Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Informatie over de bijzondere cultuur op Tenerife.

Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Als cultuur datgene is wat een samenleving of wat de mens schept, dan heeft Tenerife veel te bieden. Het eiland heeft een schat aan culturele attracties aan haar bezoekers te bieden. Musea en theaters, concert zalen en vele attracties.

Op Tenerife is dan ook een uitgebreide muzikale traditie die zich vroeger alleen maar uitte in lokale volkszang. Nu is er een brede waaier van muziekstijlen te beluisteren. Van Jazz tot Rap. En van de 9e van Beethoven naar de zoetzingende beoefenaars van de lokale folklore. En natuurlijk over Carnaval met al z´n kleuren, muziek en dans. We geven u graag zo veel mogelijk informatie.

 

Tijdens uw bezoek aan lokale winkels die specifieke producten van het eiland verkopen kunnen de potjes mojo u niet ontgaan. Smakelijke sausjes die diep met de culturele historie van het eiland verbonden zijn. Op een later moment kunt u wat meer specifieke informatie over de sausjes lezen en wellicht enkele recepten.

 

U zult op de hoogste verdiepingien van de voornaamste historische huizen bijzondere balkonnetjes zien. Het is specifiek voor de Canarische eilanden dat die zo hoog aan een gebouw geplaatst zijn. In één van de hoofdstukken op De Teiding komt nog wel te staan waarom die balkonnetjes zo hoog geplaatst zijn.


Concert- show- en toneel zalen op Tenerife.


1. Auditorium Adán Martín in Santa Cruz.

Het auditorium "Adán Martín" van Santa Cruz de Tenerife ligt direct aan de atlantische oceaan en grenst aan de zuidkant van de haven. Het is ontworpen door de architect Santiago Calatrava en op 26 september 2003 in gebruik genomen.

Het gebouw biedt onderdak aan verschillende muzikale uitvoeringen, zoals Tenerife Danza, Atlantic Jazz, Wereldmuziek en Great Performers, naast het organiseren van het Orquesta Sinfónica de Tenerife, het Tenerife Opera Festival en, samen met het Teatro Pérez Galdós in Las Palmas de Gran Canaria, de sessies voor het Canarische Eilanden Muziekfestival (Festival de Música de Canarias).

Het   Auditorium heeft ook faciliteiten voor conferentie en congressen.

Meer informatie over wat er te doen is in Santa Cruz de Tenerife 🡥


2. De Piramide de Arona bij Playa de las Americas.

Dit geheel van theater en zalen ligt vrijwel direct aan de oceaan en grenst aan het j Playa del Camison. De Piramide de Arona is een opvallend complex met elementen van de klassieke culturen, vooral goed te zien aan de inmense zuilengallerij dat de voorzijde markeerd.

In het theater of auditorium worden regelmatig muziek- en flamenco shows uitgevoerd op het inmense podium. Verder wordt het complex  voor congressen, prijsuitrijkingen en product presentaties gebruikt. De 22 zalen zijn geschikt voor vergaderingen  en voorlichtings avonden. Alle deze zalen zijn voorzien van geavanceerde audiovisuele technologie en wifi-verbinding.

De Piramide de Arona maakt deel uit van het prachtige Mare Nostrum Resort.

Meer informatie over wat er te doen is in Arona en Playa de las Americas 🡥


3. Magma Arte & Congresos, Adeje.

Dit 22.000 m2  grote gebouw ligt tussen de snelweg en de zee en bestaat uit 12 betonnen delen die als een megalithisch monument de zalen omringen.  Het is ontworpen door Felipe Artengo, Fernando Menis, José Maria Rodriguez Pastrana en op 22 november 2005 geopend.

Zoals de naam Magma Arte & Congresos al doet vermoeden is het een multidisciplinair gebouw dat gebruikt kan worden als congrescentrum, maar ook als locatie voor culturele activiteiten als (klassieke) muziekconcerten, theater en opera.

Deze veelzijdigheid is mogelijk dankzij de verschillende ruimtes die het heeft, Daarnaast zijn de ruimtes flexibel gemaakt door middel van mobiele panelen die aangepast kunnen worden aan de gewensste afmetingen.

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje 🡥


4. Theatro Antonio Leal La Laguna.

Dit rijk gedecoreerde gebouw staat midden in het historische centrum van La Laguna. Het theater Antonio Leal is een ontwerp van architect Antonio Pintor en werd in 1914 geopend. Qua opzet is het een klassieke spektakelzaal.
Het theater heeft door de geschiedenis heen een vitale rol gespeeld in het culturele leven van de stad en het eiland. Tegenwoordig is het Leal Theater een van de pijlers van de cultuur op het eiland. Er worden  toneelstukken, dansshows, concerten, films en bijna elk type artistieke expressie getoond. Andere culturele activiteiten die door het theater worden georganiseerd, zijn poëzievoordrachten, ballet- en muziekshows.

Het theatro Antonio Leal is van 2008 tot 2010 geheel gerestaureerd.

Meer informatie over wat er te doen is in La Laguna 🡥


Pagina: cultuur op Tenerife

deteiding.nl