Overal op Tenerife zijn gratis attracties. Welke?

Eén van de leuke dingen op Tenerife zijn de gratis toegankelijke bezienswaardigheden en attracties tijdens uw vakantie. Van romeria´s tot het enorme Carnaval.

deteiding.nl


Tenerife heeft een groot aanbod aan activiteiten die tijdens uw vakantie gratis te bezoeken zijn. Dan gaat het niet alleen over de historische stadscentra maar ook over de talrijke boulevards waar u tijdens een wandeling over de wandelpromenade heerlijk uit kunt waaien. Lees meer over de gratis cultuur, natuur en folklore van Tenerife. En natuurlijk winkelen.


Gratis attractie Feestdagen.

Openbare feesten zijn bijna een karakter eigenschap van de bewoners van Tenerife en u kunt helemaal gratis bij die evenementen zijn. Niet alleen het bijwonen is gratis maar vrij vaak worden er ook gratis snoep en andere kleine versnaperingen uitgedeeld. Bovendien kunt u er genieten van de folklore en de cultuur van het eiland. Feesten worden gevierd bij jaarlijkse lokale dorpsfeesten, bij allerlei vaste feestdagen en bij feesten die jaarlijks voor Tenerife zelf gehouden worden en bij bij religieuze hoogtijdagen met natuurlijk als hoogtepunt het Carnaval. Geniet dus gratis van de feestelijke cultuur van Tenerife.


Gratis pittoreske dorpjes.

Overal op Tenerife zijn bijzondere dorpjes te vinden waar de tijd soms stil gestaan lijkt te hebben. Dorpjes waar u geen buitenlandse krant zult vinden en het eten en drinken nog spotgoedkoop is. Doorgaans zijn de gebouwen uit vervlogen tijden nog goed bewaard gebleven en zijn de pleintjes met oeroude bomen gespaard gebleven. Het zal u opvallen dat ook de omgeving van die dorpjes ook nog een sfeer van vroeger bij zich dragen. Nergens leert u het vroegere Tenerife beter kennen dan juist op die plaatsen. Geniet tijdens uw vakantie van de rust en stilte die ze uitstralen en de fraaie huizen en andere gebouwen die er staan. 


Gratis Romeria´s.

Bij elkaar zijn er ruim 300 feesten op Tenerife waar vaak een romeria bij hoort. Een romeria is een soort boeren feest met een thema. Dat kan het jaarlijkse feest van het dorp zijn, een religieuze feestdag of een dag ter eren van de landbouw. Op deze dagen worden er grote optochten gehouden waarbij alles met betrekking tot het landleven een groet rol speelt. het hele dorp wordt versierd, men hult zich in een traditionele klederdracht, er worden wedstrijden gehouden en vanuit de karren die in de toch meegevoerd worden worden allerlei lekkernijen van het land of snoepgoed gratis naar u toe geworpen. Ook de mooiste folklore is gratis.


Gratis markten.

Wie Tenerife zegt zegt ook markten. Die zijn er in allerlei soorten, van de bekende boerenmarkten tot de enorme vers-waren markt markt van Nuestra Señora de África in Santa Cruz de Tenerife. Op een aantal plaatsen zijn rommelmarkten of in het Spaans Rastro´s. In een aantal dorpen en steden zijn de boerenmarkten uitgegroeid tot plekken waar u dagverse producten rechtstreeks van de landbouwers kunt kopen. In Los Cristianos is de grootste rommelmarkt van het eiland te vinden waar u uw ogen uit zult kijken wat er allemaal te koop is tegen prijzen waar u nog lang van zult glimlachen.


Gratis wandelen op een boulevard.

Voor veel mensen is er niets zo heerlijk als tijdens een vakantie ontspannen uitwaaien op een mooie boulevard aan zee. Tenerife heeft daar meer dan voldoende van en een aantal daarvan vergen ook een stevige wandeling als u ze helemaal wilt uitlopen. Al die wandelingen zijn gratis. De bekendste is wellicht de wandeling van Puerto Colon naar Adeje maar er zijn ook wandelingen over een boulevard die iets meer spektakel bieden zoals de verrassende wandeling van El Pris naar Mesa del mar. El Pris is overigens één van de weinige dorpjes waar het dagelijkse leven nog helemaal authentiek is en waar alleen maar Spaansprekenden zijn.


Gratis het Carnaval meebeleven.

Bij alle dingen die je gratis op Tenerife kunt doen kunnen we niet om het carnaval heen. Dat kunt u kleinschalig meemaken in Los Cristianos en Puerto de la Cruz maar voor het echte en grootste Carnaval van het Eiland gaat u naar Santa Cruz de Tenerife. Er zijn tienduizenden mensen die speciaal voor dat carnaval een vakantie naar Tenerife boeken. De optochten met duizenden dansende en uitbundig uitgedoste artiesten trekken met hun eigen muziekgroepen langs tienduizenden toeschouwers. En dat gedurende een aantal dagen die steeds worden afgewisseld met optredens op diverse podia.


Gratis de stranden bezoeken.

Goed, het ligt voor de hand dat de stranden op Tenerife gratis zijn maar we noemen het voor de volledigheid omdat er zoveel stranden op Tenerife zijn. Om precies te zijn zijn er 71 grote en kleine stranden langs alle kusten van het eiland. Daar zijn hele drukke stranden bij en stranden waar u zelden iemand tegenkomt. Wat is er fijner dan op het strand een boek lezen, gewoon zonnen of met uw voeten langs de waterlijn wandelen? De meeste stranden op Tenerife staan op een aparte pagina waar u van elk strand een aparte beschrijving kunt lezen over de voorzieningen en hoe groot ze zijn.


Gratis de nationale parken en El Teide.

Zoals overal is het genieten van de overweldigende natuur in Tenerife ook gratis. Verbaas u over de wonderbaarlijke natuur in een groot aantal gebieden op het eiland. Geniet van de fabelachtige uitzichten die op talloze plekken in de bergen te vinden zijn. Voel de nevel tijdens een wandeling door de nevelwouden van het Anaga gebergte en geniet van de woestijnachtige schoonheid van de Cañadas. Bezoek de grillige rotsen aan de woeste kusten of geniet van de weilanden met een prachtige flora en fauna tussen de bossen. Tenerife heeft prachtige nationale parken met een boeiende natuur die u zomaar gratis kunt gaan bekijken.


Gratis winkelcentra shoppen.

Kopen kost natuurlijk geld maar genieten van shoppen is gratis en dat kan op Tenerife op heel veel plekken. Alleen al in Costa de Adeje zijn al drie winkelcentra en in Santa Cruz de Tenerife kunt u gemakkelijk een volle dag winkelen. Maar ook in Los Cristianos en vooral in Playa de las Américas zijn er volop winkel mogelijkheden. Wilt u het kleinschaliger en met meer intieme winkeltjes dan is La Laguna een heerlijke gebied. Als u eens een echt groot winkelcentrum wilt zien kunt u naar het winkelcentrum Santa María del Mar. Heel charmant is en een leuk uitstapje tijdens uw vakantie is winkelen langs de boulevard van Puerto de la Cruz.


Pagina: reisgids gratis attracties

deteiding.nl