Alcohol en drugs gebruik op Tenerife?

Welke regels, verboden en bestraffingen zijn er op Tenerife zijn als het om het gebruik van alcohol en drugs gaat?

deteiding.nl


Spanje handhaaft een vrij streng beleid rondom het gebruik van alcohol en drugs en de straffen zijn niet mis.

 

Dat begint al bij uw voordeur want in heel Spanje en dus ook op Tenerife is het verboden om op straat alcohol te nuttigen. Pas daarmee op want zelfs als u een alcoholvrij drankje op straat nuttigt wekt u al achterdocht. Het kan immers door u zelf gevuld zijn.
Bedenk daarbij dat een discussie met politie diensten soms heel vervelend kan zijn, zeker als u vakantie op Tenerife viert en u de taal niet machtig bent. Voor u het weet mag u een nachtjes op het politiekantoor doorbrengen omdat een tolk niet zo snel gevonden kan worden. Als u achter het stuur kruipt is het echt beter om geen alcohol of drugs tot u te nemen omdat de politie geen enkel pardon heeft met een bestuurder die iets te veel op heeft.

Er is een leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol. Het mag gedronken en gekocht worden door personen van 18 jaar en ouder. Dat geldt voor bars en restaurants maar ook voor winkels, de kleine kiosken, zogenaamde Estanco´s, brandstofstations en supermarkten.

Rijden onder invloed van alcohol mag tot een alcoholgehalte in het bloed tot 0,5 promille. Als iemand het rijbewijs minder dan twee jaar heeft is dat percentage 0,3 promille.

Als u wordt aangehouden met meer dan 0,5 promille begaat u een ‘zeer zware overtredingen’ waarop een straf van tussen de 300 tot 600 euro staat plus het automatisch intrekken van uw rijbewijs voor 3 tot 6 maanden. Bij zware gevallen kan de boete oplopen tot 1500 euro mogelijk plus het automatische intrekken van uw rijbewijs voor één jaar of in het zwaarste geval de definitieve intrekking van uw rijbewijs.

 

Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als u welke drugs dan ook heeft gebruikt. U mag softdrugs wel gebruiken en in uw bezit hebben als het om kleine hoeveelheden gaat. Een beerje wiet of een joint leveren geen problemen op. U mag die softdrugs echter nergens in het openbaar gebruiken

Het gebruik van harddrugs is nergens toegestaan en op overtredingen staan zeer strenge straffen.

De altijd behulpzame Guardia Civil heeft een handige lijst samengesteld om uw eigen maximum per drankje te kunnen berekenen. Klik voor een vergroting.


pagina: alcohol en drugs

deteiding.nl