Bezienswaardigheden en wat is er te doen in La Matanza?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in La Matanza en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Mercadillo del agricultor de la Matanza.

Mercadillo del agricultor de la Matanza

Deze markt bestaat in het huidige gebouw sinds 2 oktober 1999 en heeft als voornaamste doel om lokaal geproduceerde produkten zo vers mogelijk te verkopen. De gemeente wil tevens het lokale ambacht ondersteunen en bevorderen. Binnen vind u vrijwel alle fruit en groente die Tenerife kan leveren, aangevuld met wijn, kazen, slagers en bakkers waren van een hoge kwaliteit. Deze "El Mercadillo" is alleen op zaterdag en zondag geopend en heeft aan beide kanten van de hoofdweg door la Matanza een parkeerterreinen.


Mirador de La Vica.

Deze Mirador is niet zo bekend maar heeft wel één van de mooiste vergezichten over de orotava vallei en op de achtergrond daarvan de Teide. Het uitzicht beslaat vrijwel het totale gezichtsveld en ziet uit over nagenoeg het hele noorden van het eiland Tenerife.  Zo zijn Puerto de la Cruz, de Orotava, Santa Úrsula, La Quinta en La Victoria de Acentejo te zien. Vanuit dit punt zijn ook mooie wandelingen te maken


Costa de la Matanza de Acentejo

Als u deze kust wilt zien moet u precies weten waar het ligt of heel avontuurlijk ingesteld zijn. Maar als u er bent is het heel bezienswaardig en absoluur de moeite waard. Al was het maar omdat via trappen en ladders barbecue plaatsen te bereiken zijn die de lokale bewoners  in de rotsen en direct aan zee gebouwd hebben. Er is een wandeling door hoog gras hoog langs de kust met mooie uitzichten. Als u wilt weten waar dit is stuur dan een bericht naar de redactie.


El Caletón de La Matanza

Dit dorpje an zee heeft vrijwel niets te bieden behalve dat. Het heeft een klein haventje en een heel klein donker strand van kiezels. U kunt een kleine rondwandeling maken langs het water in het dorpje en dan weer naar boven lopen langs een soort flatgebouw.   De rit er naar toe heeft wel een aantal mooie uitzichten. Het is een stukje Tenerife waar zelden toeristen komen al staan er wel mooie villa´s te huur.


Estatua van de Guanche mencey Tinguaro.

Tinguaro was een Guanche krijger krijger die heerste over het gebied dat bekend staat als Acentejo. Hij leide samen met zijn halfbroer Bencome de Guanche-troepen die in de slag bij La matanza op 31 May 1494 de Spanjaarden verpletterend versloegen. Dat was opmerkelijk omdat de Guanchen naakt vochten met stokken en stenen terwijl de gepanserde en in leer geklede Spanjaarden kanonnen en geweren hadden. Allen het terrein was in het voordeel van de Guanchen.


Iglesia  El Salvador.

Na in 1936 verbrand te zijn werd ruim 20 jaar later deze kerk helemaal nieuw gebouwd op de oude resten. De kerk heeft 3 beuken in de stijl van een baseliek waarbij de middelste hoger is dan de twee naast gelegen beuken. Een bijzonder bezienswaardig detail zijn de 2 uitspringende balkonnetjes links en rechts van het altaar.
De Iglesia El Salvador is helemaal van beton gemaakt, dat is goed zichtbaar in de opbouw van het interieur.


Ermita de San Antonio Abad.

In deze hermita, die één van de oudste van Tenerife is, bevind zich de vroegste afbeelding van San Antonio op het eiland. De bouwheer van de hermita is Antón Vallejo, een deelnemer aan de slag bij La Matanza. Hij deed dat zijn belofte gestand te doen waarin hij afsprak dat hij een hertmita zou bouwen als hij de slag zou overleven. Het kerkje is het middelpunt van een traditionele bedevaart, reden waarom het in 1881 wat vergroot is. In 1982 kreeg het gebouw zijn huidige bezienswaardige uiterlijk.


Ermita San Diego.

Deze Ermita was een onderdeel van de er achter gelegen Hacienda. Eenmaal afgesplitst werd het in 1947 als aparte kapel in gebruik genomen. Het kapelletje geeft 1 beuk en een kleine aanbouw met en aparte ingang. Het klokkenstoeltje dat mooi in harmonie is met een bovenvenster en het ingangsportaal valt op. Het heeft een klein maar zeer goed verzorgd voorplein. De hacienda is inmiddels een restaurant.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markt, de Mercadillo del Agricultor de La Matanza de Acentejo.


Fiestas en Feestdagen bij La Matanza.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van La Matanza zijn maar liefst 8 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


La Matanza heeft geen kantoor met toeristische informatie over bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is.

Pagina: doen in La Matanza

deteiding.nl