San Juan de la Rambla, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en San Juan de la Rambla.

Video van San Juan de la Rambla.

Het aan zee gelegen deel van San Juan de la Rambla staat bekend om zijn goed bewaarde oude huizen, kerken en pleinen. Langs de zee is een wandeling naar kleine pleintjes, huizen en een kerkje. Het dorp bevat een aantal  vriendelijke verrasingen.

Foto selectie van San Juan de la Rambla.


Fiestas en Feestdagen.

San Juan de la Rambla kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In San Juan de la Rambla of in de directe omgeving zijn 9 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij San Juan de la Rambla↗


Wandeling in San Juan de la Rambla.

In het kleine dorp San Juan de la Rambla zitten wat verborgen verrassingen. Het dorpje heeft niet alleen in het centrum maar ook aan de wat verder gelegen Calle Ribera del Mar een prachtige verzameling goed bewaarde oude huizen, kerken en pleinen. In het centrum trekken de grote woonhuizen en de religieuze gebouwen direct de aandacht maar met een pittige wandeling langs de zee kom je in een kleine wondere wereld terecht. Bijna niet bereikbaar met de auto zijn er huisjes langs het ene straatje en een klein kerkje aan 2 pleintjes. De ene met zeezicht en de andere met een klein podium. Als u helemaal oostwaarts loopt wacht u een diepe baranco die tot aan de zee bewandelbaar is.

De zee en de rotsen.

Helemaal aan de andere kant, in het westen,  ligt Charco De La Laja, Een mini baai die door rotsen omgeven is en waar u na een kleine klim via trappen naar beneden kunt komen. Als de vloed opkomt kunt u genieten van een spectaculair spel tussen de rotesen en de zee.

In het middelste deel met de mooie naam Los Aguas  ligt nog een derde dorpje met interesante restaurants aan zee.


Geschiedenis van San Juan de la Rambla.

San Juan de la Rambla is als plaats ontstaan toen een Portugese koopman en er een plantage stichtte. Deze Martin Rodriguez vatte zijn taak serieus op en maakte van de gelegenheid gebruikt om er een kleine kerk te bouwen ten behoeve van de arbeiders die op de nieuwe plantage waren afgekomen. Dat is de basis van de huidige kerk Iglesia de San Juan Bautista die in oorsprong dus uit de 16-e eeuw dateert. 

Vlakbij de kerk staat de voormalige alhóndiga, een opslagplaats voor de geproduceerde producten van de plantage. Dat gebouw is nu een woonhuis, maar de contouren van de opslagplaats zijn nog goed herkenbaar. Het huis van de portugese familie staat aan de Calle Temístocles Díaz-Llanos 2 en verkeert in zeer slechte staat. Het staat nu bekend als La Casa de los Oramas Hernández, één van de nazaten van Martin Rodriguez. Meerdere restauratieplannen zijn voorgesteld maar geen enkele heeft tot een resultaat geleid. De oude huizen rondom de kerk zijn overwegend in de 17e eeuw gebouwd ten behoeve van de arbeiders die op de inmiddels uitgestrekte plantage kwamen werken en wonen.