Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Los Gigantes en Puerto Santiago?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Los Gigantes en Puerto Santiago en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent. Bekijk het in deze reisgids.

deteiding.nl


.Los Gigantes en Puerto Santiago zijn met elkaar vergroeid en vormen met elkaar één van de gezelligste gebieden op Tenerife in deze reisgids. Er is ook echt wat te doen in beide dorpen en u vind er een aantal attracties.  Op het kleine dorpsplein van Los Gigantes staat de kleine kerk Parroquia del Espìritu Santo. Vandaar naar de zee toe ligt de haven Puerto deportivo los Gigantes waar vandaan de boten vertrekken om de dolfijnen en de "walvissen" bekijken, het Avistamiento de Cetaceos,. Naast de haven is het gemoedelijke strand van het dorp, het Playa de los Guíos o de Argel en op die plek beginnen ook de naamgevende rotsen, de Acantilados en Los Gigantes, de bekendste bezienswaardigheid van het gebied. Aan de andere kant van de haven ligt het zwembadcomplex Piscina el Laguillo. In de richting van Puerto Santiago is het wilde water van de Charco de Isla Cangrejo te vinden en iets verderop is de grot "Cueva Tancón" te bezoeken. Nog een stukje verder  ligt het strand van Puerto Santiago, Playa de La Arena. Op de hoger gelegen wegen is een goed uitzichtpunt om over de plaatsen heen te kijken, de Mirador Archipenque.

Los Gigantes en Puerto Santiago maken in deze reisgids deel uit van de pagina het zonnige zuiden ↗


Parroquia del Espìritu Santo.

Dit gemoedelijk kerkgebouw vormt het middelpunt van het dorp Los Gigantes. Het is in een licht klassieke stijl gebouwd aan een klein plein in het centrum, het Plaza La Bouganvilla. Met de ronde deur omlijsting en de kleine timpaan daarboven heeft het een klassiek voorkomen. Zonder dat het druk is geeft dit plein toch de indruk het centrum van Los Gigantes te zijn. De straat met de bijzondere naam Flor de Pascua loopt voor het plein langs en is een soort hoofdstraat van Los Gigantes waaraan de meeste bars en restaurants liggen.


Playa de los Guíos o de Argel, Los Gigantes.

Direct naast de haven ligt het zandstrand van Los Gigantes. Het is een klein maar keurig onderhouden strand van zo´n 150 meter lang en het is er meestal rustig. Het strand heeft de kliffen als achtergrond en dat maakt het heel speciaal. In de ochtend is er altijd de schaduw van de inmense rotsen maar later op de dag sis de zon overvloedig aanwezig. Hoe er rekening dat parkeren er niet zo eenvoudig is.


Acantilados en Los Gigantes.

De naam Los Gigantes spreekt voor zichzelf. De gigantische kliffen reiken tot 600 meter hoog. Ze behoren tot het Teno gebergte en zijn daar in feite een afsluiting van. Vanaf een slechts per boot bereikbaar punt is een wandeling naar Masca mogelijk. De zee is onderaan de kliffen zo´n 30 meter diep en heeft de balangstelling van duikers en diepzee vissers. Voor de kust zijn vaak dolfijnen en grienden te zien.


Cueva Tancón.

La Cueva Tancón is een spectaculaire onderwatergrot, één van de geheimen van de kust bij Los Gigantes. Om er te kunnen duiken is het goed om te wachten op een rustige zee omdat het in andere omstandigheden erg gevaarlijk kan zijn. De grot is een onderdeel van het vulkanische landschap waaruit Tenerife bestaat. Ook onder water kun je zo omgeven zijn door basaltmuren, een indrukwekkende en bezienswaardige belevenis.


Mirador Archipenque.

Een prachtig uitzicht over Los Gigantes en haar majestueuze kliffen, je ziet de jachthaven glinsteren in de zon, in de verte zie je de vuurtoren van Punta de Teno, links kun je La Gomera zien en in de avond gaat de zon in dit decor onder. Dit is ongetwijfeld één van de meest diverse uitzichtpunten van Tenerife. Velen rijden het ongemerkt voorbij op weg naar Los Gigantes en een enkele kenner stopt. Het ligt aan de TF-454.


Puerto deportivo los Gigantes.

De jachthaven (puerto deportivo) van Los Gigantes ligt vrijwel direct tegen de kliffen van Los Gigantes aan waardoor er een heel mooi uitzicht op die kliffen is ontstaan. In de haven zelf liggen particuliere boten maar ook veel boten die gebruikt worden om dolfijnen als tuimelaars en grienden op zee te kunnen bekijken, echte walvissen komen hier vrijwel nooit. Als men het over walvissen heeft worden doorgaans de grienden bedoeld. .

Op weg naar de jachthaven komt u de boekingskantoortjes voor al deze excursies tegen. Rondom de haven zijn er tal van restaurants, bars, cafés en allerlei soorten accommodaties.


Playa de La Arena, Santiago del Teide.

Dit strand heeft al 27 jaar de Blauwe Vlag. Dat geeft u de zekerheid van een hoge kwaliteit van de dienstverlening en van de zee. Naast het zwemmen in de zee en het vertier op het zwarte strand is een wandeling langs de boulevard een genoegen door de fraaie aanleg van het plantsoen tussen het strand en de weg de moeite waard. Vanwege de rijke zeebodem bij playa de la Arena is de omgeving van het strand een geliefd oor voor duikers.


Piscina el Laguillo in Los Gigantes.

Dit is een publiek zwembad met prachtige uitzichten op de kliffen en de zee. Het heeft diepe en (zeer) ondiepe gedeeltes waardoor het erg kindvriendelijk is. Piscina al Laguillo is royaal en comfortabel genoeg om een dag door te brengen als u liever niet in de zee zwemt en graag op een rustige plek een zonnebad neemt.

Het complex ligt op weg naar de jachthaven van Los Gigantes aan de linkerkant.


Charco de Isla Cangrejo.

Vanaf de hoogte op de kliffen is dit een bijzonder uitzichtpunt over zee naar de enorme kliffen van Los Gigantes. Het is net zo goed een heerlijk natuurlijk zwembad na een afdaling naar zee over de trappen naar beneden met kristal helder water. Met hoge golven is het een speciale belevenis omdat er telkend weer een golf over de wanden raast.  Charco de Isla Cangrejo betekent overigens "ondiep water van het krabbeneiland".


Avistamiento de Cetaceos, walvissen bekijken.

Bij diverse boekingskantoortjes in de Puerto deportivo, de jachthaven kun je kaartjes kopen voor een boottocht met de gelegenheid om dolfijnen en walvissen te bekijken. Echte walvissen zul je niet zien maar grienden (een op een potvis lijkende dolfijn) en tuimelaars (de bekendste dolfijn) zijn er voldoende te vinden. Een aantal van de exploitanten geeft een garantie dat je één van deze twee soorten zult zien. Vraag daar altijd naar.


Fiestas en Feestdagen bij Los Gigantes.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van .Los Gigantes zijn maar liefst 18 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Nog meer om te ontdekken: Piscina Natural Acantilado de Los Gigantes, Playa de Santiago, Playa de la Arena, Cueva la Vaca, Playa Neptuno, Charco El Diablo en de Mirador Archipenque.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in
Los Gigantes.

Het Bureau voor toeristische informatie in Puerto Santiago verzorgt de informatie voor Los Gigantes.

  • Adres:  Centro Commercial Seguro de Sol, Local 34, C. la Iglesia, 64, 38690 Santiago del Teide, tegenover Playa de la Arena,
  • Routecode: 65J5+4W    Locatie↗
  • Telefoon 922 86 03 48
  • E-mail turismo@santiagodelteide.es
  • Openingstijden ma.-vr. 07:30 - 15:00 uur. Juli, Augustus en September: ma.-vr. 07:30-14:00

Naast al deze leuke dingen die er te doen zijn staat er op andere pagina´s ook nog informatie over Los Gigantes.


Lees meer over de heerlijke wandeling die u kunt maken over de wandelboulevard naar Puerto Santiago. Los Gigantes is de eerste op die pagina:

Wandelboulevards op Tenerife↗

Daar staan nog meer wandelingen op en over boulevards op.  Bekijk wat er op het gebied van wandelingen te doen is over de hele kustlijn van Tenerife.

Als u er van houdt is er altijd wel een wandeling voor u bij. U kunt bij elke plaats verder zoeken om er meer over te lezen. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling over de promenade bij de rotskusten van Punto del Hidalgo


Puerto Santiago en Los Gigantes zijn twee van de bekendste badplaatsen op Tenerife. Bekijk de pagina:

Badplaatsen op Tenerife↗

Dat is een speciale pagina over de bekende en wat minder bekende badplaatsen op Tenerife en wat daar de algemene kenmerken van zijn.

Zo kunt u zien of een badplaats voor kinderen geschikt is of welke activiteiten er zijn en wat er in die badplaatsen verder allemaal te doen is zoals bij de wat minder bekende badplaats als San Marcos vlakbij het veel bezochte Icod de los Vinos en het nog onaangetaste centrum van Buanavista del Norte.


Voor velen is een dagtochtje op Tenerife een fijne manier om het eiland te kunnen verkennen. En daarom staat Los Gigantes ook op die pagina op plek 6.

Dagtochtjes op Tenerife↗

Zoek op die pagina uitjes die een hele dag duren of  een tocht die u bijzonder aanspreekt. Er zijn er voldoende om uit te kiezen als u op Tenerife met vakantie bent. Lees over een dagtocht naar de andere kant van het eiland zoals Garachico of naar het wijngebied bij La Matanza en Tacoronte. U kunt daar ook het voorlichtingscentrum voor wijnen op Tenerife vinden. Een andere mogelijkheid is een natuurlijk een tocht over de overal zichtbare vulkaan El Teide.


.Los Gigantes maakt onderdeel uit van de reisgids over het "zonnige zuiden" ook al ligt het eigenlijk in het westen van Tenerife. Zie punt 8 van die pagina.

Reisgids het zonnige zuiden↗

Die pagina gaat over het deel van het eiland dat begint bij Güímar en eindigt bij Punto El Teno helemaal in het Noord westen.  de U leest daar onder andere over de plaatsen die in dat deel van Tenerife van belang zijn en wat daar enkele kenmerken van zijn. Bij elke plaats kunt u verdere informatie lezen over die plaats en wat daar te doen is.. Op andere pagina´s kunt u lezen over de andere delen van het eiland.


De veelzijdigheid van Los Gigantes is voldoende om er een aangename vakantie door te brengen maar Tenerife heeft natuurlijk meer dan dat.

Wat te doen op Tenerife

Over al zijn bezienswaardigheden en fantastische dingen om te doen. Van wandelingen in de bijzondere natuur tor rondtochtjes met u auto of met de bus. In letterlijk elke hoek van Tenerife is wel iets. Op de pagina wat te doen op Tenerife kunt u kennis nemen van een aantal hoogtepunten op Tenerife die u eigenlijk niet mag missen. Het is een kleine selectie van bijzonderheden die elk op hun gebied de hoogtepunten van Tenerife zijn.


Als u op Tenerife bent voor een vakantie met kinderen is Los Gigantes een ideaal doel voor een dagje uit. Immers hier zijn de dolfijnen en de "walvissen" te zien.

Vakantie met kinderen↗

Op de 11e plek ziet u de tocht naar de dolfijnen. De pagina vakantie met kinderen gaat over de belangrijkste uitstapjes die u met uw kinderen kunt maken op dit eiland. Er zijn er natuurlijk veel meer en van een grote diversiviteit. In vrijwel elke plaats can enige omvang is wel iets te vinden dat gechikt is voor hen. Toch blijft een bezoek aan één van de vele stranden vaak de meest geliefde bezigheid voor de kleintjes.


We hopen dat we u met al deze tips op de pagina´s hierboven, waar u meer informatie kunt vinden over tenerife, haar bezienswaardigheden en alles wat u op dit eiland van de eeuwige lente kunt doen steeds meer enthousiast te maken voor een korter of langer verblijf op dit grootste, boeiendste en meest afwisselende eiland van de Canarische archipel.

pagina: Los Gigantes en Puerto Santiago

deteiding.nl