Bezienswaardigheden en wat is er te doen in El Sauzal?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in El Sauzal en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Los Lavaderos, een wasplaats voor lakens en kleding uit vervlogen  tijden.

Los Lavaderos is een wasplaats om kleding en ander wasgoed zoals lakens en dergelijke te wassen. Wasplaatsen waren vroeger op veel plaatsen te vinden maar slechts enkelen zijn bewaard gebleven waaronder deze in El Sauzal. Een andere staat in b.v. Amersfoort.

Bekijk het stromende water dat vers, ruisend en tintelend uit de rotswanden komt.

 

Er is een leuk cafe in Los Lavaderos.


Mirador La Garañona, een uitzichtpunt met een wijde blik over de oceaan.

La Garañona is één van de vele uitzichtpunten aan de Noordelijke kust maar wel één met van bijna 200 graden in de richting van Mesa del Mar en Costa el Sauzal. Tegenover de ingang is een omhoog lopend wandelpad met palmen aan weerszijden. Als u het uitloopt is er zowel naar links als naar rechts een een leuk cafeetje.

Het uitzichtpunt heeft zelf ook een goed cafeetje dat ook Italiaans ijs serveert.


Casa del vino, een voorlichtingscentrum over wijn.

Ooit besloten de grotere bodega´s op Tenerife om hun producten centraal te promoten met kapitaal van enkele overheden. Dat werd het "Casa del Vino" genoemd en het staat in El Sauzal, vrijwel direct aan de snelweg.

U kunt daar erg veel informatie vinden over de lokale wijnbouw maar ook een orginele houten druivenpers zien. In een aparte zaal kunt u ook wijn proeven en iets verder heeft het centrum een prima restaurant met een sfeervol terras.


Ermita de Rojas.

Aan de westzijde van Costa de El Sauzal staat deze zeer verzorgde kleine Ermita. Met zijn wit geschilderde raam- en duer omlijsting tegen de zalm kleurige gevels oogt het heel charmant en vriendelijke. Het kleine klokkenstoeltje versterkt dat nog meer. Het gebouwtje is ouder dan de kleine nederzetting die er tot voor kort was en houdt daarmee dus geen verband. Er is ons tot nu geen verdere informatie bekend.


El avión de El Sauzal, niet te zien of te bezoeken.

Op 16 september 1966 vertrok een DC-3-vliegtuig van de luchthaven Norte naar La Palma met 24 passagiers en 3 bemanningsleden. Door een storing in het vliegtuig was men gedwongen te landen aan de kust van de gemeente El Sauzal in de buurt van een twaalftal vissers. Het vliegtuig bleef 10 minuten drijven. Dankzij de snelle hulp van de vissers konden  de passagiers en de bemanning hun leven redden, de DC-3 verlaten en met de vissersboten aan land gaan. In het dorp is een monument voor deze gebeurtenis opgericht.


Fiestas en Feestdagen bij El Sauzal,

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van El Sauzal zijn maar liefst 7 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


De Jardín del Cactus is een klein maar interessant parkje.


El Sauzal heeft geen kantoor met toeristische informatie over bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is.

Pagina: doen in El Sauzal

deteiding.nl