Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Granadilla de Abona?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Granadilla de Abona en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent. Bekijk het in deze reisgids.

Buiten Granadilla de Abona ligt het imposante namaak kasteel Castillo de San Miguel, een attractie waar u spectaculaire shows kunt bekijken. Iets wat niet in deze reisgids mag ontbreken is de grot "Cueva del Santo Hermano Pedro" vlakbij de luchthaven zuid dat honderduizenden bezoekers per jaar trekt. Net zo druk bezocht is de Mercado del agricultor de Granadilla ofwel de boerenmarkt  bij Granadilla waar altijd wat te doen is. De haven van Puerto de los Abrigos moet u zeker ook eens bezoeken. Het kleine centrum van de plaats heeft een paar bezienswaardigheden. De meest opvallende is de Iglesia de San Antonio de Padua met z´n ui-vormige torenspits. Vlak daarbij staat het Museo de Historia de Granadilla de Abona. Iets ten zuiden van de kerk is een intiem plein te vinden, het Plaza González Mena waaraan het gemeentehuis en de Iglesia y Antiguo Convento Franciscano liggen.

.

El Medano is ook een deel van de gemeente Granadilla. Maar vanwege de grote bekendheid ervan heeft het een eigen pagina op deze site.


Castillo de San Miguel.

Het heet een kasteel, maar heeft geen enkele historische of architectonische waarde. Het is zo´n tien jaar geleden gebouwd en is in gebruik als evenementenruimte en restaurant. Er middeleeuwse festivals gehouden met onder andere steekspelen te paard, riddergevechten en grote braspartijen naar middeleeuws voorbeeld. Dus wel een belevenis maar geen echte bezienswaardigheid. Het "kasteel" is van beton gemaakt en met een vulkanische steensoort uit Tenerife bekleed, een puimsteensoort die men witte canto noemt.


Cueva del Santo Hermano Pedro.

Deze grot is één van de belangrijkste bedevaartsoorden op de eilanden waar per jaar ruim 300.000 bezoekers komen. De grot werd door Petrus gebruikt als plek om te bidden of te schuilen tegen het kwaad. In de grot bevindt zich houten beeld van de heilige en heeft een gedeelte dat volledig is omgeven met votiefgaven van de gelovigen. De grot heeft ook een een deel van een rib van de heilige als relikwie, 


Mercado del agricultor de Granadilla.

Bloemen, aardappelen, wortelen, mojo's, honing, gomeraskoekjes, zelfgemaakt gebak, sla, tomaten, koriander, verse Canarische kazen, dit zijn enkele van de producten die je in de 83 kramen vindt. Een grote verscheidenheid aan kwaliteitsproducten tegen geweldige prijzen. Rechtstreeks kopen bij de boer, zonder tussenpersonen. Het is geen probleem om wat foto´s te maken. Ze zijn er aan gewend.


Puerto de Los Abrigos.

Puerto de los Abrigos is een kleine baai waar vissers-boten hun toevlucht zoeken.  Aan de zijkanten kunnen wat grotere boten terecht. Het plaatsje ligt vrij dicht bij het vliegveld maar heeft een authentieke charme  die je niet zoveel aantreft op Tenerife. Het dorp heeft leuke terrasjes, een kleine promenade en een paar restaurants waar het goed toeven is. Alles bij elkaar is het een pareltje op een onverwachte locatie.


Iglesia de San Antonio de Padua.

Een opvallend kenmerk van deze kerk is de ui-vormige torenspits die in 1885 de toren ging bekronen. De kerk werd als parochie kerk op 30 januari 1617 in gebruik genomen maar die kerk werd al in 1645 afgebroken en vervangen door een ander gebouw dat wegens de slechte staat eveneens werd afgebroken in 1711. De bouw van de huidige kerk duurde de hele 18e eeuw en is sterker want het staat er dus nog steeds.

In de 20e eeuw is er aan de torenzijde een soort plein aan toegevoegd. De kerk, met opvallend weinig ramen, heeft de vorm van een Latijns kruis met één schip en heeft aan de binnenkant 3 bogen op korintische zuilen van natuursteen bij de dwarsbeuk en de kapellen. Het plafond is uitgevoerd in de lokale mudejar stijl. De vrij vlakke barokke gevel heeft aan de zijkanten van de ingang corinthische zuilen. De iglesia de San Antonio de Padua bezit een groot aantal religieuze kunstvoorwerpen die een bezoek zeker de moeite waard maken.


Museo de Historia de Granadilla de Abona.

Dit kleine museum in bevind zich in een sfeervolle straat in Granadilla de Abons. Er zijn een aantal collecties te zien bestaande uit gebruiksvoorwerpen en afbeeldingen die de geschiedenis van het dorp laten zien samen met informatie over de landbouw, veeteelt en de vroegere cultuur van het gebied. Er is ook aandacht voor de Guanchen uit de tijden daarvoor met o.a. de begrafenis rituelen. Het museum telt elf kamers, elk met een eigen thema.


Plaza González Mena.

Aan dit kleine plein liggen twee belangrijke gebouwen, het gemeentehuis en het Convent en kerk van de Franciskaner orde.  Op de hoeken van het pleintje zijn enkele van de weinige cafe´s die Granadilla telt. Enorme ficusbomen en enkele palmen verkoelen het plein en geven met de vele bankjes, de gras en bloemenperkjes  een geliefde plek om even tot rust te komen.


Iglesia y Antiguo Convento Franciscano.

Op 15 maart 1665 werd er een kruis geplaatst op de plek waar nu sit klooster staat. Het was het begin van de bouw van dit ooit zo bloeiende klooster. 80 jaar later, op 3 januari 1745, werd het door een grote brand verwoest maar daarbij konden echter een aantal belangrijke stukken worden gered zoals de beelden van Sint Franciscus en Sint Antonius, het Heilig Sacrament en het archief.

Het gebouw werd in 1821 door de monniken verlaten waarna de gemeente het in gebruik nam als gemeentehuis. In 1963 storte een deel in. Na herstel is het gebouw weer in gebruik voor gemeentelijke diensten. 


Een heerlijke afwisseling is een bezoek aan Teatro Coliseo, het flamenco theater in Granadilla.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markten, Mercadillo del Agricultor de Granadilla de Abona en de Mercadillo van Los Abrigos.


Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Granadilla zijn maar liefst 12 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij de toeristische kantoren in Granadilla de Abona.

Bureau voor toeristische informatie in Granadilla: Dit kantoor is tijdelijk gesloten.

  • Avenida República de Venezuela, sin número

  • Telefoon 922 176 002
  • Openingstijden ma.-vr. 09:00 - 21.00 uur. Za en zo: 09:00 a 17:00 uur. In juli tot en met september ma. - vr. 09:00 a 19:00 uur. Za en zo: 09:00 a 17:00 uur.

Bureau voor toeristische informatie op de luchthaven zuid / Reina Sofía:

  • Adres: Aeropuerto Tenerife Sur centrale hal, 38610 Granadilla de Abona.

  • Routecode: 2CXC+4W  Locatie ↗
  • Telefoon 922 392 037

  • Openingstijden ma.-vr. 09:00 - 21.00 uur. Za en zo: 09:00 a 17:00 uur. In juli tot en met september ma. - vr. 09:00 a 19:00 uur. Za en zo: 09:00 a 17:00 uur.

Pagina: doen in Granadilla de Abona

deteiding.nl