Vakantie in Los Gigantes.

De water vakanties in Los Gigantes beter ontwikkeld dan waar dan ook op Tenerife terwijl er anderszins ook veel te doen is in dit dorp.

deteiding.nl


Klik op onderstaande knoppen voor veel meer informatie en bezienswaardigheden over vakanties in Los Gigantes.


Het vakantie dorp met het grootste spektakel op Tenerife is Los Gigantes en dat is direct te zien aan de 600 meter hoge kliffen of rotsen die naast het dorp vrijwel loodrecht uit zee oprijzen. Ze heten de kliffen of de "Acantilados de Los Gigantes" of de reuzen. Op geen enkele afbeeldingen krijgt u een indruk van hun omvang en hoogte maar zodra u ze tijdens uw vakantie ziet zijn ze ongelooflijk en overweldigend.

Het andere deel van het spektakel zijn de dolfijnen en walvissen die de zee bij het dorp bevolken. Deze zoogdieren zijn er in zulke aantallen dat er veelal de garantie wordt gegeven dat u ze tijdens een excursie ook echt zult zien. Daarbij moet u het Engelse woord "whales" niet al te letterlijk nemen want het gaat daarbij om de pilot whales ofwel grienden (Globicephala), een grote dolfijnen soort die wel iets weg heeft van een potvis. Echte walvissen komen in dit gebied wel voor maar zijn relatief zelden te zien.


Het dorp Los Gigantes is een helemaal nieuw gebouwd vakantie-dorp vanaf de jaren 1950 met een aantal villa's en de jachthaven en werd bekend met de bouw van een groot hotel in 1972. Het is een rustig oord geworden dat door de charmante opzet en planning de sfeer heeft van een oud dorpje met veel hoekjes, doorkijkjes en al lang bestaande straatjes.

De kuststrook van Los Gigantes is vandaar naar het zuiden toe onderdeel van een groter vakantiegebied waartoe ook  Puerto de Santiago en La Arena behoren en wat vaak als één geheel wordt beschouwd. Het achterland van de laatste twee wordt echter gedomineerd door een vallei met bananenplantages terwijl Los Gigantes de kliffen als achterland heeft. Dat maakt de vakantie beleving in los Gigantes heel anders.


Als u wilt weten wat er allemaal te doen is in Los Gigantes kunt u op de knop "wat is er te doen" klikken want daar staan alle bijzondere gebouwen en plekjes in de stad op. Bovendien kunt u daar de gegevens van het lokale toeristische informatie kantoor vinden. Het is altijd leuk om daar tijdens uw vakantie een bezoekje aan te brengen.

Los Gigantes heeft geen auditorium waar u films en toneel kunt bekijken, geen cultutureel  centrum voor tentoonstellingen maar er is natuurlijk wel een een postkantoor in de buurt. Klik hierboven op de knop "alle informatie" voor de adressen. Daar vindt u natuurlijk ook het politiekantoor en het gemeentehuis voor het geval er tijdens uw vakantie iets mis gaat.


Weer en klimaat.

Los Gigantes is de meest noordelijk badplaats aan de westelijke kust van het eiland en daardoor heeft het heel mooi weer en één van de beste klimaten van Tenerife. Het is er doorgaans iets minder bewolkt dan de meer zuidelijk gelegen vakantie gebieden. Bekijk de kaart voor de precieze ligging.

 


Conclusie:

Als u een rustig vakantie gebied zoekt waar toch wel het een en ander te doen is, kunt u goed in Los Gigantes terecht. Nergens anders op Tenerife is het water toerisme beter ontwikkeld dan in dit vakantie dorp.

Overwinteren:

Los Gigantes is een wat rustiger badplaats dan de meeste andere bekende gebieden die bekend staan als heerlijke plekken om te overwinteren. Het is dus geschikt voor iedereen die van mooi strandweer houdt zonder al te veel drukte.


Enkele goede vakantie verblijven, bungalows, hotels en appartementen in Los Gigantes zijn:

Klayman Diamond Aparthotel   locatie↗    -  Royal Sun Resort     locatie↗     -    Concañas appartementen    locatie↗     -     

The Harbour Club     locatie↗      -    El Sombrero Apartments     lokatie


Foto galerij vakanties in Los Gigantes. Klik voor vergrotingen.


Alle vakantie- en badplaatsen staan op de pagina Vakantie op Tenerife↗

Pagina: vakantie in Los Gigantes

deteiding.nl