Lees de nieuwsbrief van maart over de oude steden op Tenerife en meer informatie over de zee. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Los Cristianos video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Los Cristianos.

Video van Los Cristianos.

Los Cristianos is het oudste toeristiche dorp van Zuid  Tenerife Op foto´s uit 1965 zijn slechts een reeks huizen en een klein hotel te zien. Toch is de struktuur van haven met het oude dorp nog te herkennen. Los Cristianos maakt als forse stad deel uit van het veel kleinere Arnona.

Foto selectie van Los Cristianos.


Oude haven.

Ruim voor het jaar 1600 was er al een haven in Los Cristianos. Maar in die tijd woonden de bewoners van Tenerife liever wat hoger in de bergen waardoor er bij de haven vrijwel geen bewoning was. Een oude kaart geeft aan dat er rond 1850 maar drie huisjes stonden bij de haven. Maar  in 1880, was dat aantal gegroeid tot 29 huisjes,  30 jaar later, in 1909 kwam er echter een moderne kade die het mogelijk maakte dat grotere schepen er konden aanmeren. Pas toen begon het dorp echt te groeien. In 1955 begon tenslotte het toerisme te ontstaan waarop de huidige plaats gebaseerd is.

 

Het strand van Los Cristianos.

Het zandstrand bij Los Cristianos en omgeving heeft enige bekendheid vanwege de genezende werking van dat zand. Er zitten minieme hoeveelheden radioactieve mineraal korreltjes tussen het zand die genezend zouden werken tegen reumatische aandoenigen en deze aandoeningen zelfs zouden kunnen voorkomen. Overigens is het  goed zonnebaden op de stranden en Playa de la Vistas en het bij de haven gelegen Playa de Los Cristianos.

 

 

 


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Granadilla de Abona bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.                            En, liever alleen horizontale foto´s.