Los Cristianos video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Los Cristianos.

Video van Los Cristianos.

Algemene kenmerken.

Los Cristianos is het oudste toeristiche dorp van Zuid  Tenerife Op foto´s uit 1965 zijn slechts een reeks huizen en een klein hotel te zien. Toch is de struktuur van haven met het oude dorp nog te herkennen. Los Cristianos maakt als forse plaats deel uit van de gemeente Arnona

deze plek is een echte badplaats die overduidelijk met het toerisme op Tenerife verbonden is en dus ook alle kenmerken daarvan heeft. De vele hotels, appartementen complexen, winkels, restaurants, bars, en cafe´s getuigen daarvan. Dat kan soms massal overkomen maar juist in Los Cristianos zijn nog talloze charmente en intieme plekjes te vinden.

Foto selectie van Los Cristianos.


Feesten in Los Cristianos.

Een typisch lokaal feest is het Virgen del Carmen dat op de eerste zondag in september gevierd wordt. Iets na het grote Carnaval in Santa Cruz wordt het Internationale Carnaval Los Cristianos gehouden. Naast deze, niet algemene feesten worden in Los Cristianos de algemene feesten rond de paasdagen, de Dia de Canarias op 30 mei, noche de San Juan en natuurlijk de kerstdagen uitbundig gevierd.

Kijk voor de volledige feestagenda van Los Cristianos op de pagina met feestdagen


Oude haven.

Los Cristianos is één van de weinige badplaatsen in Tenerife die aan een oude, natuurlijke haven ligt en waarvan een deel van de bebouwing eveneens ouder is dan die van andere badplaatsen op Tenerife. Het bleef een kleine nederzetting van een paar honderd huizen omdat de bewoners in vroegere tijden liever in Arona en Adeje woonden om wat hoger in de bergen de dagelijkse hitte te vermijden. Dit gegeven maakt echter dat Los Cristianos nog steeds een oude, kleinschalige charme heeft die bij de talloze bezoekers en vakantiegangers geliefd is.


Het strand van Los Cristianos.

Het zandstrand bij Los Cristianos en omgeving heeft enige bekendheid vanwege de genezende werking van dat zand. Er zitten minieme hoeveelheden radioactieve mineraal korreltjes tussen het zand die genezend zouden werken tegen reumatische aandoenigen en deze aandoeningen zelfs zouden kunnen voorkomen. Het waren artsen uit Zweden die dat ontdekt hebben en zo de basis legden voor het huidige toerisme in die omgeving. Overigens is het  goed zonnebaden op de stranden en Playa de la Vistas en het bij de haven gelegen Playa de Los Cristianos.


Diensten en vermaak in Los Cristianos.

Als u graag meer wilt weten over de geschiedenis of hoe het leven in Los Cristianos er aan toe gaat kunt u de bibliotheek of het culturele centrum van de gemeente bezoeken. Maar er is ook een auditorium voor muziekuitvoeringen, films en feesten en natuurlijk een parochie voor kerkelijke diensten. Indien u iets op de post wil doen of de noodzaak heeft om naar de politie te gaan kunt u de adressen verderop deze pagina vinden. Dat zou niet compleet zijn zonder de gegevens van het gemeentehuis en de plaatselijk toeristen informatie te vermelden.

Klik op de informatie met alle adresgegevens


Geschiedenis.

In de 16e eeuw was er al bewoning in deze hoek van het eiland.wat het best benadrukt wordt door de bouw in 1556 van het Casa Fuerte in het huidige Adeje, Dat was een complex met een suikermolen en in die tijd werd ook het bestaan van de haven Los Cristianos beschreven. in 1860 werd de plaats door Pedro de Olive als een haven en vissersdorp in Arona beschreven met drie huizen van één verdieping, een huis van twee verdiepingen en een hut.

Door snelle groei van de handel en nijverheid in de tweede helft van de negetiende eeuw groeide vanaf 1880 de toen nog natuurlijke haven uit tot het import- en exportcentrum van het zuiden en westen van Tenerife waardoor het dorp uitgroeide tot zo´n 30 huisjes. in 1909 kwam er echter een moderne kade die het mogelijk maakte dat grotere schepen er konden aanmeren. Pas toen begon het dorp echt te groeien en in 1924 was het groot genoeg voor de bouw van een eigen kapel, die in 1987 werd afgebroken voor de huidige, veel grotere kerk, de Iglesia parroquial de Ntra. Sra. del Carmen. 

In 1955 begon tenslotte het toerisme te ontstaan waarop de huidige badplaats gebaseerd is. Deze eerste toeristen kwamen voor therapeutische doeleinden vanwege het bijzondere zand op de stranden en het uitstekende klimaat van het gebied.


De economie van Los Cristianos.

Van de vroegere handelsactiviteiten is vrijwel niets meer over. De enige schepen die nog actief zijn, zijn de veerboten die naar de andere Canarische eilanden varen. De huidige economie is nu vrijwel volledig gebaseerd op de vermaakindustrie met een toeristisch centrum dat elk jaar honderdduizenden bezoekers trekt. Het is ook het belangrijkste commerciële centrum in het zuiden van Tenerife, met straten met winkels en restaurants, tapasbars, winkelcentra en koopcentra waardoor de zakelijke dienstverlening ook floreert.

Dankzij de verbindingen per veerboot met de havens van San Sebastián de La Gomera en La Estaca en Santa Cruz de La Palma komen er ook doorreizigers die vaak wat verteren rond de haven of één of meerdere dagen verblijven.

Er is nog enige activiteit van vissers die in de nacht en vroege ochtend actief zijn en de vis in Los Cristianos aan land brenegn. Ten behoeve van de vissersboten en plezierboten is er een vrij grote reparatie en onderhoudswerkplaats in de haven die aan een tiental mensen werk biedt.


Klimaat

Los Cristianos ligt net voorbij de windhoek die tussen San Isidro en Poris de Abona overheersend is en met name bij el Medano vrij krachtig kan zijn. Dat maakt dat Los Cristianos overwegend weing wind kent in verhouding met de meer zuidelijk en oostelijk gelegen badplaatsen. Bron: windy.com

Net zoals op veel meer vakantieplaatsen op Tenerife overheerst de zon het grootste deel van het jaar met aangename temperaturen in de winter.

Toch kunnen de nachten in de winter wat kouder zijn dan in de meer noordelijk gelegn plaatsen omdat de kloele zeewind in de nacht de bebouwing net een beetje kan bereiken. De dag- en nacht temperaturen zijn, net zoals de andere badplaatsen in het zuiden en westen zowel in de winter als in de zomer heel plezierig  met temperaturen die zelden boven de 29 graden en spaarzaam onder de 16 graden in de winter komen.

Zie ook de informatie over het weer en klimaat van Los Cristianos


Stranden.

De basis van de groei van dit zonovergoeten gebied zijn de heerlijke temperaturen maar vooral de stranden. Er zijn twee belangrijke stranden, Playa de Los Cristianos, een zandstrand dat beschut is door de haven en douches, toiletten en kleedkamers heeft naast voorzienigen als een watersportzone en een speeltuin. Om het strand ligt de bebouwing vrijwel direct aan het strand waardoor er talloze horeca voorzieningen heel dichtbij zijn. Het andere is het witte zandstrand Playa de Las Vistas, beschermd door een golfbreker, dat ook soortgelijke voorzieningen heeft als de vorige maar wat minder bars en restaurants heeft.

Er zijn twee andere, kleine stranden in Los Cristianos: Los Tarajales ligt bij de meest zuidelijk bebouwing van het dorp en is rotsachtig met wat zwart zand. El Callao ligt nog zuidelijker en buiten de bebouwing in een rotsachtige baai en is een klein zwart zandstrand dat veel wordt bezocht door naturisten en nudisten.


Winkelen.

Een wat oudere plaats met charmante straatjes nodigt al snel uit tot een ontspannende manier van winkelen. En dat is bij Los Cristianos niet anders. In de vele straten en straatjes zijn meer dan voldoende winkels om op een ontspannen manier iets uit te zoeken wat u graag wilt hebben. Vrijwel alles wat een centrum van een plaats zou moeten verkopen is er te vinden en dat maakt deze badplaats ook geschikt om een middagje te winkelen. Pauzeren kan dan op één van de vele terrasjes.

Het Passarella Oasis Centro Comercial wordt ook vaak genoemd als winkelgebied maar de ervaring is dat dit centrum veel meer op eten en drinken gericht is dan op winkelen. Lees meer over winkelen op Tenerife


Eten en drinken.

Als u een paradijs voor eten en drinken zoekt is Los Cristianos één van de mogelijkheden. Overal in de plaats zijn restaurants, cafe´s en bars te vinden die u een veelheid aan keuzes bieden tussen de diverse soorten "kookkunst". De meest uitgebreide en wellicht beste terrassen zijn te vinden langs het grote strand van het oude centrum. Dat brengt ook met zich mee dat de prijzen daar net wat hoger zijn dan op de andere plekken waar leuke terrasen zijn. Er is in elk geval een overvloed aan keuzes in eten en drinken.

Bij een aantal terrassen van cafe´s en restaurants kunt u zelfs aan de overkant van de boulevard in het zand uw verfrissende glas opdrinken.


Hotels in Los Cristianos.

U vind in dit gebied veel hotels, van uiterst luxe tot eenvoudige hostels. Een aantal daarvan ligt direct aan zee of aan de haven en die zijn niet eens zoveel kostbaarder dan de hotels die iets verder van zee af liggen. Uiteraard zijn er ook appartementen te huur en die zijn vaak niet eens zo duur als u wat langer doorzoekt. Vaak zijn het particulieren die hun appartement verhuren. Let daarbij altijd even op wat de voorwaarden zijn. Hoe vaak badplaatsen ook op elkaar lijken loont het de moeite om ze eens wat langer te vergelijken omdat het hier wat anders is dan in de meeste badplaatsen op Tenerife want hier overheersen de oudere straten en straatjes en die hebben samen het de oude natuurlijke haven hun eigen charme. Dat vindt u ook terug in de samenstelling van de hotels en hun uitstraling. Er is in Los Cristianos een andere sfeer dan elders, wellicht gemoedelijker, meer ontspannen en voor sommigen misschien wat gedateerd. Maar dat heeft ook z´n charme en past heel goed bij hostels en de meer avontuurlijke toeristen.
U kiest niet alleen voor een hotel maar ook voor de omgeving waarin u wilt verblijven.


Cultuur.

"El Centro Cultural de los Cristianos" speelt een hoofdrol in het culterele leven van de gemeente Arona. Er worden regelmatig optredens gehouden met musicals, ballet en theater. Daarnaast worden er festiviteiten georganiseerd zoals kerstmanifestaties, lokale festivals en fototentoonstellingen. In de zomer wordt de binnenplaats veranderd in een openluchtbioscoop en dan worden daar op alle weekdagen actuele films vertoond.

Daarnaast zijn er, passend bij een groot toeristengebied als dit, in allerlei bars, cafe´s en restaurants optredens van musici die aan verschillende smaken tegemoet komen.


Sporten in Los Cristianos.

De gemeente heeft een behoorlijk omvangrijk sportcomplex tot haar beschikking, het complex van de "Municipal Pool Los Cristianos - Jesus Dominguez Grillo aan de  Av. de Chayofita, de brede weg met palmbomen net ten noorden van het dorp.  Het centrum biedt sporten als zwemmen en tennissen.

Uiteraard kunt u in of vlakbij Los Cristianos veel wandelen en natuurlijk zwemmen in zee of in één van de zwembaden van het hotel waar u verblijft. Een openbare tennisbaan ontbreekt en de golfbaan ligt net in Playa de las Americas. De sporten die in georganiseerd verband worden aangeboden zijn bijna alleen watersporten. U kunt gaan jetskiën, zeilen, snorkelen en duiken of gaan kayakken naar een grot in de hoop daar één van de grote schildpadden aan te treffen die in de Canarische wateren zwemmen. Als u wat verder wilt gaan is er een royaal aanbod van sportieve excusrsies naar andere delen van het eiland. Van excusrsies naar de Teide tot een sportive tocht met op een kameel.