Vakantie in El Medano.

Het beste gebied van Tenerife om tijdens een vakantie te surfen is El Medano. Geniet van het avontuur en de heerlijk stranden.


Klik op onderstaande knoppen voor veel meer informatie en bezienswaardigheden over vakanties in El Medano.


Het vroegere vissersdorp El Médano is nu het grootste surfparadijs van Tenerife en heeft ook alle voorzieningen voor een geslaagde surfvakantie. Belangrijker voor de surfers is de vrijwel permanente wind die er op de zee bij El Medano waait. Het is dus niet alleen de aangename temperatuur, de overvloedige zonneschijn en het unieke landschap die surfers van over de hele wereld aantrekt; het is vooral de constante wind die maakt dat het dorp zo geliefd is bij windsurfers die hier een surfvakantie boeken.

De plaats El Medano zelf heeft een levendig centrum met leuke winkeltjes, talloze restaurants, bars en cafe's. Het heeft vanaf de pleinen Plaza de El Médano en het Plaza Roja een direct zicht op de zee en het oude haventje. Tussen die pleinen vindt u een paar levendige straatjes zoals  de Paseo Marcial Garcia met in het verlengde daarvan de Paseo Amalia. De markt in El Medano is één van de gezelligste markten op Tenerife waar jong en oud samenkomen. In de loop van het jaar zijn er op die pleinen een aantal populaire festivals zoals het Folklore festival en het BurgerFest. Dit laatste is een hoogtepunt van gastronomie omdat hier de beste burger van het eiland bekend wordt gemaakt. Los van deze evenementen zijn er vaak spontane optredens van allerlei groepen en musici waardoor het dorp een bohemienachtig karakter heeft,


El Medano kent een goed ontwikkelde toeristische infrastructuur met veel mogelijkheden tot ontspanning tijdens uw vakantie. Daarnaast kunt u 3 kilometer lange strandwandelingen maken vanaf het Playa de el Médano via het Playa del Médano dat ook bekend staat als Playa de Leocadio Machado naar de rode vulkaan. In de avond kunt u de romantische zonsondergang rondom die 171 meter vulkaan Montaña Roja bekijken. De uitgestrekte stranden en kustgebieden staan er borg voor dat u op elk moment ergens wel van de natuur kunt genieten in de avontuurlijke omgeving van El Medano dat overigens "Het duin" betekent.

Indien u wilt genieten van de zee en de blik op de vele kleurrijke zeilen van de surfers die in de lucht springen en dansen of zelf wilt gaan surfen is er geen betere plek dan El Medano. Het heeft alles om een veeleisende surfer tevreden te stellen en het biedt voldoende vermaak voor plezierige momenten op de tijden dat het te donker is voor plezier op zee.


Als u wilt weten wat er allemaal te doen is in El Medano kunt u op de knop "wat is er te doen" klikken want daar staan alle bijzondere gebouwen en plekjes in de stad op. Bovendien kunt u daar de gegevens van het lokale toeristische informatie kantoor vinden. Het is altijd leuk om daar tijdens uw vakantie een bezoekje aan te brengen.

El Medano heeft ook een cultuur centrum voor tentoonstellingen en verder is er natuurlijk een postkantoor en een bibliotheek. Klik hierboven op de knop "alle informatie" voor de adressen. Daar vindt u natuurlijk ook het politiekantoor en het gemeentehuis voor het geval er tijdens uw vakantie iets mis gaat.


Weer en klimaat.

El Medano ligt aan het einde van de windpassage tussen Gran Canaria en Tenerife op de plek waar de windstroom tussen die eilanden het meest versnelt. Daardoor is de windsnelheid en het aantal dagen met wind groter dan op de andere delen van Tenerife. Juist dat gegeven heeft er toe geleid dat het windsurfen op het eiland zo´n grote ontwikkeling heeft kunnen doormaken.  Het klimaat en het weer in El Medano zijn dus net iets beter. Bekijk de kaart voor de precieze ligging.

 


Conclusie voor vakanties:

Dit heerlijke gebied met zijn lange stranden is bij uitstek geschikt voor vakanties waarin surfen het belangrijkste is. El Medano is vol van avontuur en plezier en een mooie herinnering voor later.

Overwinteren:

Voor overwinteren is dit gebied wat minder geschikt omdat vrijwel alles om watersport draait, er behoorlijk veel wind kan staan en het er erg druk kan zijn.


Enkele goede vakantie verblijven, bungalows, hotels en appartementen in El Medano zijn:

Hotel Médano     locatie↗     -    Apartamentos Los Laureles     locatie    -     Miramar beach     locatie↗     -    Apartementos los Martinez    locatie↗     -    Arenas del Mar Hotel    locatie


Foto galerij vakanties in Los Cristianos. Klik voor vergrotingen.


Alle vakantie- en badplaatsen staan op de pagina Vakantie op Tenerife↗

Pagina: vakantie in El Medano

deteiding.nl