Lees de nieuwsbrief van oktober over nieuwtjes en foto´s van de bosbranden, over de koffie-ochtenden voor iedereen en overwinteren op Tenerife. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Tacoronte?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Tacoronte en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.

Mesa del Mar en El Pris zijn ook een deel van de gemeente Tacoronte. Maar vanwege de grote bekendheid ervan hebben zij een eigen pagina op deze site.


Bosque Agua García.

Eén van de veroveraars van Tenerife, García Morales, ontving het gebied rond Agua Garcia als betaling voor bewezen diensten.  Volgens de omschrijving van destijds was het een gebied met overvloedig en goed water, midden in een jungle van Laurisilva. Een juweel dat bewaard is gebleven omdat de eigenaar er niets omgaf en dat sindsdien bekend staat als Bosque de Agua García. Er zijn talloze laurier bomen, er zijn diepe baranco´s en steile hellingen. U vind er grotten en prachtige wandelpaden. Het gebied is verbonden met veel andere wandgebieden.


La Alhóndiga.

De Tacoronte alhóndiga werd in de 17e eeuw gebouwd om als openbare graanschuur te dienen. De bovenver- dieping werd gebruikt om het graan op te slaan, de begane grond was een slachthuis, bakkerij en zelfs een gevangenis. Momenteel worden er allerlei culturele evenementen georganiseerd, maar vooral die met betrekking tot de landbouw. Net ervoor staat de Calvarieberg uit de zeventiende eeuw, die diende als rust- of tussenplaats voor de processies.


Parroquia de Santa Catalina.

De Iglesia Parroquial de Santa Catalina Mártir de Alejandría is de moederkerk van de gemeente Tacoronte, De kerk heeft drie beuken en een forse klokkentoren. Het gebouw is in 1550 gebouwd op de primitieve ermita uit 1545 die de eerste bewoners van Tacoronte hebben gesticht. Op het hoofdaltaar staat de patroonheilige van de stad, Santa Catalina Mártir de Alejandría, een kunstwerk van José Miguel Luján Pérez. Bijzonder is een koperen doek met de Maagd van Guadalupe.


Santuario del Santísimo Cristo de los Dolores y ex convento de los Padres Agustinos Calzados.

Dit kerk gebouw herbergt het spectaculaire beeld van Santísimo Cristo de los Dolores dat in 1661 geschonken is door de Portugese Pereyra de Castro. Het koor van de driebeukige kerk heeft één van de meest bijzondere madujar plafonds van Tenerife. Het gebouw is verder vrij eenvoudig gedecoreerd. Naast de kerk staat het oude Convento de los Padres Agustinos Calzados. Dit klooster is nog vrijwel helemaal origineel met zorgvuldig gerestaureerde kamers, trappen en galerijen die een goede indruk geven van de oorspronkelijke sfeer in een klooster uit de 17e eeuw.


Calvario de Tacoronte.

Dit kleine gebouwtje vertegenwoordigd een lange geschiedenis en was eeuwenlang een vaste stopplaats voor reizigers tussen La Laguna en Orotava. Ze konden hier de dood van Jezus gedenken en bidden in de schaduw van de hoge Canarische dennen.
Het originele Christus beeld is in de jaren 30 gestolen en tot op heden nog niet terug gevonden. Om die reden is er nu alleen een kleinere kopie te zien temidden van de beelden van Johannes, de Maagd en Maria Magdalena.


Andere interessante bezienswaardigheden in Tacoronte zijn: La Casona de Tacoronte -  Casa Casilda  -  casa de los belgas  -  Nuestra Señora del Rosario de Fátima  -  Ermita de la Cruz de Lucio  -  Ermita de la caridad  -  Ermita San Jerónimo  -  Ermita de San Juan Bautista  -  Lomo de La Jara  -  Parque Hamilton en nog enkele andere gebouwen en natuurgebieden.

Binnenkort staan al die bezienswaardigheden op deze website.