Bezienswaardigheden en wat is er te doen in La Esperanza en El Rosario?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in La Esperanza en El Rosario en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent. Bekijk het in deze reisgids.

De toegangsweg naar de Teide loopt door de plaats La Esperanza en daarmee was die plaats altijd de laatste halte voor de reis naar de Teide. Dat verklaart waarom er nog zoveel restaurants aan de boszijde van La Esperanza zijn. Daar was altijd wat te doen. In het midden van het dorp is de Iglesia de Ntra. Sra. de La Esperanza te vinden met daar tegenover een klein oerbos dat Bosque del Adelantdo heet. Voor het bos staat een bezienswaardig folklore monument. In de richting van de Teide ligt het Área Recreativa Las Raíces met talloze bbq roosters. Nog wat verderop is het uitzichtpunt Mirador de Montaña Grande  te vinden,  Ten zuiden van het dorp is de ruïne van het piraten nest "La Casa del pirata Amaro Pargo" te zien met vlak daarbij de mooie kapel Nuestra Señora del Rosario. Het staat niet in andere reisgidsen maar het uitzicht vanaf het terras van de kapel is heel bijzonder. 


Bosque del Adelantado.

Vlakbij het gemeentehuis en achter het politiebureau van La Esperanza ligt dit kleine laurierbos dat ongeveer 2,5 Ha groot is. Het is ook de verbinding tussen het bovenste en onderste gedeelte van het dorp. Het overgrote deel van het oorspronkelijke oerbos in de omgeving werd gekapt om de grond te gebruiken voor de landbouw en om het weidegebied te vergroten. later was het kappen nodig om de  groeiende bevolking te huisvesten.

Dit stukje bos bevindt zich in een ravijn en is bewaard gebleven omdat het door de bewoners gebruikt werd als vergaarplaats voor geriefhout. De ingang van deze bezienswaardigheid ligt aan de Plaza del Adelantado en wordt gevormd door het beeldhouwwerk van de Esperancera-deken. Dit monument staat op een stenen verhoging waaruit een kleine waterval ontspringt. Trappen aan weerszijden daarvan leiden naar dit Bosque del Adelantado. Naast het monument kunt u ook een grote installatie voor het persen van druiven bekijken.


La Casa del pirata Amaro Pargo. 

Ctra. la Ermita, 26B, 38290 Santa Cruz de Tenerife

Vlakbij Ermita del Rosario staat een grote oude ruïne. Het is het voormalige landgoed van Amaro Pargo, een koopman - kaper in Spaanse dienst. Het huis is voor een groot deel ingestort en niets herhinnerd aan de grandeur die het ooit had. Vanaf hier kunt u de hele kust en het eiland Gran Canaria zien. Deze ligging bood dus een goed zicht op de zee zodat hij vanaf dit punt de schepen goed kon zien en ze vervolgens aanviel.


Iglesia de Ntra. Sra. de La Esperanza.

In een duidelijke neokoloniale stijl is deze in 1929 tot parochie verheven kerk op de plek van een oude ermita gebouwd. De kerktoren heeft een top die een orientaalse uitstraling heeft met de vrij vlakke overhangende daken. Binnen vallen de roze zuilen en boogomlijstingen op tegen de lichtgele muren en een vrij nieuwe grijze tegelvloer. In de kerk staat een barok beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Los Dolores en een beeld uit de 17e-eeuwse van San Juan.


Capilla Nuestra Señora del Rosario.

Deze kapel is gebouwd om de wandelende pelgrims naar Candelaria te beschermen tegen de weergoden. Het ligt in een open landschap vlakbij La Casa del pirata Amaro Pargo in het machado gebied en is gewijd aan San Amaro en aan Nuestra Señora del Rosario.  In de kapel staat een retabel uit 1672 in de stijl van de vroege barok en een beeld van de Maagd dat uit de 17de eeuw dateerd.


Área Recreativa Las Raíces.

Dit is een heel groot gebied met 58 picknick of barbeque tafels. Het ligt tegen een heuvel op en heeft een fors parkeerterrein. Er zijn goede sanitaire voorzieningen, 10 plekken met goed drinkwater die over het terrein verspreid zijn en er is een kinderspeelplaats. Het ligt temidden van uitgestrekte bossen waar het goed en meestal rustig wandelen is. Kortom een goed uitgeruste plek om eens in de natuur van de maaltijd te genieten.


Mirador de Montaña Grande.

Op de weg van La Esperanza naar de Teide is dit prachtige en bezienswaardige uitzichtpunt te vinden. Bij een heldere lucht is zelfs El Medano te zien. Dichterbij zijn de vallei van Guïmar en Santa Cruz goed te zien met daarachter de massieve bergen van het Anaga gebied. Let ook op de rotswand aan de andere kant van het uitzichtpunt. Daar is de opbouw van de vulkanische lagen heel goed te zien.


Fiestas en Feestdagen bij La Esperanza.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van La Esperanza zijn maar liefst 9 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


La Esperanza en El Rosario hebben geen kantoor met toeristische informatie over bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is.

Pagina: doen in La Esperanza en El Rosario

deteiding.nl