Musea, theaters en tentoonstellingen in Santa Cruz?

Bekijk alle bezienswaardige attracties in Santa Cruz  zoals musea, theaters en tentoonstellingen als u die stad bezoekt of er met vakantie bent.

.

deteiding.nl


Tenerife Espacio de las Artes.

Het TEA ofwel het Tenerife Espacio de las Artes staat aan de rand van de barranco de los Santos op een centraal punt in de stad. De plaats en het ontwerp zorgen ervoor dat de diverse wijken van de stad met elkaar verbonden zijn en op een openbaar toegankelijk binnenplein van het gebouw samenkomen. Dat binnenplein geeft licht aan de lager gelegen ruimtes die zo verbonden raken met het binnenplein. Op die manier worden bezoekers verleid om het gebouw binnen te komen.

Het gebouw meet 20.622 m2 en bevat een grote bibliotheek, een centrum voor hedendaagse kunst, het Tenerife Island Photography Centre, een aula voor presentaties, een restaurant, een winkel en een reeks aan kantoren voor de cultuur ondersteunende diensten van de gemeente.
Het Zwitserse architecten duo Herzog & de Meuron hebben het gebouw met een originele en creatieve hand ontworpen op een manier die zich nergens mee laat vergelijken en op een zeer breed gedeelde waardering kan rekenen. Datzelfde wist dit duo te eerder al te bereiken met hun ontwerp voor het Plaza de España in Santa cruz de Tenerife. Zo hebben zij op 2 centrale plaatsen de architectuur van Santa Cruz op een goede manier weten te beinvloeden.


Museo de la Naturaleza y la Arqueología in Santa Cruz.

Dit museum dat tot enkele jaren geleden bekend stond als Museo de la Naturaleza y el Hombre is gevestigd in het oude ziekenhuis van de stad dat gebouwd is in een sombere neo-classisistische architectuur. Dit museum is opgericht in 1958 door Luis Diego Cuscoy, die een unieke verzameling archeologisch materiaal en menselijke overblijfselen uit de vroege geschiedenis van Tenerife samenbracht waaronder een grote collectie over de Guanchecultuur met hun bewaarde mummies.

 Iets later werden de collecties uitgebreid met etnografisch en archeologisch materiaal uit Afrika en precolumbiaans Amerika. U vindt er daarnaast ook archeologische overblijfselen van Tenerife en een grote collectie fossielen en opgezette dieren. Het is op die manier een combinatie van 3 musea, te weten het Archeologisch Museum van Tenerife, het Canarische Instituut voor Bioantropologie en het Museum voor Natuurwetenschappen van Tenerife. Er zijn in dit museum dus zeer bezienswaardige artefacten overzichtelijk bij elkaar gebracht. Het museum heeft een prachtige binnenplaats.


Centro de Arte la Recova Santa Cruz.

Deze multi functionele culturele ruimte ligt in het houde centrum van Santa Cruz naast het Theater Guimerá. Het is in 1851 ontworpen door architect Manuel Oraá al het centrale marktgebouw van de stad in een funtioneel sobere neo-klassieke stijl. In 1992 besloot de stad om het gebouw te gaan gebruiken als een ruimte voor wisselende tentoontellingen. Daarvoor wordt het binnenplein als centrale ruimte gebruikt met de gallerij als een omloop. Er zijn kleine werkplaatsen in andere delen van het gebouw.


Centro Internacional de Ferias y Congresos.

Net als het Auditorio Adán Martín is dit gebouw ontworpen door de architect Santiago Calatrava en dit gebouw heeft eveneens een gedurfde overspanning. Het Centro Internacional de Ferias y Congresos is geopend in 1996 en beslaat ruim 40.000 vierkante meter verdeeld over meerdere verdiepingen. Het meest tot de verbeelding sprekende ruimte is het middenschip met een vrije overspanning van ruim 12.000 vierkante meter ofwel meer dan twee voetbalvelden groot.

Omdat het merendeel van de gevels van beton, glas en ijzer gemaakt zijn is het een licht en transparent gebouw. Van de buitenkant is het nauwelijks te zien dat die inmense ruimte in feite een rechthoekige plattegrond heeft. Het kan een groot aantal soorten evenementen en bijeenkomsten herbergen zonder dat er grote ingrepen nodig zijn. 


Pagina: santa cruz de tenerife musea theaters tentoonstellingen

deteiding.nl