Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Tegueste?

.Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Tegueste en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.

deteiding.nl


Mercadillo de Tegueste.

Allerlei bezoekers komen elke week naar de Mercadillo de Tegueste om het beste te kopen van een vers aangevoerde produkten als groenten, lokale biologische producten, ambachtelijk brood en bereid voedsel, wijn, vlees, eieren, kazen, honing, en bloemen. De boerenmarkt in Tegueste vindt elke zaterdag en zondag plaats van 8.00 tot 14.00 uur.  Ervaar de ontspannen sfeer van een markt in "de tuin" van Tenerife.


Iglesia de San Marcos.

Iglesia de San Marcos Tegueste

In 1700 werd begonnen met het bouwen van deze kerk. Het gebouw heeft kenmerken van de Spaans - Arabische mudejar-stijl naar de mode van die tijd. Er is jarenlang aan gebouwd met steeds weer nieuwe toevoegingen en veranderingen. De Iglesia de San Marcos is nu een hallenkerk met drie schepen een toren, De portalen zijn omlijst met  hardsteen. Deze rustieke kerk bevat o.a. beelden van St. Marcus, St. Andreas, St. Laurence, St. Rita van Cascia en van Maria van de Rozenkrans.


Casa de los Tacoronte.

Rondom dit landgoed ligt een oude en bijzondere tuin met veel exotische en tropische bomen en planten. Het is een gebouw van 2 verdiepingen met aan de achterzijde een houten galerij op de verdieping. In de tuin bevind zich een groot klassiek canarisch stalgebouw dat vrijwel origineel is. Het laat zien hoe de paarden en koetsen ondergebracht werden. Het pand werd in de huidige staat gebracht door de Franse consul de Chasserieu die in 1879 het eigendom verwierf.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markt, de Mercadillo del Agricultor de Tegueste.


Fiestas en Feestdagen bij Tegueste.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Tegueste zijn 6 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in Tegueste.

Bureau voor toeristische informatie in Tegueste:

  • Adres: Plza. de San Marcos, s/n 38280 Tegueste,
  • Routecode: GMF7+6G  Locatie ↗
  • Telefoon: 922 31 61 02
  • E-mail turismo@tegueste.org
  • Openingstijden di.-za. 07:30 - 15:00 uur. Juli, Augustus en September: di.-za. 07:30-14:00. Gesloten op zon- en feestdagen.

Pagina: doen in Tegueste

deteiding.nl