Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Costa del Silencio?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Costa del Silencio en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent. Dit gebied is ideaal voor een verblijf op Tenerife als u graag alles dicht bij u heeft.

deteiding.nl


Hier heeft u vrijwel alles dat u nodig heeft op een vakantie in het dorp Las Galletas dat het centrum van dit gebied is. Er is een leuke boulevard met een aantal bars, cafe´s en restaurants, een gezellig winkelcentrum dat vrijwel alles biedt dat u tijdens uw verblijf nodig heeft, Er is een mooi zandstrand met de naam Playa Las Galletas en de  jachthaven Marina del Sur  op loopafstand.  Costa del silencio ligt dicht bij de luchthaven zuid en bij de autosnelweg. Regelmatig rijden er bussen naar Los Cristianos en verder. 

Costa del Silencie maakt in deze reisgids deel uit van de pagina het zonnige zuiden ↗


Montaña Amarilla.

Dit is een uniek stukje landschap waarin heel goed de lijnen zijn te ontdekken die lavastomen kunnen vormen. Daarnaast zijn op deze plek wilde planten te zien op het land en het in het water.  Hoge vetplanten zijn er op het land en zeesla in het water. De wisseling tussen eb en vloed geeft dat nog een extra dimensie. Boven het gebied zweven vaak de torenvalken op zoek naar een prooi zoals een hagedis of één van de vele grasmussen.


Fuente de los Bañistas.

Dit zijn verschillende menselijke figuren die "magisch" draaien door de kracht van hydraulische buizen in de richting van de zon. Ze hebben allemaal een veiligheidsbril om hun ogen te beschermen tegen de straling en dragen verschillende badmutsen en hoeden. Deze bronzen toeristen lijken hier te zijn voor hun verlangen naar licht en warmte van de zon alsof ze getuigen zijn van het heerlijke klimaat van Tenerife.


Promenade Las Galletas.

Het vrij moderne vissers dorpje Las Galletas heeft een lange promenade met een keur aan restaurants direct aan zee. Een aantal restaurants zijn  gespecialiseerd zijn in verse visgerechten. Het zwarte zand van het strand is direct vanaf de promenade te bereiken. 's Avonds komt de promenade tot leven wanneer de toeristen en de lokale bevolking in de warme avonden naar buiten komen voor een wandeling langs de promenade.


Marina del Sur Tenerife Las Galletas.

Marina del Sur Tenerife in Las Galletas is een vrij nieuwe haven met de sfeer van een oude vissershaven. Bijzonder is dat de plaatselijke bevolking zich hier mengt met de lokale en internationale toeristen. In de haven zijn veel faciliteiten voor de watersporter en een fraai blauw gekleurd havenhuis. Aan de landzijde van de haven licht een ruim 300 meter lang strand van zand en kiezels waar u kunt genieten van de zon en de in- en uitvarende boten.


Winkelen in Las Galletas.

In Las Galletas zijn een aantal gezellige winkelstraatjes met een veelheid aan zelfstanduge winkeliers en daartussen bars en restaurants, Het aanbod varieert van schoenen- en kledingwinkels tot supermarkten. Maar er zijn ook chinese bazaars, meubelwinkels, winkels met leuke snuisterijen en tweedehands winkels. Tussen het winkelcentrum en de promenade is de 200 meter lange Rambla Dionisio Gonzalez de moeite waard.


Fiestas en Feestdagen bij 

Costa del Silencio.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Costa del Silencio zijn maar liefst 15 lokale feestdagen, fiestas en andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Nog meer om te ontdekken: Piscina Natural El Banco,  Piscina natural Costa del Silencio,  Punta Montaña Amarilla.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in Las Galletas, Costa del Silencio.

Bureau voor toeristische informatie in Playa de Las Galletas:

  • Adres: Rbla. Dionisio Gonzalez, 1, 38631 Las Galletas,
  • Routecode: 284V+HH  Locatie ↗
  • Telefoon: 922 730 133,
  • Openingstijden ma.-vr. 08.30-15.30 uur. Gesloten op: 25 december, 1 en 6 januari.

Meer informatie over Costa del Silencio staat op de pagina´s:

pagina: doen in Costa del Silencio

deteiding.nl