Bezienswaardige pleinen en parken in Santa Cruz.

Bekijk alle bezienswaardigheden attracties in Santa Cruz  zoals pleinen en parken als u die stad bezoekt of er met vakantie bent. Lees het in  deze reisgids.

.


Plaza 25 de julio  of  Plaza de los Patos.

Het Plaza de los Patos is genoemd naar de acht kikkers die de centrale fontijn omringen en van water voorzien. Het plein bezienswaardige plein is gebouwd tussen 1913 en 1917 en lijkt veel op het María Luisa-park in Sevilla. In totaal heeft het plein een oppervlakte van circa 1.330 vierkante meter. Het plein is betaald met het geld van de advertenties die op de banken van het plein staan. Op al die banken staan de aanbiedingen van de fabrikanten in geglazuurde tegels afgebeeld.


Plaza de España.

Dit plein kreeg zijn huidige vorm in 2008 na grote wijzigingen door de architecten Herzog & de Meuron. Via een kleine ingang op het plein zijn de restanten van het fort San Cristóbal onder het plein nog te zien. In 1929 werd het plein gebouwd bovenop de ruïnes van dat fort.
Ten noorden van het plein ligt het Alameda del Duque de Santa Elena en in het westen is het plaza de la Candelaria en de calle Castillo, de hoofdstraat van de stad.


Plaza de la Candelaria.

De meest opvallende elementen op dit plein zijn paleis Palacio de Carta, het Casino de Santa Cruz, het beeld Triunfo de la Candelaria en het modene gebouw van de bank Santander. Tegenover dat gebouw staat een kleine bron met de naam fuente de pila,. Een ander opvallend gebouw is aan de zuidwand is de kamer van koophandel. Op het plaza de la Candalaria  zijn een aantal bars en restaurants gevestigd met simpele menu´s.


Plaza del Príncipe de Asturias.

Als er muziek in Santa Cruz is, is er op die dagen zeker muziek in de kiosk op het Plaza del Príncipe de Asturias. Dat paviljoen en de twee beelden bij de ingang stammen uit 1929. De beelden stellen de lente en de zomer voor. In 1857 kwam het plein tot stand op de plek van het klooster San Pedro de Alcántara. Het werd door Manuel de Oraá y Arcocha ontworpen en in 1860 vernoemd naar Alfonso XII, Prins van Asturias. Op het plein (of park) staan veel ficus microcarpa's.


Plaza del general Weyler.

Op de plek waar de Av. de Veinticinco de Julio en de Calle Castillo samenkomen ligt Plaza Weyler. Juist door die plek is het een belangrijk ontmoetingspunt. Het uit 1893 daterende plein is het voorplein van het aan de westzijde gelegen pand van de Capitán General. Pas in een later stadium kreeg het zijn parkachtige uiterlijk met een vrij forse barokke fontein met waterspuwers, schelpenfonteinen en een een allegorie van cupido´s.


Plaza de la Iglesia.

Aan dit plein staat de eerste kerk van Santa Cruz, de Iglesia Matriz de Ntra. Sra. de la Concepcion. Tot in de 19e eeuw was dit gebied het centrum van Santa Cruz dat toen nog alleen de haven van La Laguna was. Op dit plein is een klein omheind park dat samen met het stenen kruis de verovering van Tenerife symboliseert. Aan het  driehoekige plein is aan de westzijde ook een bij de kerk horend klooster te zien. Verder zijn enkele bars te vinden waar het onder de bomen goed toeven is.