Bekijk de hele culturele agenda van Tenerife hier.

Tenerife kent veel culturele en muzikale attracties en een groot aantal activiteiten en musea. Op deze pagina staat meer informatie over het aanbod en waar u dat kunt vinden.

deteiding.nl


De maandagenda van alle culturele activiteiten op Tenerife staat op Lagenda,


De belangrijkste bezienswaardigheden van Tenerife zijn stranden, de zee, de vulkanische landschappen, het klimaat, de pittoreske dorpjes, de mooie plekjes en het carnaval.

Daarnaast biedt Tenerife een breed scala aan culturele en muzikale attracties en een groot aantal culturele voorzieningen waar u muziek, dans en toneel voorstellingen kunt meebeleven of waar u naar één van de vele musea kunt gaan. Zelfs de kleinere plaatsen hebben soms prachtige voorzieningen en een rijk cultureel aanbod.

Theaters, schouwburgen en filmzalen bieden klassieke muziek, opera en zarzuela, pop- en moderne muziek, theater, toneel, dans, jazz, blues of muziek uit Afrika en Amerika, films en video en natuurlijk de traditionele muziek en dans die z´n oorsprong heeft op Tenerife zelf zoals de tajaraste.

Allle culturele aanbod op Tenerife is verzameld op de website van "Lagenda", zie bovenaan op deze pagina. Die website is helaas alleen in het Spaans beschikbaar en door het kleurgebruik niet al te goed leesbaar. Toch is het een meer dan uitstekende gids die vrijwel al het aanbod op Tenerife bevat. Een tweede knop geeft toegang tot een vertaalde versie.
Bij gemeenten en veel culturele instellingen ligt elke maand ook een gratis boekje van deze organisatie en daar staat heel veel cultureel aanbod op Tenerife in. Meenemen dus.


Als klein eiland in de Atlantische Oceaan is Tenerife door de jaren heen gewend geraakt aan invloeden van andere nationaliteiten en vele verschillende culturen. Dat heeft er toe geleid dat de bevolking een veelheid van stijlen kan waarderen en ook graag ten uitvoer brengt.


De belangrijkste centra voor de uitvoeringen zijn het Auditorium Adán Martín in Santa Cruz, de Piramide de Arona bij Playa de las Americas, het Magma Arte & Congresos in Adeje en het  Theatro Antonio Leal La Laguna. Er zijn echter ook prachtige maar wat kleinere zalen in verschillende andere plaatsen, een goed voorbeeld is het Teatro El Sauzal waar vrijwel altijd interessante voorstellingen te zien zijn.


Naast deze activiteiten kent vrijwel elke gemeente op Tenerife zijn eigen jaarfeest dat vaak gehouden wordt op de feestdag van de patroon heilige van die plaats. Die festiviteiten bevatten vaak een optocht of in het Spaans een romeria, traditionele wedstrijden en evenementen naast uitbundige muziek in de avonduren.


Verwante pagina´s:

Pagina: agenda culturele activiteiten tenerife

deteiding.nl