Hoe opent u op Tenerife een bankrekening zonder NIE of DNI?

Tot voor kort was het niet mogelijk om op Tenerife een bankrekening te openen zonder een NIE of DNI.

Het is nu mogelijk voor buitenlanders zonder een NIE om een bankrekening op Tenerife te openen. U heeft alleen uw paspoort nodig.


Een nieuw lid was zo vriendelijk om ons te vertellen bij welke banken die mogelijkheid bestaat.

 

Allereerst kunt u ook een bankrekening in Nederland openen die op Tenerife te gebruiken is.

Dat kan bij de Openbank.

Dit is het online onderdeel van de Spaanse bank Santander die ook volledig in Nederland werkt en waarbij u een Spaans rekeningnummer krijgt met een Europees IBAN-nummer en een betaalpas. U kunt deze bank onbeperkt in Nederland en Spanje gebruiken maar er zijn soms hoge transactiekosten.
https://www.openbank.nl/

 

Een ‘cuentas para extranjeros no residentes’ openen in Spanje.

 

CaixaBank
Onder de naam ‘Holabank’ heeft de Caixa een bank waar alle inwoners van de EU-landen een rekening kunnen openen met een IBAN-nummer. Uw paspoort is het enige wat u hoeft te tonen is uw paspoort. Bij deze bank krijgt u een betaalpas. Hou rekening met commissies over elk transactiebedrag,

 

BBVA
Bij de BBVA-bank is het mogelijk een gewone bankrekening te openen op vertoon van uw paspoort of buitenlandse ID-kaart. Met deze ‘Cuenta Corriente para Extranjeros’ met een betaalkaart en een Spaans rekening nummer kunt u alle soorten gewone banktransacties doen.

 

Bankinter
Hier heet uw rekening ‘Cuenta para Extranjeros no Residentes’ en u kunt met die rekening alle gebruikelijke transacties doen en u krijgt een betaalpas. Er zijn nauwelijks kosten of commissies maar u moet wel een maandelijks bedrag op de rekening storten. Afhankelijk van dat bedrag kunt u bij deze bank ook een hypotheek afsluiten. 

 

Santander

Deze Spaanse bank heeft een ‘Cuenta Mundo para no Residentes’ waarmee u alle transacties in Spanje kunt verrichten. De kosten zijn 16 euro per maand. Daarvoor krijgt u ook een betaalpas bij uw rekening. Houdt u rekening met transactie kosten voor elke geld opname, ook nij de geld automaten van Santander zelf.

Voor de overige spaanse bankrekeningen die hierboven staan hoeft u geen transactie kosten te betalen als u pint bij de bank zelf. Bij andere geld automaten betaalt u een transactie provisie.

 

Alle informatie hierboven is actueel tot 1 mei. Spaanse banken behouden zicht het recht voor om hun voorwaarden regelmatig te veranderen.

De ING-bank in Spanje heeft nog geen spaanse vergunning om een  rekening zonder het tonen van een NIE aan te bieden.