Lees de nieuwsbrief van oktober over nieuwtjes en foto´s van de bosbranden, over de koffie-ochtenden voor iedereen en overwinteren op Tenerife. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

San Juan de la Rambla, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en San Juan de la Rambla.

Video van San Juan de la Rambla.

San Juan de la Rambla staat bekend om zijn goed bewaarde oude huizen, kerken en pleinen. Langs de zee is een wandeling naar kleine pleintjes, huizen en een kerkje. Het dorp bevat een aantal  vriendelijke verrasingen.

Foto selectie van San Juan de la Rambla.


Wandeling in San Juan de la Rambla.

In het kleine dorp San Juan de la Rambla zitten wat verborgen verrassingen. Het dorpje heeft niet alleen in het centrum maar ook aan de wat verder gelegen Calle Ribera del Mar een prachtige verzameling goed bewaarde oude huizen, kerken en pleinen. In het centrum trekken de grote woonhuizen en de religieuze gebouwen direct de aandacht maar met een pittige wandeling langs de zee kom je in een kleine wondere wereld terecht. Bijna niet bereikbaar met de auto zijn er huisjes langs het ene straatje en een klein kerkje aan 2 pleintjes. De ene met zeezicht en de andere met een klein podium. Als u helemaal oostwaarts loopt wacht u een diepe baranco die tot aan de zee bewandelbaar is.

De zee en de rotsen.

Helemaal aan de andere kant, in het westen,  ligt Charco De La Laja, Een mini baai die door rotsen omgeven is en waar u na een kleine klim via trappen naar beneden kunt komen. Als de vloed opkomt kunt u genieten van een spectaculair spel tussen de rotesen en de zee.

In het middelste deel met de mooie naam Los Aguas  ligt nog een derde dorpje met interesante restaurants aan zee.