Puerto Santiago en Los Gigantes behoren ook tot de gemeente Santiago del Teide.  Deze twee plaatsen hebben echte een aparte pagina.


Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Santiago del Teide?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Santiago del Teide en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Casa del Patio.

Casa del Patio Santiago del Teide

Dit is een statig huis uit de 17e eeuw, gebouwd tussen 1665 en 1668. Het is samen met zijn persen, dorsvloeren, gang en schuren, een bijzonder voorbeeld van een voornamen boerenwoning. In 1998 werd de Hacienda de la Familia del Hoyo-Solorzano volledig gerestaureerd en is gebouw het belangrijkste historische en architectonische bezit in de Santiago del Teide. Tegenwoordig is er een 4 sterren hotel in gevestigd met 20 kamers en enige horeca.


Iglesia San Fernando Rey.

Iglesia San Fernando Rey Santiago del Teide

Op deze plek staat al sinds 1520 een kerk. Het huidige gebouw is in 1679 gebouwd en sindsdien vele malen verbouwd, vergroot of gerestaureerd. Met zijn vele bolvormige koepels doet het een beetje Arabisch aan. Het hele kleurrijke interieur staat met zijn vrolijke kleuren in een soort primitieve Mexicaanse stijl daarmee in een onverwacht contrast. Naast een beeld van Santiago Apóstol vult en veelheid van beelden het toch al drukke interieur van de kerk.


Museo Etnográfico Cha Domitila.

Het pottenbakkerscentrum Cha Domitila of Etnografisch museum Cha Domitila staat in het dorp Arguayo, vlakbij Santiago del Teide.
Een bezienswaardig oud boerenhuis is het pitoreske decor waarin het centrum gevestigd is. Het museum toont de ontwikkeling van het Canarische aardewerk vanaf de Guanchen tot het nu gemaakte aardewerk op Tenerife.


Monumento Guanche Santiago del Teide.

Op het centrale plein van Santiago staat een bezienswaardig monument. Het is een standbeeld van de Guanche Cherfe die de Spanjaarden Alonso Díaz noemden. Hij was een zoon van Pelinor, de mencey uit Adeje. Deze Guanche reisde in het jaar 1509  naar het hof van koning Fernando in Castilië om zijn beklag te doen over de diefstal van 200 geiten door de gouverneur van Tenerife Alonso Fernández de Lugo. Het resultaat was dat de gouverneur de beesten terug moest geven.


Mirador de Cherfe.

Op de weg tussen Santiago del Teide en Masca is het uitzichtpunt Cherfe te vinden genoemd naar de dappere Guanche waarvoor in het dorp een standbeeld staat. Het uitzichtpunt heeft prachtige panoramische vergezichten naar de bergen van Teno, het dorpje Masca, de zee en de eilanden La Gomera en La Palma. Gezien de hoge ligging kan het zo zijn dat als u er komt het er zeer mistig is. U bevindt zich dan letterlijk in de wolken.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markt, de Mercadillo del Agricultor "Llano Abajo" de Santiago del Teide.


Fiestas en Feestdagen bij Santiago del Teide.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Santiago del Teide zijn maar liefst 18 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in Santiago del Teide.

Bureau voor toeristische informatie in Santiago del Teide:

  • Adres: C. la Placeta, 21, 38690 Santiago del Teide,
  • Routecode: 75WM+WM  Locatie ↗
  • Telefoon: 922 83 92 20
  • E-mail: santiago.turismo@santiagodelteide.es
  • Openingstijden ma.-zo. 07:30 - 15:00 uur. Juli, Augustus en September: ma.-zo. 08:00-14:30. Er zijn afwijkende tijden op feestdagen.

Pagina: doen in Santiago del Teide

deteiding.nl