Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Bajamar?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Bajamar en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent. Bekijk het in deze reisgids.

Het plaatsje Bajamar is één van de gebieden die de inwoners van La Laguna (zie cerder in deze reisgids) graag bezoeken. Het dorp is bekend vanwege de enorme bezienswaardige golven die er  te zien zijn en daardoor z´n geschiktheid voor het beoefenen van de sufsport. Voor surfers is dit dorp bijna een verplichting om te bezoeken. De vraag wat er te doen is, is daarmee wel beantwoord want het dorp heeft helaas verder niet veel om te bezoeken.


Piscines Naturales de Bajamar.

Piscines Naturales de Bajamar ofwel de natuurlijke zwembaden van Bajamar. In de jaren 70 en 80 was dat  de door toeristen één van de meest bezochte  gebieden van Tenerife vanwege de heilzame werking van het zilte zeewater dat altijd vers door de  rotsen heenstroomde. Nu is het een druk bezocht gebied door de inwoners van Tegueste en La Laguna. Deze kust geniet ook grote bekendheid door de enorme golven die er altijd zijn.


Surf in Bajamar, playa del Arenal.

Vanaf Bajamar iets verder richting Punto de Hidalgo Bajamar ligt het surfgebied van Bajamar. Om er te komen is er een verborgen voetpad onder de hotelruïne Neptuno. Eenmaal aan het strand is het eerst een stuk peddelen over zeer ondiep water. Dat loont de moeite. Een zeer lange linker en een even lange en veelzijdige rechterkant maken deze baai tot een van de meest populaire surfplekken op het eiland.


De golven (Olas) van Bajamar.

De ideale kust om te surfen is ook de ideale plek om te genieten van ongekend hoge golven, Olas in het Spaans. Tegen de zeeweringen rond de natuurlijke zwembaden ontstaan de mooiste golven van soms meer dan 10 meter hoogte. De golven zijn zelfs zo bijzonder dat er een apart soort toerisme ontstaan is. Juist voor die golven is er een boulevard langs de zee en de baden. Het kleine Bajamer heeft een aantal leuke bars en restaurants.


Fiestas en Feestdagen bij 

Bajamar.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want rondom Bajamar zijn maar liefst 14 lokale feestdagen, fiestas en andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Bajamar heeft geen kantoor met toeristische informatie over bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is.

Informatie kunt u krijgen bij het kantoor voor toerisme van La Laguna↗

Pagina: doen in Bajamar

deteiding.nl