Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Los Silos?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Los Silos en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.


Proef de sfeer van het leven in een klein plaatsje op Tenerife.

Los Silos is geen grote plaats en heeft evenmin een groot historisch erfgoed. Toch is het zeer de moeite waard om eens op het centrale plein een glas of een koffie te drinken en een kleine wandeling te maken. Door de rust en het genot de omgeving kunt u de sfeer van het leven in een klein plaatsje op Tenerife ervaren.


Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Luz.

Deze kerk in het historische centum van Los Silos is omgeven door kleine gekleurde huizen in koloniale stijl, Maar dez kerk is wel de meest opvallende verschijning in het dorp. Niet in het minst door zijn felle witte gevel. De kerk is gebouwd in het midden van de zestiende eeuw en daarna aangevuld met diverse uitbouwtjes.  Gebouwd in het midden van de 16e eeuw, is het aangevuld met verschillende zijkapellen. In de 16e-eeuwse kerk van Nuestra Señora de la Luz, bevind zich een kostbaar beeld van de Virgen de La Luz.

Voor een bijzondere viering  van de verheffing van deze maagd, zie tip 4 op een andere pagina.


Plaza de La Luz.

In het historische centrum van Los Silos vinden we de Plaza de La Luz. Op dir grote plein staat een kiosk uit het begin van de 20e eeuw in de vorm van een paviljoen, Het heeft twee verdiepingen in een achtkantige vorm en is ontworpen door Domingo Pisaca y Burgada. Op het plein staat het stadhuis dat gevestigd is in het voormalige gerestaureerde voormalige klooster van San Sebastián. Het plein is versierd met symmetrische bloembedden vol bloemen waarboven enkele statige bomen groeien.


Convento de San Sebastián Los Silos.

Dit klooster uit 1649 heeft nog zijn typerende gesloten buitengevel en de originele houten trappen en galerijen aan het binnenplein. Sinds 1986 is het een onderdeel van de gemeentelijke diensten en zijn de vele kamers nu in gebruik als kantoren. Ondanks de hulp van bisschop Bartolomé García Ximénez na 1670 is het altijd een armlastig klooster gebleven door het uitblijven van lokale giften. Het is in 1836 gesloten en in staatshanden over gegaan. Recent is er een wat overdreven moderne toren aan het verder bezienswaardige klooster toegevoegd.


Ermita del Calvario.

Deze hermita is opgedragen aan Calvario ofwel Golgotha. Het is in de 20e eeuw gebouwd in een wel heel erg   late neo gotische stijl. Opvallend is het voor de gotiek wel heel karakteristiek roosvenster dat in originele gotische kerkgebouwen vaak boven de ingangspartijen in glas en lood is uitgevoerd. Bij dit kapelletje heeft men zich tot een houten variant beperkt. Het kleine plein voor de hermita met dezelfde naam heeft een paar fraaie bomen.


Casa del Ayuntamiento de Los Silos.

Het gemeentehuis van Los Silos is gedeeltelijk ondergebracht in een typisch herenhuis van Tenerife uit de 16e eeuw. Het bijzondere is dat achter de oude gevel een rijk gedecoreerd 19e eeuws binnenhuis schuilgaat met onder andere een op grootse wijze uitgevoerde statietrap. Rechts van het oude huis staat het tweede deel van de Ayuntamiento, een gebouw met een ronde hoek in een koloniale stijl.


Playa del Puertito de Los Silos en het esqueleto de cetáceo.

Ver buiten los Silos ligt Puertito de Los Silos met het gelijknamige strand. Dit weinig bezochte strand is klein, bevat veel grote stenen en er zijn doorgaans forse golven. Vlakbij het strand is er echter een groot zwembad met alle denkbare voorzieningen waar de dorpsbewoners gretig gebruik van maken. Om uit te waaien kan er een heerlijke wandeling naar de vuurtoren worden gemaakt. U komt dan ook langs het enorme skelet van een walvis die hier ooit aanspoelde.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markt, de Mercadillo del Agricultor de Los Silos.


Fiestas en Feestdagen bij Los Silos.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Los Silos zijn maar liefst 10 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in
Los Silos.

Bureau voor toeristische informatie in Los Silos:

  • Adres: Plza. Ntra. Sra. de La Luz, 9. 38470 Los Silos,
  • Routecode: 958M+44  Locatie ↗
  • Telefoon: 922 84 10 86
  • E-mail: turismo@lossilos.es
  • Openingstijden Van ma.-vr. 08:00-15:00. Juli, Augustus en t/m 8 September van 08:00-14:00. Gesloten in het weekeinde en op feestdagen.

Pagina: doen in Los Silos

deteiding.nl