte


Mooie en bijzondere plekken in de steden op Tenerife.

In elke grotere plaats op het eiland zijn tientallen mooie plekken te vinden en bij de pagina´s over die stad worden ze ook allemaal genoemd. Op deze pagina hebben we de mooiste plekjes van alle steden bij elkaar gezet.  Uiteraard is er is al die steden veel meer te ontdekken.


30. Garachico, Puerto de Tierra-park.

In dit park vindt u de resten van de haven die in 1706 bedolven is onder de lava bij een grote vulkaan uitbarsting. De resten zijn op deze plek te bekijken en geven idee hoe hoog de lava op de stad terecht is gekomen. Op de trappen in het park is nog meer over Garachico te ontdekken.

Meer informatie over wat er te doen is in Garachico


31. La Laguna, Plaza del Adelantado.

Aan de voet van één van de voornaamste kloosters van het eiland ligt dir indrukwekkende plein. Helaas is de historische markt er niet meer maar daar de geest van de importantie van dit plein is er nog en daar is goed in te ontdekken dat ook in oude tijden de macht van kerk en staat elkaar beconcurreerden.

Meer informatie over wat er te doen is in La Laguna


32. Puerto de la cruz, Plaza de la Iglesia.

Het drukke centrum van Puerto heeft een doorgaans stil plein tegenover de ingang van de belangrijkste kerk van de stad. Onder de hoge palmen wisselen bankjes, perkjes en paden elkaar af in een mooi geometrisch patroon. Deze plek is een in een autovrij gebied een rustpunt in het charmantste deel van de stad.

Meer informatie over wat er te doen is in Puerto de la Cruz


33. La Orotava, Jardín Victoria.

Met enkele boven elkaar liggende terrassen is dit plekje een monument voor een jong gestorven zoon van een rijke inwoonster van La Orotava. Het mausoleum ter zijn nagedachtenis staat op centrale plek bovenaan. Het parkje wordt nog steeds goed onderhouden door een stichting die destijds al werd opgericht.

Meer informatie over wat er te doen is in Puerto de la Cruz


34. Icod de los Vinos, Plaza La Constitución.

Op dit plein met zwaar geboomte kijkt u de geschiedenis van Tenerife recht in de ogen. Het rustige plein was vroeger het kloppende hart van de uitgebreide omgeving van Icod en op deze plek bevinden zich alle belangrijke gebouwen en huizen uit die oude tijd. Die functie heeft het bezienswaardige plein al lang niet meer maar de sfeer is gebleven.

Meer informatie over wat er te doen is in Icod de los Vinos


35. Plaza del Patos in Santa Cruz de Tenerife.

Iets buiten het centrum en daardoor vrijwel onbekend is een verscholen pleintje te vinden met banken van kleurige geglazuurde tegels waar nog stokoude advertenties op staan van de financiers van dit plein. In het midden staat een fontijntje met soortgelijke tegels waarop eenden vrolijk water spuiten.

Meer informatie over wat er te doen is in Santa Cruz de Tenerife


Verwante pagina´s.


pagina: ontdek de mooiste plekjes op tenerife

deteiding.nl