10 bezienswaardige dagtochtjes op Tenerife?

Op Tenerife is heel, heel veel te beleven maar wat zijn goede dagtochtjes en wat is er daar te doen? In deze reisgids staan 10 heerlijke dagtochten voor u.

deteiding.nl


Tenerife is een eiland met een heerlijk klimaat waar het aangenaam toeven is. Er zijn prachtige stranden, pittoreske dorpjes, bezienswaardige steden en spectaculaire bergen en bossen. Als u de tijd en zin heeft om een hele dag een tocht te maken zijn er meer dan voldoende mogelijkheden te vinden. Op deze pagina van de reisgids staan de beste 10.


1. El Teide en de Cañadas en wellicht naar 3550 meter hoogte..

Vrijwel overal is de bekendste bezienswaardigheid, de grote stratovulkaan "El Teide" te zien. Die enorme vulkaan is de basis voor de spectaculaire natuur op het eiland. Een tocht vanaf de kust naar Vilaflor, over de Cañadas, langs "El Teide" door de Cañadas en weer naar de kust via La Orotava geeft een mooi beeld van de hele bijzondere natuur van Tenerife. Deze tocht is ook heel mooi, maar anders, als u  vanaf Los Gigantes vertrekt, langs de Cañadas rijdt en via La Esperanza weer richting de zee gaat. Het beste advies is om beide routes te nemen. Zeker in de periode dat u overwintert op Tenerife zijn de routes niet al te druk en houdt u er een plezierige dag aan over terwijl er onderweg veel te doen is als u de auto even wilt verlaten. Het gebied is het grootste nationale park van Tenerife. Als u tijd heeft ie een ritje met de kabelbaan ofwel de "Teleférico del Teide" een leuke onderbreking.


2. Puerto de la Cruz, de parken, de boulevard en de zee.

De bekendste vakantieplaats in het iets koelere noorden is Puerto de la Cruz waar veel te doen is.  Deze stad kenmerkt zich door een rustige atmosfeer en een veelheid van groene parken, pleinen en plantsoenen. Vooral het parkachtige stuk stuk langs Playa Jardin is de moeite waard als u eens een bezienswaardig strand wilt bezoeken. Het is een beetje klimmen om het in Puerto wat hoger op te zoeken en naar het groene Parque Taoro te gaan. De boulevard langs de zee en de kleine haven zijn een geliefde wandelzone die zich uitstrekt langs vrijwel de hele stad. De belangrijkste attractie is Loro Parque.


3. Het anaga gebergte en de verscholen dorpjes.

Als u van natuur houdt is dit één van de meest verrassende gebieden op Tenerife. Het zijn oeroude bossen die doorkruist worden door spectaculaire wandelpaden en de weg naar Chamorga is een reis door de schoonheid van niet vermoede nevelwouden. Als u de reis naar het Anaga gebergte compleet wilt maken kunt u naar het zeer bezienswaardige en pittoreske Taganana rijden en via Punto del Hidalgo weer terugrijden. Deze plaats was in de tijd van de toen opkomende "beat muziek" de meest geliefde plek van de toenmalige mondaine toeristen die Tenerife bezochten omdat er toen, en nog nog, veel te doen was


4. Adeje en de langste wandeling over de boulevards.

dagtochtjes op Tenerife adeje

Als u er niet verblijft en graag de "hotspot" van het toerisme op Tenerife wilt ervaren kunt u een prachtige wandeling maken over de aaneengeregen boulevards en langs alle bijzondere stranden die het gebied te bieden om te zien wat er te doen is bij de bezienswaardige stranden van Adeje. Uw wandeling begint bij Playa de Fañabé en eindigt bij het prachtige en niet te drukke strand Playa El Beril. Onderweg komt u intieme bars en bijzondere restaurants tegen waar u meer dan voldoende keuze heeft om iets te drinken of te eten. Hoe noordelijke u komt hoe meer luxe u zult zien.  Tijdens de hele wandeling langs de stranden van Adeje zult u ervaren dat er veel te doen is en dat het u aan vertier niets tekort zult komen.


5. Santa Cruz de Tenerife, door straten en over pleinen de stad leren kennen.

De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife en het is ook daar waar zich de meeste officiële gebouwen, de belangrijkste  en het grootste aantal musea  zich bevinden. Maar er zijn ook prachtige groene pleinen, groene parken met bruisende fonteinen, heerlijke winkelstraten en en lommerrijke pleinen te vinden. In de stad bevinden zich talloze bezienswaardigheden zoals kerkgebouwen, kloosters, voormalige paleizen, handelshuizen en andere monumentale gebouwen. Overal zijn terrassen, restaurants en bars waar u voortreffelijk kunt eten en drinken tegen lokale prijzen. Onder het uitbundige geboomte op de pleinen kunt op een terrasje heerlijk uitrusten. In de stad is zoveel te doen dat 1 dag meer net genoeg is voor een eerste kennismaking met deze bruisende stad.


6. Enorme rotsen, dolfijnen en "walvissen" bekijken. in Los Gigantes.

Ze heten de "acantilados de los Gigantes", de enorme 600 meter hoge rotsen die bij Los Gigantes uit zee oprijzen naar het Teno gebergte. Daarnaast ligt het dorp Los Gigantes met een grote haven waar naast de plezierboten de grotere schepen liggen voor een tocht op zee. Die tochten brengen u naar scholen dolfijnen en "walvissen" die u van heel dichtbij kunt gaan zien. "Walvissen" staat hier tussen haakjes omdat het om grienden gaat, een grote dolfijnen soort met een kop die wel wat lijkt op die van een grote walvissoort. Vlakbij de haven kunt u een keur aan bars en restaurants vinden waar u de dag kunt opfleuren met een mooie maaltijd. Als u een tocht op zee boekt moet u altijd even vragen of het zien van dolfijnen tijdens de tocht gegarandeerd wordt.


7. Drie pareltjes, Garachico, Buenavista del Norte en Icod de los Vinos.

Deze drie pareltjes van het Noorden zijn alle drie zeer bezienswaardig en er is redelijk veel te doen. Het is goed mogelijk om ze in één dag te bezoeken maar trek zeker 2 uur voor Garachico uit, 1.5 uur voor Icod en 1 uur voor Buanavista uit om een goede indruk te krijgen. Als u in één van de drie wat wilt eten heeft u natuurlijk wat meer tijd nodig. Er zijn in alle drie plaatsen voldoende eet- en drinkgelegenheden te vinden en aan mooie gebouwen rondom de pleinen ontbreekt het niet. Zeker in Garachico en Icod de los Vinos staan er veel maar rond het centrale plein van Buenavista del Norte is ook veel te zien. Dit één van de meest gevarieerde dagtochten op Tenerife.


8. La Laguna, voor wie van cultuur en monumentale gebouwen houdt.

Wie van cultuur en monumenten houdt kan niet om La Laguna heen. Deze in 1497 gestichte stad die volledig San Cristobal de La Laguna heet is de oudste stad van het eiland en de vroegere hoofdstad. Sinds 1991 staat het bekend als werelderfgoed waar u letterlijk van  het ene naar het andere monument kunt wandelen. U kunt de oude sfeer van de vroegere tijden proeven omdat er de afgelopen 150 jaar vrijwel niets veranderd is. De stad heeft betrekkelijk veel kloosters die in een goede staat verkeren maar niet bezocht kunnen worden. De 2 zeer bezienswaardige kerken zijn te bezoeken en een aantal voorname handelshuizen zijn ook toegankelijk voor een bezichtiging. In de stad is veel te doen. Er zijn veel kleine barretjes, restaurants en talloze kleinere winkels waar het leuk snuffelen is.


9. El Sauzal en het wijngebied bij La Matanza en Tacoronte.

In het charmante dorp El Sauzal dat u als start van deze tocht kunt bezoeken ligt op de terugtocht naar de snelweg vrijwel direct aan die snelweg het Casa del Vino aan uw rechterhand het wijnmuseum of wijn voorlichtingscentrum genoemd. U kunt daar alles te weten komen over de wijnen op Tenerife en de streek tussen Tacoronte en La Matanza, U kunt de wijnen daar proeven en zelfs kopen. Als u naar aanleiding van het bezoek aan het Casa del Vino een bodega op Tenerife wilt bezoeken kunt u dat daar ook direct regelen. Aan de andere kant van de snelweg kunt u bodegas Monje vinden dat altijd open is voor een bezoek aan de kelders en de installaties. Die bodega ligt midden in de wijngaarden en vanaf die bodega kunt u uit de bodega lopend naar lrechts gaan, bij de eerste kruising naar links gaan en doorrijden tot u op de C. San Cristobal komt. U gaat op die weg naar rechts en zo maakt u een tocht door de plaatselijke wijngaarden. tot het pittoreske kerkje Ermita de San Antonio Abad. Routecode: CGQV+C9   U bent dan in La Matanza en vanuit die plaats zijn er diverse goed aangegeven wegen die u weer naar de snelweg leiden,


10. Naar een ander eiland, La Gomera vanuit Los Cristianos.

dagtochtjes op Tenerife la gomera

Dit eiland kunt u altijd zien vanuit het zuiden van Tenerife en dat maakt nieuwsgierig om het ook eens te bezoeken. De boot komt aan in de hoofdstad van La Gomera die San Sebastián heet. In de haven staan altijd bussen klaar voor een rondtocht over het eiland om u de bijzondere natuur te laten zien. U kunt ook de stad gaan bezoeken met een mooi plein als entree. Daarachter loopt een leuke winkelstraat een beetje omhoog, de Calle Real, en waar veel monumentale architectuur met fraaie herenhuizen, een kerk en kloosters te zien zijn. In een park staat de Conde Toren, een Spaans verdedigingswerk uit de vijftiende eeuw. Er is een historisch Museum  met een goede collectie van kunst en schilderkunst. Op het plein en in de straat is voldoende horeca om iets te eten of te drinken.


Misschien is dit ook een dagtochtje waard, één van de 30 voornaamste stranden van Tenerife.


Een bezoek aan één van de grote of kleinere markten kan een goede basis zijn voor een dag in een andere omgeving.


We beschrijven in de reisgids alle fecetten van het eiland Tenerife, de steden, de dorpen, de stranden en de verschillende gebieden die qua klimaat wat kunnen verschillen. We beschrijven we ook wat er in al die plaatsen te doen is en wat de meest bijzondere bezienswaardigheden zijn.


Alle bezienswaardigheden op één kaart van Tenerife.

Elders op deze pagina is een kaart te vinden met vrijwel alle stranden en bezienswaardigheden op Tenerife en wat er daar te doen is.

U hoeft zich nooit te vervelen.


Pagina: dagtochtjes op tenerife

deteiding.nl