Lees de nieuwsbrief van decemberĀ overĀ o.a. nieuwe leuke dorpjes, wat de gestor voor u kan doen en de heerlijk ruikende bloem van de Brugmansia. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Bekijk heel veel bezienswaardigheden op Tenerife. Welke?

Er is veel over Tenerife te vertellen. Informatie over natuur, bergen, de vulkaan en de stranden van Tenerife. Lees over cultuur, steden en dorpen.


Want op Tenerife zijn honderden bezienswaardigheden en er is veel te doen als u het eiland wilt leren kennen. Er zijn een aantal bezienswaardige tochtjes, dorpen en stranden op aparte pagina´s. Die pagina´s zijn er voor natuur, cultuur en natuurlijk het winkelen op Tenerife. Tot slot zijn er pagina´s voor het (op afstand) werken op Tenerife en voor spreekbeuren en werkstukken. Ook op deze onderwerpen is er veel te doen op Tenerife.


Wat is er te doen op Tenerife. De 12 beste tochtjes.

Ontdek de mooiste dorpjes.

Bekijk informatie over alle grotere plaatsen op Tenerife.

Bekijk bij elk van die plaatsen welke bezienswaardigheden er zijn en wat er te doen is.

Lees over de 30 mooiste stranden op Tenerife.

Daar staat ook een uitleg over de betekenis van de vlaggen op die stranden.

Tenerife heeft een heel bijzondere natuur.

Ontdek de aparte flora van Tenerife.

Er is informatie over de vulkanen op Tenerife.

Iets over de cultuur van Tenerife.

Waar ziet u het meest van het carnaval.

Lees bijzondere informatie over de folklore op Tenerife.

Winkelen op Tenerife.

Boodschappen doen.

Spreekbeurten over Tenerife.

(Afatsnd) werken op Tenerife.


Op het eiland kunt u van de ontspannen sfeer in de kleine dorpen genieten met een mooi glas bij de hand. Vaak vallen ze niet zo goed op omdat ze minder bekend zijn dan de wat grotere plaatsen of omdat onbekend ook ombemind maakt. Pareltjes als Taganana, San Juan de la Rambla, San Juan del Reparo en El Varadero de Baranco nu eenmaal wat minder bekend zijn dan het kleine Masca.

De meeste van die kleine plaatsen zijn gelukkig wel de moeite waard om te bezoeken ook al zult u er weinig Noord-Europeanen tegen komen en kunt u er geen buitenlandse kranten kopen. Bezienswaardig en gastvrij zijn ze echter wel. en er is meestal wel wat te doen zoals een mooi glas drinken op een heerlijk terras.


In de frisse bossen op de bergen zijn avontuurlijke wandelingen heel gewoon. Vlak, steil, lang, kort. Keuze genoeg. Grote gebieden van Tenerife zijn bebost en een groot aantal van die bossen zijn zeker bezienswaardig. Als u echt wat te doen wilt hebben kunt u overal in de natuur op Tenerife prachtige wandelingen maken door die eindeloze bossen.

U kunt ze vinden in het bergmassief van Anaga, Boven de bronnen van Agua Garcia, hogerop boven de monumentale stad La Orotava en op de weg van La Esperanza naar de Cañadas. Bekijk de Laurierbossen en bezoek de Canarische den. Het zijn unieke bomen en bossen zoals u die alleen op de Canarische eilanden en Maseira tegen kunt komen. De flora van die eilanden heeft nog meer bijzonderheden en ook die staan in deze reisgids op een aparte pagina beschreven.


Op Tenerife zijn goede theaters en talloze openlucht voorstellingen met programma´s die iedereen kan bekoren. Zelfs in de kleinste plaatsjes op Tenerife zijn er kleine openlucht podia waar vaak wat te doen is. Als u weet hoe ze eruit zien dan herkent u ze de volgende keer direct. Ga eens kijken in de wijk La Rambla in San Juan de la Rambla, daar staat er één tegenover de kleine kapel. Slechts uw wandelpad zit er tussen.

In de grotere plaatsen zijn grotere, bezienswaardige podia en concertzalen die u makkelijk vindt omdat ze vaak op de kaarten zijn aangegeven. Tenerife kent ook een uitgebreide folklore en ook daatover staat er een aparte pagina in deze reisgids. Het hoogtepunt van de lokale cultuur is volgens de Canariërs echter nog steeds het carnaval.


U kunt op Tenerife heel eenvoudig een auto huren maar er is ook een  goed functionerend netwerk van bussen. Vrijwel elk dorpje en zeker elke grotere plaats zijn per bus te bereiken. Het is een goede manier om zonder de afleiding van uw eigen auto het eiland te verkennen en niet duur als u een "Bono" koopt. Een tocht via de binnenwegen van uw verblijfsadres naar een plaats die u graag wilt zien voert u langs allerlei bezienswaardigheden die u anders nooit ziet.

Dat is zeker het geval als u over de Cañadas naar de Teide rijdt. Op geen enkele andere manier zult u zoveel details zien van de flora en het gesteente dat dit gebied zo uniek maakt. Een andere tocht is de busreis naar het bekende dorpje Masca. De weg daar naar toe is zo bochtig dat weinig van de prachtige natuur zult zien als u met de auto gaat.


Pagina: bezienswaardigheden

deteiding.nl