Auto of fiets huren op Tenerife? Bekijk deze reisgids.

Op Tenerife kunt u op meerdere plekken een auto of fiets huren, bekijk in deze reisgids welke mogelijkheden er op welke plek zijn.


Als u van een heerlijke ontspannen vakantie wilt gaan genieten maar ook wat uitstapjes wilt maken is Tenerife een goede keuze.  Of u nu naar het zonnige zuiden gaat, het groene Noorden, het centrale berggebied of de verstedelijkte gebieden er is overal wat te doen, te zien of te beleven. Bijna alle gebieden die een bezoek waard zijn staan in deze reisgids.

Dat begint al met één van de mooiste en grootste vulkanen van de wereld, El Teide, een vulkaan die u van alle kanten van het eiland kunt zien. Maar er zijn  ook prachtige stranden, uitgestrekte bossen, oude historische steden  en bezienswaardige dorpjes. U kunt al dat moois natuurlijk met de bus of bus-excursies bezoeken maar veel toeristen kiezen ervoor om een auto te huren. Onderstaand vind u een overzicht van de mogelijkheden.


Pas op dat goedkoop een auto huren geen duurkoop wordt.

Goedkoop een auto huren op Tenerife  is vaak een kwestie van goed vergelijken waarbij u er vooral op moet letten welke soort verzekering er in de aangeboden huurprijs zit. U moet er ook op letten of u de huurauto volgetankt of vrijwel leeg moet inleveren. Vergelijke is dus nog niet zo gemakkelijk.

Sommige bedrijven hebben een all-inclusieve formule, dat kan ook een hele verstandige keuze zijn,

Uitgebreide informatie over het huren van een auto in het buitenland kunt u lezen op de website van de ANWB  (Link).

Als u op uw verblijfsadres bent kunt u daar vlakbij ook regelmatig een lokale auto verhuurder tegenkomen waarbij u goedkoop kunt huren. Pas in die gevallen echter extra op met wat u kiest. Dergelijke bedrijven kennen zelfs verschillende aanbiedingen die ze per klant inschatten en aanbieden. U kunt er soms een behoorlijk goedkoop huren als de aanbieder die dag te veel auto´s heeft maar soms kunt u ook lelijk bij de neus genomen worden en dan is goedkoop huren een illusie gebleken.  Vraag bij de lokale aanbieders ook altijd naar de leeftijd en de staat van de auto die ze aanbieden. Het gebeurt regelmatig dat u een wat oudere auto met krassen krijgt.


Regels bij het huren van een auto op Tenerife.

Voor alle autohuur op Tenerife geldt dat u een geldig rijbewijs moet hebben. Vaak moet de huurder van de auto al enige tijd in het bezit zijn van het rijbewijs. Afhankelijk van het autoverhuurbedrijf is dat 1 tot 3 jaar. Het kan ook voorkomen dat het verhuurbedrijf wil dat de huurder minstens  21 jaar is. Het kan ook voorkomen dat degene die een auto huurt op Tenerife  een toeslag moet betalen als de huurder nog geen 25 jaar oud is. Informeer bij het autoverhuurbedrijf direct of één van deze eisen van toepassing is.


Afwijkende verkeersregels op Tenerife.

Niet alle verkeersregels zijn hetzelfde dan u gewend bent. Het is dan ook goed als u zich even verdiept in de lokale verkeersregels voordat u op vakantie naar Tenerife gaat als u een auto of fiets huurt. Uw vakantie zal bedorven zijn als het u overkomst dat u een probleem krijgt omdat u niet aan de andere situatie gewend bent terwijl het heel begrijpelijk is dat u uit gewoonte rijdt zoals u dat in uw thuisland gewoon bent. Er zijn enkele regels die u zeker niet gewend bent als u nog nooit op Tenerife met vakantie bent geweest. Enkele daarvan zullen u verrassen omdat de voorrangsregels vaak anders zijn dan u in België of Nederland gewend bent. Houdt er met name rekening mee dat als u op de weg "STOP" ziet staan dat dan alle verkeer voorgaat. Ook als u denkt dat recht doorgaand verkeer altijd voorgaat. In die situatie kan het voorkomen dat u voor "STOP" stil  MOET staan om tegemoet komend verkeer dat voor u afbuigt voor te laten gaan.

Als u een driehoek op de weg voor u ziet heeft u voorrang op verkeer dat voor "STOP" moet wachten. De rijbaan zonder stop of driehoek heeft dan echter nog steeds voorrang op u. Als er niets op de weg voor u staat heeft u voorrang op alle verkeer op die kruising of driesprong.

Lees veder over alle afwijkende verkeersregels op Tenerife↗

Al u tijdens uw vakantie op Tenerife toch buiten uw schuld of door een eigen fout bij een ongeluk betrokken raakt komt u aanraking met de verzekeringsmaatschappij van het verhuurbedrijf en heel vaak ook met de politie of de Guardia Civil. Houdt er rekening mee dat die laatsten geen andere taal spreken dan Spaans. Dan wordt het lastig om uw eventuele onschuld bij de aanrijding te bewijzen. In sommige gevallen is het wellicht beter om met de bus of tram het (uitstekende) openbaar vervoer op Tenerife te nemen dan het risico van aanrijdingen te riskeren.

U kunt hier meer over lezen op de pagina Aanrijding op Tenerife

Een ander lastig probleem dat zich tijdens uw vakantie op Tenerife voor kan doen is een verkeersregel overtreden bij het parkeren of wanneer u iets sneller rijdt dan toegestaan is. Er zijn echter ook regels over uw kleding en schoeisel in de auto en de wijze waarop u uw aankopen moet vervoeren. Zelfs voor waar u de auto wast is een regeltje bedacht. Al die zaken kunnen leiden tot (hoge) boetes.

Lees er meer over  op de pagina boetes voor snelheidsovertredingen op Tenerife↗.


Voor veel meer informatie over afwijkend verkeer kunt u de pagina "verkeer op Tenerife bekijken. Maar ook of een ander dan de huurder in de auto mag rijden?

Niet speciaal voor u bedoeld maar er is ook een pagina met regels over alcohol en drugs.


Tenerife autohuur locaties.

Er zijn meerdere plekken waar u een auto kunt huren. De populairste locaties om een auto te huren op Tenerife zijn:

  • Luchthaven Tenerife Sur (Zuid)
  • Luchthaven Tenerife Norte La Laguna (Noord)
  • Santa Cruz de Tenerife
  • Playa De Las Américas
  • Los Gigantes
  • Puerto De La Cruz
  • Los Cristianos
  • Playa Las Americas
  • Adeje
  • Costa del Silencio

Een auto huren op de luchthaven Tenerife zuid.

Het zuiden van Tenerife is de populairste bestemming op Tenerife. Hier is ook de grootste luchthaven te vinden en de meeste bezoekers van Tenerife komen op dat vliegveld aan. Formeel het vliegveld "Aeropuerto de Tenerife Sur"  of  "Reina Sofia Airport".

Autoverhuurbedrijven op deze luchthaven van Tenerife

Cicar  -  Avis -  Budget  -  Europcar  -   Goldcar   -  Hertz  -   InterRent  -  Keddy  -  Orlando  -  Rhodium  -   Thrifty  en  Autoreizen.

Al deze verhuurbedrijven van auto´s op Tenerife Zuid hebben een eigen balie in de aankomsthal net naast de doorgang van de douane. 


Een auto huren op de luchthaven Tenerife Noord.

Het noorden van Tenerife is het meest gebruikt door bewoners van Tenerife voor reizigers binnen Spanje en regionaal vliegverkeer. Formeel het vliegveld "Aeropuerto de Tenerife Norte"  of  "Los Rodeos Airport".

De bedrijven die auto´s verhuren op deze luchthaven van Tenerife zijn:

Cicar  -  Thrifty  -  Autoreisen  -  Avis  -  Europacar  -  Hertz  -  Topcar  en  Auto Europe.

Deze verhuur bedrijven van auto´s zijn gedeeltelijk gevestigd in de aankomsthal maar een aantal zit iets verder weg.


Een auto huren in Santa Cruz de Tenerife.

Bij de cruise-terminal in Santa Cruz zijn een aantal autoverhuur bedrijven gevestigd, hoofdzakelijk voor reizigers die per cruiseschip of veerboot op Tenerife aankomen.

In Santa Cruz bevinden zich echter ook een groot aantal hotels. Als u daar geboekt heeft kunt u vrijwel alleen in de haven terecht.

De bedrijven die auto´s verhuren bij de cruise-terminal van Santa Cruz zijn:

Cicar  -  Jocar  -  Aivalu  -  Cornauto  -  Antequera  -  Archipiélago  en  Europacar.

Bovenstaande bedrijven zijn in en rond de cruiste-haven gevestigd maar ook op de Av. Maritima.


Auto´s huren in andere plaatsen op Tenerife, Puerto de la Cruz, Costa de Silencio, Los Cristianos, Playa las Americas, Adeje en Los Gigantes.

Dit zijn de belangrijkste toeristische bestemmingen op Tenerife. Er zijn een fors aantal verhuurbedrijven van auto´s die zeer verspreid over die badplaatsen verspreid zijn. Via zoekmachines kunt u ze vrij eenvoudig vinden. Enkele bekende verhuurbedrijven zijn:

Oasis  -  Insular  -  Cicar  -  Pluscar  -  Palmeros  -  Adoja  -  Tenerife mietwagen  -  Cornauto  en Volcanic.


Files en pech onderweg.

Ook op Tenerife kunnen files voorkomen. Het is handig als u voor vertrek op deze website kijkt of er files op uw route zijn.

Dat kan op de "auto" pagina,

Daar staat tevens informatie op voor noodnummers, aanrijdingen, pechhulp en brandstofprijzen.


Verwante onderwerpen:


Algemene resigids over Tenerife.

Wat te doen op Tenerife?

Bezienswaardigheden op Tenerife.

Alle gemeentes op Tenerife.


Pagina: auto huren op Tenerife

deteiding.nl