Fasnia, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Fasnia.

Video van Fasnia,

Fasnia grenst aan Güímar, Arico en La Orotava. Het is een overwegend droog gebied door  een tekort aan regen. Maar in de hoger gelegen delen zijn er de toppen van de dennenbossen waarin je de passaatwinden kunt merken. Er zijn archeologische vondsten gedaan In de kloven van Herques en Los Muertos.  In Fasnia staan een aantal beroemde monumenten zoals de kapellen van Nuestra Señora del Carmen, La Montaña en San Joaquín. Hoewel veel van het land droog is vanwege de schaarse regenval zijn de hoger gelegen delen van de gemeente bevolkt met Canarische dennen door de vochtige passaatwinden. Archeologische resten  zijn gevonden in de ravijnen van Herques en Los Muertos. Er zijn ook schriftelijke teksten uit de 16e eeuw waarin staat dat dit een gebied was waar de Guanchen na de verovering met de Spanjaarden naast elkaar woonden. In Fasnia vind u wijngaarden en de teelt van bloemen, aardappelen en tomaten. Aan de kust staat een rots van wetenschappelijk belangm de klif van La Hondura.

Foto selectie van Fasnia


Fiestas en Feestdagen.

Fasnia kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Fasnia of in de directe omgeving zijn 7 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Fasnia


Roques de Fasnia.

Aan de kust ligt het bijzondere gebied Los Roques de Fasnia. Langs de oceaankust van Fasnia liggen 3 stranden of eigenlijk baaien en staat er 1 groot appartementen gebouw. De stranden zijn geliefd bij natuurliefhebbers die ook van rust houden. Overal is het water kristalhelder maar zijn de steentjes op de stranden vrij scherp waardoor strandschoeisel aanbevolen is. Het uitzicht op de rotsen rondom de stranden is overweldigend. Het kleine dorpje aan zee heet ook Los Roques en is gedeeltelijk in en onder de rotsen gebouwd.  Afgezien van een beetje service bij wat restaurants kent het gebied geen  geen voorzieningen. Het ligt dich bij de snelweg, Er is een bushalte en er zijn royale parkeer faciliteiten.