Bekijk heel veel bezienswaardigheden op Tenerife. Welke?

Er is veel over Tenerife te vertellen. Informatie over natuur, bergen, de vulkaan en de stranden van Tenerife. Lees over cultuur, steden en dorpen.


Want op Tenerife zijn honderden bezienswaardigheden en er is veel te doen als u het eiland wilt leren kennen. Er zijn een aantal bezienswaardige tochtjes, dorpen en stranden op aparte pagina´s. Die pagina´s zijn er voor natuur, cultuur en natuurlijk het winkelen op Tenerife. Tot slot zijn er pagina´s voor dagtochtjes, het Carnaval op Tenerife en folkore. Ook op deze onderwerpen is er veel te doen op Tenerife.


Wat is er te doen op Tenerife. De 12 beste dagtochtjes.

Als u op Tenerife bent kan het heerlijk zijn om er eens een volle dag op uit te trekken en het eiland leent zich daar goed voor. Door z´n diversiteit zijn er voldoende mogelijkheden om van die dag een hele belevenis te maken. Vaak zijn de heen en terugreis een belevenis op zich. Denk maar eens aan een bezienswaardige tocht over de bergen naar de Cañadas en de Teide of een volle dag genieten van een bezoekje aan La Gomera, het enige eiland bij Tenerife dat in één dag te doen is. Een andere mogelijkheid is om dagtochtjes zelf samen te stellen met een selectie van mooie dorpen die vlak bij elkaar liggen. Weer een andere mogelijkheid is om een combinatie te maken van een wandeling en het bezoeken van een dorp zoals wandelen in de Anaga en uitblazen in Taganana.


Ontdek de mooiste dorpjes.

Er zijn veel kleine mooie dorpjes en gehuchten op dit heerlijke eiland van de eeuwige lente maar soms zijn ze moeilijk te vinden tussen alle andere bezienswaardigheden. Ook al omdat de meeste reisgidsen er niet uitvoerig over schrijven of ze zelfs helemaal niet noemen. In deze reisgids staan ze allemaal. Ontdek deze kleine pareltjes en u zult een heel andere kijk op Tenerife krijgen. Het zijn de prachtige dorpjes waar u vrijwel geen toeristen zult tegenkomen en waar geen enkele buitenlandse krant te koop is. Dorpjes waar een klein maar bekoorlijk kerkje u zal verrassen, waar de tuintjes een bijzondere charme hebben en waar een kopje koffie nog 90 cent kost en u er met een glimlach een koekje bij krijgt.


Bekijk informatie over alle grotere plaatsen op Tenerife.

Er zijn ruim 40 gemeenten op Tenerife, elk met een eigen hoofdplaats en daarnaast soms een belangrijke badplaats. Van al die plaatsen kunt u een beschrijving lezen met alles wat daar te doen is. Dat zijn allemaal leuke uitjes of dagtochtjes die u kunt doen als u er graag een middag of dagje op uit wilt gaan. Bij die plaatsen zitten natuurlijk de grote plaatsen zoals Santa Cruz en La Laguna, La Orotava en Garachico maar ook badplaatsen als Adeje, Playa del Duque, Playa de las Americas, Los Cristianos en mooie dorpen als Buenavista del Norte, Los Silos, Icod de los Vinos en El Sauzal. Al die plaatsen zijn bezienswaardigheden en de moeite van een bezoek waard. De link naar wat er te doen is in die plaatsen ziet u bij elk dorp of stad bovenaan op de pagina. Daar staat ook de weersverwachting voor de komende uren in die plaats.


Lees over de 30 mooiste stranden op Tenerife.

Stranden kunt u op vrijwel elk eiland vinden en vaak zijn ze heel verschillend en dat geldt ook voor Tenerife. U kunt informatie vinden over de bekende stranden maar ook over stranden die niet zo bekend zijn maar wat wel prachtige bezienswaardigheden zijn die u misschien niet verwacht had. Op Tenerife hebben de stranden niet allemaal dezelfde ondergrond. Soms zijn ze van wat grover geel zand zoals Las Teresitas, soms van fijn zachtgeel zand of fijn grijs zand zoals aan de zuid- en westkust maar vaker zijn ze van zwart vulkaanzand zoals bij Puerto Santiago. Ze hebben allemaal gemeen dat u op dit eiland van de eeuwige lente er het hele jaar door een heerlijk zonnebad kunt nemen. We geven u ook een uitleg over de betekenis van de vlaggen op die stranden.


Tenerife heeft een heel bijzondere natuur.

We kennen allemaal de zuidelijke en westelijke kusten op Tenerife en daar rijden we meestal snel voorbij omdat het er, zeker in de zomer, wat kaal en dor uitziet. Hoger in de bergen bevindt zich echter een wonderlijke en bezienswaardige natuur die de moeite van het ontdekken waard is. Zo groeien er 1083 verschillende paddenstoelen op het eiland en groeien er bomen die u nergens anders ter wereld tegenkomt. Er zijn weelderige bossen met laurierbomen die uniek zijn op de wereld en een belevenis zijn om te ontdekken als u van natuur houdt. Wandel over smalle bospaden die meer dan 500 jaar geleden al door de oorspronkelijke bewoners zijn aangelegd en nog steeds gebruikt worden zoals de bedevaart paden van Tacoronte en La Orotava naar Candelaria. Routes die 2 keer per jaar door duizenden Tinerfeños gebruikt worden voor hun bedevaart.


Ontdek de aparte flora van Tenerife.

De flora op Tenerife is een aparte pagina waard. Prachtige bloemen zitten vaak verstopt in de velden of de bossen maar unieke bomen met wondermooie bloesems zijn vaak zulke bijzondere bezienswaardigheden dat er speciale wandelingen voor worden georganiseerd zoals de wandelingen naar de amandelbloesems. Plantjes als het Teide viooltje zijn veel moeilijker te vinden maar ervaren gidsen weten ze vaak precies te vinden. De overal aanwezige bouganville met de paarse, oranje, witte en zelfs rode schijnbloemen zijn vaak in parken en rond huizen te zien en geven de straten een vrolijke aanblik in de stralende zon. De enorme jacarandas met hun paarsblauwe bloemen kunnen een straat helemaal overdekken en zijn zo een bezienswaardigheid op zich. Na de gele bloemen in het voorjaar duurt de bloemen pracht tot in de vroege zomer voort.


Iets over de cultuur van Tenerife.

Of het nu kerken, handelshuizen, overheidsgebouwen, theaters, kloosters of lokale volkscultuur is, er is veel cultuur te zien op Tenerife. Overal in de steden of dorpen zijn er wel bezienswaardigheden te ontdekken. In veel plaatsen zijn er romeria´s, feestelijke optochten met door ossen getrokken boerenkarren en overal in de kerken en kapellen zijn er prachtige met bladgoud bedekte altaren te zien die lang geleden door kunstenaars gemaakt zijn. In de steden zijn er musea met vaak unieke kunst uit kerken en kloosters die u kunt bekijken. De theaters programmeren regelmatig bijzondere producties met musici en artiesten uit binnen- en buitenland. In de winkelstraten en pleinen domineren vaak rijk gedecoreerde oude gebouwen het beeld. In Santa Cruz kunt u naast klassieke architectuur veel moderne architectuur zien in het centrale deel van de stad.


Waar ziet u het meest van het bijzondere en bezienswaardige carnaval.

Binnen de cultuur neemt het immense carnaval in Santa Cruz de Tenerife een aparte plaats in door z´n omvang en door zijn rijk uitgedoste groepen dansers en musici en de overweldigende aantallen bezoekers. Het duurt ruim een maand lang tussen de keuze van de koninginnen en de laatste dag, de tweede dia de carnaval. Vrijwel de hele binnenstad is wekenlang onbereikbaar en de, in lengte verdubbelde trams zitten overvol met mensen. Overal en bij elk evenement vloeien vele hectoliters bier door de kelen die dorstig geworden zijn van het vele dansen wat overigens vaak meer springen is. Een bijzondere bijdrage aan het feest zijn de rijkelijk van glitters en veren voorziene kleding die de actoren, en het publiek vaak ook, dragen. Tot diep in de nacht gaat het feesten door. Letterlijk tot dat mensen er bij neervallen. Deze unieke bezienswaardigheid is het voorbeeld geweest voor het carnaval in Rio de Janeiro en niet andersom.


Lees bijzondere informatie over de folklore op Tenerife.

Iedereen die vaker in de dorpen en kleine steden van Tenerife komt zal wel eens een romeria hebben gezien, een bezienswaardige optocht van de bewoners van dat dorp met ossen en wagens. Op die wagens staan traditioneel geklede mensen die handen vol met snoepgoed over de kijkers gooien die aan de randen van de weg staan. Folklore is echter meer dan romeria´s. Er zijn vaak muziekvoorstellingen met oude instrumenten waarbij zangeressen en zangers traditionele liederen zingen die erg luidruchtig kunnen zijn. Deze wijze van zingen vergt een bijzondere maar heel gewaardeerde techniek. Bij de folklore horen ook de manier waarop herders over het land springen en bijzondere worstelwedstrijden.


Op het eiland kunt u van de ontspannen sfeer in de kleine dorpen genieten met een mooi glas bij de hand. Vaak vallen ze niet zo goed op omdat ze minder bekend zijn dan de wat grotere plaatsen of omdat onbekend ook onbemind maakt. Pareltjes als Taganana, San Juan de la Rambla, San Juan del Reparo en El Varadero de Barranco nu eenmaal wat minder bekend zijn dan het kleine Masca.

De meeste van die kleine plaatsen zijn gelukkig wel de moeite waard om te bezoeken ook al zult u er weinig Noord-Europeanen tegen komen en kunt u er geen buitenlandse kranten kopen. Bezienswaardig en gastvrij zijn ze echter wel. en er is meestal wel wat te doen zoals een mooi glas drinken op een heerlijk terras.


In de frisse bossen op de bergen zijn avontuurlijke wandelingen heel gewoon. Vlak, steil, lang, kort. Keuze genoeg. Grote gebieden van Tenerife zijn bebost en een groot aantal van die bossen zijn zeker bezienswaardig. Als u echt wat te doen wilt hebben kunt u overal in de natuur op Tenerife prachtige wandelingen maken door die eindeloze bossen.

U kunt ze vinden in het bergmassief van Anaga, Boven de bronnen van Agua Garcia, hogerop boven de monumentale stad La Orotava en op de weg van La Esperanza naar de Cañadas. Bekijk de Laurierbossen en bezoek de Canarische den. Het zijn unieke bomen en bossen zoals u die alleen op de Canarische eilanden en Madeira tegen kunt komen. De flora van die eilanden heeft nog meer bijzonderheden en ook die staan in deze reisgids op een aparte pagina beschreven.


Op Tenerife zijn goede theaters en talloze open lucht voorstellingen met programma´s die iedereen kan bekoren. Zelfs in de kleinste plaatsjes op Tenerife zijn er kleine open lucht podia waar vaak wat te doen is. Als u weet hoe ze eruit zien dan herkent u ze de volgende keer direct. Ga eens kijken in de wijk La Rambla in San Juan de la Rambla, daar staat er één tegenover de kleine kapel. Slechts uw wandelpad zit er tussen.

In de grotere plaatsen zijn grotere, bezienswaardige podia en concertzalen die u makkelijk vindt omdat ze vaak op de kaarten zijn aangegeven. Tenerife kent ook een uitgebreide folklore en ook daarover staat er een aparte pagina in deze reisgids. Het hoogtepunt van de lokale cultuur is volgens de Canariërs echter nog steeds het carnaval.


U kunt op Tenerife heel eenvoudig een auto huren maar er is ook een  goed functionerend netwerk van bussen. Vrijwel elk dorpje en zeker elke grotere plaats zijn per bus te bereiken. Het is een goede manier om zonder de afleiding van uw eigen auto het eiland te verkennen en niet duur als u een "Bono" koopt. Een tocht via de binnenwegen van uw verblijfsadres naar een plaats die u graag wilt zien voert u langs allerlei bezienswaardigheden die u anders nooit ziet.

Dat is zeker het geval als u over de Cañadas naar de Teide rijdt. Op geen enkele andere manier zult u zoveel details zien van de flora en het gesteente dat dit gebied zo uniek maakt. Een andere tocht is de busreis naar het bekende dorpje Masca. De weg daar naar toe is zo bochtig dat weinig van de prachtige natuur zult zien als u met de auto gaat.


Kaarten met alle bezienswaardigheden.

Als u graag naar een kaart kijkt om al het moois op Tenerife te ontdekken kan dat op een speciale pagina waar ze verzameld zijn. Als u inzoomt ziet u er steeds meer. Door op een pictogram op de kaart te klikken vindt u een link die naar  de door u geselecteerde bezienswaardigheid gaat en waar u een beschrijving van dat monumentale gebouw, plaats of natuurpunt  kunt lezen. Daar staat doorgaans ook een klein kaartje bij zodat u het makkelijk kunt vinden. Dit interactieve kaartsysteem zal ongetwijfeld behulpzaam zijn als u één van de heerlijke plaatsen op dit eiland van de eeuwige lente bezoekt.


Pagina: bezienswaardigheden

deteiding.nl