El Medano, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en El Medano.

deteiding.nl

Er is een speciale pagina Surfen en kiten in El Medano↗

Video van wind surfen bij El Medano.

El Medano staat voor alle watersporten die iets met surfen te maken hebben. Door de vrijwel altijd aanwezige wind is de zee voor El Medano een waar windsurf  paradijs. Dit, voormalige vissersdorp heeft zich met de snelle ontwikelingen sinds de jaren 70 ontwikkeld tot één van de populairste oorden van Tenerife. 

Foto selectie van El Medano.


El Medano kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In El Medano of in de directe omgeving zijn 12 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij El Medano↗


Wind en golven.

Bijna zover als u kunt kijken  ziet u het natuurlijke zandstrand in de baai van El Medano met een prachtig uitzicht op de rode berg ofwel de Montana Roja. Bezoekers worden welkom geheten door de vriendelijke golven en een harde wind die vrijwel altijd door de baai waait. Juist dat gegeven zorgt voor de mateloze populariteit van het gebied onder surfers. Vrijwel altijd kunt u genieten van de kunsten van deze onvermoeibare sporters.

Wedstrijden.

Op de golven voor El Medano zijn er vele wedstrijden voor surf- en kitesurfwedstrijden georganiseerd. Het natuurlijke winderige weer maakt het gebied ideaal voor dergelijke evenementen. Zo is het gerespecteerde World Windsurfing Championship (PWA), al vijf keer op rij in El Medano gehouden naast allerlei andere internationale evenementen waarin seze sport centraal staat.

Eenmaal uit het water wachten rustieke strandbars en authentieke restaurants met een verscheidenheid aan gerechten de sporters op.