Een telefoon en/of internet aansluiting op Tenerife?

Het is niet moeilijk om een telefoon aansluiting en intenet op Tenerife te vinden. We leggen u hier uit hoe het verder gaat.


Als u graag snel internet op Tenerife wenst, probeer dan "Fibra Óptica" ofwel glasvezel te krijgen. Bij een internetleverancier kunt u aan de hand van uw adres controleren of u in uw appartement internet via glasvezel kunt krijgen. Daarmee heeft u het snelste internet van het eiland ofschoon er plaatstelijke verschillen zijn en de lijnen toch met enige regelmaat traag kunnen worden.

Er zijn verschillende internetleveranciers op Tenerife zoals Vodafone, Movistar, Orange en Jazztel allemaal met verschillende voorwaarden en tarieven. Movistar is in eigendom bij Telefonica dat de lijnen ook in bezit heeft. Dat heeft als voordeel dat er nooit discussie ontstaat als u in huis een probleem met de infrastructuur heeft. Het probleem ligt immers altijd bij Telefonica.

Als u tijdelijk op Tenerife verblijft is het van belang dat er een korte opzegtermijn in uw overeenkomst staat. Bij veel thuisinternetcontracten zit automatisch ook een mobiel pakket en/of televisie inbegrepen. U krijgt dus "gratis" een simkaart met een Spaans mobiel nummer en een tv aansluiting.

De meeste internetleveranciers willen een Spaanse bankrekening, een ID-kaart, het adres van het appartement en meestal uw N.I.E.nummer zien voordat ze een overeenkomst met u aangaan.

Als u eenmaal die overeenkomst heeft gesloten is er doorgaans snel een afspraak gemaakt en meestal heeft u een paar dagen later uw telefoon - internet aansluiting.

Ongevraagde telefonische verkoop,

 

In de meeste landen mag dat alleen na uw toestemming maar op Tenerife mag het zonder toestemming en dus kunt u in de middag of avonduren frequent door verkooporganisaties gebeld worden om u iets te verkopen en vaak is dat een abonnement. U kunt dat gesprek vriendelijk beëindigen (No, gracias, no estoy interesado y te deseo una buena noche / tarde) of gewoon negeren.

De kans is echter groot dat u de volgende dag gewoon weer gebeld wordt door dezelfde organisatie. Soms kunt u rekenen op 3 of 4 van zulke telefoontjes per dag,

 

Met de gratis "Lista Robinson" bent u na een paar weken van die telefoontjes af. Deze lijst wordt onderhouden door de Asociación Española de Economía Digital (adigital) en als uw nummer op die lijst staat mag u niet meer gebeld worden voor verkoop gesprekken.

Om je bij de lijst op te geven moet u een NIE hebben en één of meerdere Spaanse telefoonnummers. Op de website https://www.listarobinson.es/ kunt u op de witte of blauwe knop ‘Apúntate en la lista’ klikken waarna gevraagd wordt of u uzelf of iemand anders wilt aanmelden.

Daarna kiest u ‘A mí’ en vervolgens de blauwe knop ‘Apuntarme a mí mismo’. Op de volgende pagina moet u informatie invullen, DNI/NIF/NIE nummer (met hoofdletters), uw voor- en achternaam, uw geboortedatum, uw e-mailadres en een te kiezen wachtwoord en dat twee keer ingeven. Daarna moet u bevestigen en vervolgens de privacy opties aangeven. Als u dat allemaal gedaan heeft klikt u op de knop Apuntarse. En dat is het.


Na enkele weken zult u geen enkel verkoop telefoontje meer ontvangen.