Bekende en beroemde personen op Tenerife.

Tenerife trekt door zijn ligging, zijn klimaat en de mogelijkheden voor acteurs en actrices vrij gemakkelijk beroemde mensen aan. Wie zijn dat?


Hier staan enkele mensen uit de wetenschap, de zaken- en mediawereld die Tenerife. bezocht hebben, er gewerkt hebben of er enige tijd verbleven hebben. Op Tenerife is men erg trots op het verblijf van deze beroemde en bekende mensen, wat ze er gedaan hebben en de mate waarop het succes van deze mensen op de status en allure van Tenerife afstraalt.

deteiding.nl


Shakira Isabel Mebarak Ripoll, zangeres (Barranquilla, 2 februari 187)  Shakira verblijft regelmatig met haar man Gerard Piqué op Tenerife en heeft er ook een woning in La Orotava, net ten oosten van Puerto de la Cruz. Ze heeft een schikking van € 14,5 miljoen getroffen met de Spaanse belastingdienst voor belasting ontduiking. Dat wijst erop dat Shakira meer dan 183 dagen op Tenerife verblijft.


Brian Harold May, musicus en astrofisicus (Hampton Hill, 19 July 1947)  Brian May volgde in 1970 een opleiding tot astrofysicus in La Laguna toen hij nog niet de beroemde gitarist was die hij later zou worden. In 1971 werkte aan zijn zelf bedachte "coelostat", een plat spiegelinstrument om foto´s van de ruimte te maken op het Teide Observatorium in Izaña. Hij zou nog vaak terugkomen.


Sofia Costanza Brigida Villani Scicolone, actrice (Rome, 20 september 1934)  Sophia Loren heeft in 2008, op 74 jarige leeftijd, het spectaculaire carnaval van Santa Cruz de Tenerife bezocht. Ze verscheen daarbij ook bij de feestelijkheden rond de keuze van de nieuwe carnavals koningin en was aanwezig bij een keur aan andere officiële feestelijkheden rondom het carnaval. 


Garik Israelian, astrofysicus (Yerevan, 1963)  Garik Israelian richte samen met Brain May in 2007 het Starmus International Festival op, een internationale bijeenkomst die voor het eerst gehouden werd op Tenerife en gericht is op astronomie, ruimteverkenning, muziek, kunst en natuurwetenschappen. Op dit 2 of 3 jaarlijkse festival zijn een groot aantal bekende astrofysici aanwezig.


Michael Gordon Oldfield, musicus (Reading, 13 mei 1953)  Mike Oldfield woonde een tijd samen met zijn vrouw in La Cuesta de La Villa op Tenerife en componeerde daar zijn muziek. Hij verzorgde in 1993 een optreden bij het Gala del Carnaval met zijn beroemde stuk Tubelar Bells. In 1982 componeerde hij het stuk Mount Teide als een eerbetoon aan Tenerife.


Jennifer Lesley Ellison, actrice en zangeres (Liverpool, 30 mei 1983)  Jennifer Ellison heeft meermaals samen met haar man Robbie Tickle en haar zoon een vakantie doorgebracht op Tenerife. Naast het zichtbare genoegen op foto schreef zij op Twitter: Wat een geweldige vakantie met mijn jongens! We zijn een heel gelukkige Tickle-familie. Uiteraard is ze vaker naar Tenerife gekomen.


Gérard Xavier Marcel Depardieu , acteur (Châteauroux, 27 december 1948)  Gérard Depardieu was op hetzelfde carnaval aanwezig als Sophia Loren maar kwam niet alle afspraken na, mogelijk omdat het feestgedruis en de aanwezigheid van een aantal prachtige vrouwen een alternatieve vorm van gezelligheid zou kunnen zijn. In elk geval bewonderde hij mevrouw Loren zichtbaar.


Sir James Paul McCartney, musicus en zanger (Liverpool, 18 juni 1942)  Samen met twee andere Beatles kwam Paul McCartney brachten de drie beroemde leden van de Beatles in april 1963 een korte vakantie door op Tenerife. In Puerto de la Cruz konden ze niet spelen omdat David Gilbert, de manager van de club geen  langharige jongelui wilde hebben maar alleen maar respectabele mensen."


Stéphanie Marie Elisabeth Grimaldi, zangeres (Monaco, 1 februari 1965 - )  Stéphanie van Monaco is op Tenerife geweest om een videoclip op te nemen. De gebruikte locaties zijn het Nationale park El Teide, de meest aansprekende plekken van Playa de las Americas en de landelijke omgeving van Guía de Isora. Ofschoon men op Tenerife zeker weet dat dit klopt is er nergens een bevestiging van te vinden.


Sir Richard Star (Starkey), musicus (Liverpool, 7 juli 1940)  Ringo Star wilde samen met George Harrison en Paul McCartney een gratis optreden verzorgen in Puerto de la Crus toen ze op 28 april 1963 op Tenerife waren. De beroemde club in de wijk San Telmo weigerde echter omdat de drie bekende musici te lange haren hadden en de club uitsluitend respectabele mensen wilde ontvangen.


Gerard Piqué Bernabéu, voetballer en mediaondernemer (Barcelona, 2 februari 1987 )  Gerard Piqué Bernabéu is een beroemd voetballer die samen met zijn partner Shakira gedeeltelijk op Tenerife woont. Met enige regelmaat ontvangt hij bekende tennissers voor zijn media bedrijf Kosmos Holding. Hij is bovendien regelmatig aanwezig bij de wedstrijden van Club Deportivo Tenerife.


Elizabeth Rosemond Taylor, actrice (Hampstead, 27 februari 1932 - Los Angeles, 23 maart 2011)  Elisabeth Taylor had een eigen vakantie huis in Playa de las Americas waar ze met een grote regelmaat aanwezig was. In het uitgaanscentrum La Veronicas was ze een vaak en graag geziene gast, maar ze bezocht ook met andere bekende roemruchte feesten in hotels zoals het Hotel Oasis Moreque in Los Cristianos.


Sir Winston Leonard Spencer-Churchill, politicus (Woodstock, 30 november 1874 – Londen, 24 januari 1965) Op uitnodiging van Aristoteles Onassis vertrok de Britse premier met zijn vrouw Clementine Churchill en zijn dochter Diana Spencer Churchill vanuit zijn vakantieverblijf in Marrakesh naar Puerto de la Cruz, verbleef daar enige dagen om iets van het eiland te zien. Uiteraard maakte hij van de gelegenheid gebruik om te dineren en politieke kwesties te bespreken.


George Harrison, musicus (Liverpool, 25 februari 1943 – Los Angeles, 29 november 2001)  Samen met twee andere Beatles kwam George Harrison op 28 april 1963 aan op Tenerife en bezochten Punta del Hidalgo en Puerto de la Cruz. Ze boden in een beroemde club aan om die avond gratis te spelen, maar de manager, David Gilbert weigerde omdat "dit niet een club voor langharige jongelui is, maar voor respectabele mensen."


Jo Raquel Welch, actrice (Chicago, 5 september 1940 – Los Angeles, 15 februari 2023)  Raquel Welch verbleef in de winter van 1966 geruime tijd op Tenerife voor haar rol in de avonturenflim One Million Years B.C., een film die in opdracht van Hammer Film Productions. In de film komt regelmatig de Tajinaste (Echium wildpretii) voor. In de film zijn ze echter van plastic omdat ze pas in april en mei bloeien.


Aristoteles Sokrates Homeros Onassis, reder (Smyrna, januari 1906 – Neuilly-sur-Seine, 15 maart 1975)  Aristoteles Onassis kwam met zijn jacht Christina O naar Tenerife om daar enkele dagen te verblijven. Vanwege het aanzien van de miljonair kwamen ze overal op bijzondere feesten en locaties. Er werd voor ze gezongen en gedanst waarna de echtgenote van Onassis, Athina chocolaatjes en gesuikerde sinaasappelsap presenteerde.


Agatha Mary Clarissa Miller, schrijfster (Torquay, 15 september 1890 — Wallingford, 12 januari 1976)  Agatha Christie reisde in februari 1927 met haar dochter Rosalind en haar secretaris Carlo naar Tenerife voor een vakantie. Kort daarna arriveerde in Puerto de la Cruz en verbleef in het Taoro Hotel waar ze vanuit haar kamer een indrukwekkend panoramisch uitzicht op Puerto de la Cruz had.


Michael Joseph Jackson, musicus en zanger (Gary, Indiana, 29 augustus 1958 – Los Angeles, 25 juni 2009)  Michael Jackson kwam op 26 september naar Tenerife voor zijn Dangerous Tour en speelde voor 50.000 toeschouwers live op het Plaza de España in Santa Cruz de Tenerife. Hij logeerde in Hotel Botánico in Puerto de la Cruz waar hij met twee limousines, drie busjes en een vrachtwagen voor de bagage aan kwam.


Richard Walter Burton, acteur (Pontrhydyfen, 10 november 1925 – Genève, 5 augustus 1984)  Richard Burton bewoonde zijn vakantievilla in Playa de la Americas met enige regelmaat en genoot met volle teugen van het daar toen heersende klimaat van jazz, beat en swing.

Vooral de las Veronicas strip was een geliefd doelwit voor de acteur en andere beroemde mensen. Hij was vaak in het gezelschap van Liz Taylor.


Charles Robert Darwin, bioloog (Shrewsbury, 12 februari 1809 – Downe, 19 april 1882)


Fidel Alejandro Castro Ruz, politicus (Birán, 13 augustus 1926 – Havana, 25 november 2016)  In 1997 kwam de Cubaanse president Fidel Castro naar Tenerife voor een politieke en economische missie die veel te maken had met de vele vluchtelingen die vanuit Cuba naar Tenerife vertrokken. Bij de besprekingen waren ook Spaanse politici aanwezig. Voor zover bekend heeft het bezoek van Fidel Castro niet tot enig resultaat voor hem geleid.


Friedrich Heinrich Alexander von Humboldt, ontdekkingsreiziger (Berlijn, 14 september 1769 – aldaar, 6 mei 1859)


Deze lijst kan nog aangevuld worden met een aantal andere mensen die internationaal bekend of beroemd zijn en op Tenerife hebben verbleven. We denken echter met dit overzicht redelijk compleet te zijn.


pagina: bekenden en beroemde personen op Tenerife

deteiding.nl