Bezienswaardige historische gebouwen in Santa Cruz?

Bekijk alle bezienswaardige attracties in Santa Cruz  zoals historische gebouwen als u die stad bezoekt of er met vakantie bent.

.


Castillo de San Juan Bautista.

Dit in 1643 voltooide fort bestaat het uit een ronde toren met een open esplanade (het plein voor een gebouw of vesting) en het heeft aan de zeezijde een anderhalve meter dikke borstwering met schietgaten waar vijf stuks artillerie opgesteld kunnen worden. Aan de landzijde is er slechts een beperkte borstwering van houten palen. Er zijn twee gewelven waarin manschappen en munitie kunnen worden opgeslagen. Rond het fort is een gracht gegraven. De vroegere ophaalbrug daarover is in later eeuwen vervangen door een stenen brug.


Auditorium Adán Martín.

Het auditorium "Adán Martín" in Santa Cruz de Tenerife dat ontworpen is door de architect Santiago Calatrava is  op 26 september 2003 in gebruik genomen.  Het   Auditorium heeft ook faciliteiten voor conferenties en congressen. Het gebouw ligt direct aan de atlantische oceaan en grenst aan de zuidkant aan de haven toegang. Bij het auditorium begint de Paseo maritimo naar het zwemparadijs Parque maritimo Cesar Manrique. In dat gebied bevinden zich nog enkele andere historische gebouwen die eveneens bezienswaardig zijn. 

Het gebouw biedt onderdak aan verschillende muzikale uitvoeringen, zoals Tenerife Danza, Atlantic Jazz, Wereldmuziek en Great Performers, naast het organiseren van het Orquesta Sinfónica de Tenerife, het Tenerife Opera Festival en, samen met het Teatro Pérez Galdós in Las Palmas de Gran Canaria, de sessies voor het Canarische Eilanden Muziekfestival (Festival de Música de Canarias).


Postkantoor,  Edificio de Correos.

In 1943 ontwikkelde de architect Luis Lozano Lasilla het huidige postkantoor (Edificio de Correos) van Santa Cruz de tenerife. De plek voor die ontwikkeling kwam vrij bij de sloop van het Castillo de San Cristóbal. Het gebouw is ontworpen in een historiserende stijl maar waaraan toch heel goed te zien is dat het uit de jaren vijftig stamt. Het meest bijzondere van het pand is de lichtschacht die het licht over 7 verdiepingen naar beneden laat schijnen.


Cabildo Insular de Tenerife.

Dit is het gebouw waar de regering van Tenerife zetelt op een terrein dat vrij kwam bij de sloop van het Castillo de San Cristóbal. Dit gebouw staat op het meest kemerkende punt aan het Plaza de España waardoor het van af de zee én vanuit de stad goed zichtbaar is. Zeker de klokkentoren is daarmee karakteristiek voor de stad. Het ontwerp uit 1935 is te danken aan de architect José Enrique Marrero Regalado. Net zoals het postkantoor is het in een historiserende stijl gebouwd al zijn er aan de bovenkant duidelijke art deco elementen aanwezig.


.

.

.

.