Bezienswaardigheden, wat is er te doen in La Orotava?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in La Orotava en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Iglesia de Santo Domingo.

De toren van deze kerk is van veraf al te herkennen. Het zeer bezienswaardige complex is tot stand gekomen onder de beschermende invloed van de nakomelingen van Diego de Mesa, één der veroveraars van Tenerife. De kerk Santo Domingo heeft een vrij sober interieur in alle drie de schepen die met rondbogen met elkaar verbonden zijn.  Het plafond heeft de lokale variant van de mudéjar stijl. Bijzonder zijn de uitgehouwen houten preekstoel en de afbeeldingen van Jesús Nazareno, San Juan, La Dolorosa en de Virgen del Rosario.


Museo de Artesanía Iberoamericana  -  Latin American Craft Museum of Tenerife.

Museo de Artesanía Iberoamer La Orotavaicana

Direct naast de kerk Santo Domingo ligt het klooster van San Benito Abad dat vroeger deel uitmaakte van hetzelfde complex. Het klooster wordt doorgaans beschouwd als één van de fraaiste van Tenerife door o.a. de ingang en de bijzondere houten plafonds. Het museum in het klooster toont allerlij bezienswaardige hedendaagse en verdwenen ambachten zoals die in de latijns - amerikaanse wereld voorkomen met een extra accent op de Canarische ambachten. 


Plaza de la Constitución.

Dit is het meest lommerijke plein van La Orotava, ook bekend als "Plaza del Quiosco", het is ook meer een parkje dan een plein maar dan wel met diverse mogelijkheden om te zitten en bij de kiosk wat te eten of te drinken kunt bestellen. Met behoud van originele delen heeft het Plaza de la Constitución een aantal wijzigingen doorstaan maar heeft het steeds haar functie als ontmoetingsplek en haar charme behouden.

Aan het plein staan verschillende bezienswaardige gebouwen zoals het huis van de familie García Feo, kooplieden uit het zuiden van het eiland, het Liceo Taoro, een rijk huis uit het begin van de 20e eeuw en het klooster van San Agustín. 


Nuestra Señora de la Concepción

In Orotava kan je de barokke koepel van de  Nuestra Señora de la Concepción bijna niet ontgaan. Het is hét kenmerk van Orotava en gebouwd op de plaats van een 15e eeuws klooster. De huidige kerk is gebouwd in 1788. De drie beuken zijn gescheiden door kolommen met fantasie kapitelen. Tegen één van de kolommen staat een bijzondere preekstoel. De vloeiende lijnen uit de laatste bouwfase zijn binnenin het gebouw niet terug te vinden, 


Casa de los Balcones

Dit is een oud en goed bewaard gebleven huis. Het is nu een soort museum / winkel combinatie. Het huis dateert uit 1640 en bestaat uit drie verdiepingen met op de bovenste verdieping houten geornamenteerde balkons. De patio aan de binnenzijde heeft aan alle zijden houten gaanderijen.  Het hout van de patio is rijk gedaetailleerd en het geheel is overvloedig voorzien van allerlei bloemen en planten.


Casas Consistoriales - Ayuntamiento de La Orotava

Het huidige stadhuis werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd na de sloop van het convent van San José de las monisas clarisas. Het is een 2 verdiepingen hoog gebouw in een klassieke stijl. Het middendeel heeft een hardstenen voorgevel  die zich in het timpaan voortzet. Het interieur is aan het begin van de twintigste eeuw aan die tijd aangepast en heeft een kunstzinnig bewerkt trappenhuis.


Liceo de Taoro

Dit fraaie gebouw met zijn gelaagde tuinen en lange trappen omhoog is gebouwd in 1928 in  opdracht van Ascanio en Méndez de Lugo en Catalina Monteverde y Lugo.. De stijl is die van mediteraine villa´s. Rijk gedacoreerd maar niet classicistisch. Het interieur heeft nog maar weinig originele kenmerken en is talloze malen aangepast door de societeit die nu de eigenaar van het gebouw is.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markt, de Mercadillo del Agricultor de La Orotava.


Fiestas en Feestdagen bij La Orotava.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van La Orotava zijn maar liefst 11 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Andere interessante bezienswaardigheden in La Orotava zijn:

Casa del Turista -Antiguo Convento Molina -  Plaza Patricio García - Plaza de San Juan - Plaza de San Francisco - Plaza Fernando Fuentes - Jardines de la Victoria o del Marquesado de la Quinta Roja - Plaza de Franchi Alfaro.

Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción - Iglesia de San Francisco y Hospital de la Santísima Trinidad - Iglesia de San Juan Bautista - Antiguo Convento de Santo Domingo - Iglesia de San Agustín - Ermita del Calvario - Ex-convento de Nuestra Señora de Gracia.

Casa Benítez Lugo Viña - Casa Zerolo - Casa Llarena - Casa Lercaro - Casa del Doctor González García - Casa Díaz Flores - Casa Benítez de las Cuevas - Casa Benítez Pereira de Lugo - Casa Machado - Casa Méndez Fonseca - Casa Cologan - Casa Torrehermosa - Casa Salazar - Casa Pierres - Casa Machado y Llarena - Casa de los Marqueses del Sauzal y Ermita de Franchi - Casa Llarena II -  Calle Carrera -  Casa Mesa  -  Calle Hermano Apolinar.

Museo de las Alfombras - Biblioteca Municipal - Antiguos Lavaderos - Cementerio de la Villa - Mausoleo del Marqués de la Quinta Roja - Molino de La Máquina - Museo de Cerámica o Casa Tafuriaste o Museo Tafuriaste.

Mirador de Humboldt - Hijuela del Jardín Botánico - Observatorio Astronómico del Teide en nog enkele andere gebouwen en natuurgebieden. Het zal even duren voordat er van alle bezienswaardigheden een beschrijving is.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in La Orotava.

Bureau voor toeristische informatie in La Orotava:

  • Adres:  Calle Carrera del Escultor Estévez 5,  38300 Villa de La Orotava
  • Routecode: 9FRG+28  Locatie ↗
  • Telefoon 922 32 30 41
  • E-mail turismo@villadelaorotava.org
  • Openingstijden ma-vr 08.00-18.00. za en zo 09-14.00, Juli en Augustus: ma.-zo. 09:00-14:00. Gesloten op feestdagen.

Pagina: doen in La Orotava

deteiding.nl