Lees de nieuwsbrief van maart over de oude steden op Tenerife en meer informatie over de zee. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Los Gigantes, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Los Gigantes.

Los Gigantes is één van de spectaculairste dorpen op Tenerife. Met haar onmiskenbare steile rotswand van  zo´n 600 meter hoog is het een geliefd doel voor elke bezoeker van Tenerife. Het bergmassief maakt deel uit van Teno gebergte met haar rijke natuurgebieden. En of je de rotsen nu van beneden of van boven bekijkt, het is een ontzagwekkende hoogte met een verbazende variatie in haar vormenrijkdom.

Foto selectie van Los Gigantes.


De Kliffen.

Acantilados de Los Gigantes (de kliffen van de reuzen) bepalen het uitzicht rondom het dorp en zijn al eeuwenlang een inspiratiebron voor voor kunstenaars als schilders, fotografen en dichters. Onder de waterlijn lopen de rotsen nog tientallen meters door. Dat zorgt ervoor dat de kliffen ook onder de waterlijn aantrekkelijk zijn. Nu echter voor bijzondere vissen en schalldieren die op hun beurt weer de duikende liefhebbers van het onderwaterleven aantrekken.

De dolfijnen.

De golfstroming en het rijke dierenleven in het water rond de kliffen trekken (visetende) dolfijnen als de tuimelaar en grienden aan. De laatste is na de orca de grootste dolfijn en lijkt  met z´n ronde kop wel iets op een potvis. Vandaar de benaming "whales" of de Engelse naam "pilot whales" voor de griend in de lokale folders. Overigens passeert er soms wel degelijk een echte walvis. Het heerlijke spektakel van de  dolfijnen trekt veel bekijks en er zijn meer dan voldoende boten om u er ongestoord van te laten genieten.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Los Gigantes bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.                            En, liever alleen horizontale foto´s.