Lees de nieuwsflits van November met alles over gastronomie op Tenerife en de belasting op huizen in Tenerife

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Tegueste?

.Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Tegueste en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Mercadillo de Tegueste.

Allerlei bezoekers komen elke week naar de Mercadillo de Tegueste om het beste te kopen van een vers aangevoerde produkten als groenten, lokale biologische producten, ambachtelijk brood en bereid voedsel, wijn, vlees, eieren, kazen, honing, en bloemen. De boerenmarkt in Tegueste vindt elke zaterdag en zondag plaats van 8.00 tot 14.00 uur.  Ervaar de ontspannen sfeer van een markt in "de tuin" van Tenerife.


Iglesia de San Marcos.

Iglesia de San Marcos Tegueste

In 1700 werd begonnen met het bouwen van deze kerk. Het gebouw heeft kenmerken van de Spaans - Arabische mudejar-stijl naar de mode van die tijd. Er is jarenlang aan gebouwd met steeds weer nieuwe toevoegingen en veranderingen. De Iglesia de San Marcos is nu een hallenkerk met drie schepen een toren, De portalen zijn omlijst met  hardsteen. Deze rustieke kerk bevat o.a. beelden van St. Marcus, St. Andreas, St. Laurence, St. Rita van Cascia en van Maria van de Rozenkrans.


Casa de los Tacoronte.

Rondom dit landgoed ligt een oude en bijzondere tuin met veel exotische en tropische bomen en planten. Het is een gebouw van 2 verdiepingen met aan de achterzijde een houten galerij op de verdieping. In de tuin bevind zich een groot klassiek canarisch stalgebouw dat vrijwel origineel is. Het laat zien hoe de paarden en koetsen ondergebracht werden. Het pand werd in de huidige staat gebracht door de Franse consul de Chasserieu die in 1879 het eigendom verwierf.