Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

El Medano, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en El Medano.

Video van wind surfen bij El Medano.

El Medano staat voor alle watersporten die iets met surfen te maken hebben. Door de vrijwel altijd aanwezige wind is de zee voor El Medano een waar windsurf  paradijs. Dit, voormalige vissersdorp heeft zich met de snelle ontwikelingen sinds de jaren 70 ontwikkeld tot één van de populairste oorden van Tenerife. 

Foto selectie van El Medano.


Wind en golven.

Bijna zover als u kunt kijken  ziet u het natuurlijke zandstrand in de baai van El Medano met een prachtig uitzicht op de rode berg ofwel de Montana Roja. Bezoekers worden welkom geheten door de vriendelijke golven en een harde wind die vrijwel altijd door de baai waait. Juist dat gegeven zorgt voor de mateloze populariteit van het gebied onder surfers. Vrijwel altijd kunt u genieten van de kunsten van deze onvermoeibare sporters.

Wedstrijden.

Op de golven voor El Medano zijn er vele wedstrijden voor surf- en kitesurfwedstrijden georganiseerd. Het natuurlijke winderige weer maakt het gebied ideaal voor dergelijke evenementen. Zo is het gerespecteerde World Windsurfing Championship (PWA), al vijf keer op rij in El Medano gehouden naast allerlei andere internationale evenementen waarin seze sport centraal staat.

Eenmaal uit het water wachten rustieke strandbars en authentieke restaurants met een verscheidenheid aan gerechten de sporters op.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in El Medano bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.            En, liever alleen horizontale foto´s.