Vakantie in de Costa Adeje.

Zon, zee, strand én luxe hotels, appartementen, bars, cafe´s, restaurants en winkelcentra. Dat geeft het unieke gevoel aan een vakantie in Adeje. 

deteiding.nl


Klik op onderstaande knoppen voor veel meer informatie en bezienswaardigheden over vakanties in Costa Adeje


Met zijn wuivende palmen, de zachte goudkleurige stranden, het azuurblauwe zeewater, tropische rieten parasols en luxe ligbedden is Costa Adeje de meest luxueuze badplaats van Tenerife.

Het enorme succes en de unieke, glamoureuze uitstraling van de Costa Adeje is dat er geen goedkope, snelle en lawaaierige  horecagelegenheden en goedkope accommodaties in het gebied aanwezig zijn. De Costa Adeje wordt daardoor als de luxe badplaats van Tenerife gezien en dat is ook niet zo verwonderlijk omdat het gebied de grootste concentratie van 5-sterren hotels van Europa heeft.

Het is een enclave geworden waar het erom gaat de vakanties van de bezoekers zo comfortabel en luxueus te maken als maar mogelijk is. Verwennen staat hier heel hoog in het vaandel en dat merkt u direct zodra u één van de weelderige hotels of residentiële appartementen binnen gaat. U wordt in stijl ontvangen door beleefde portiers in een verzorgde en mondaine omgeving met voldoende uitstraling om u een behaaglijk gevoel te geven. Klasse is hier een standaard.


Het gemeentebestuur van Adeje wilde het mooiste en meest verzorgde vakantiegebied van Tenerife realiseren met unieke vakantieprojecten zoals het Bahia del Duque hotel en twee luxe RIU-hotels en dat was het begin van een goed geplande en succesvolle verandering van het toerisme naar Tenerife. De aanzet daartoe is gegeven door de burgemeester van Adeje José Miguel Rodríguez Fraga (1947) die sinds 1987 die functie vervult. Door alle geplande veranderingen van de manier waarop een vakantie beleefd kan worden is de Costa Adeje uitgegroeid tot de populairste luxe badplaats in de met zon overgoten streek aan de zuidwestkant van het toch al unieke eiland. Letterlijk het ene na het andere 5 sterrenhotel na het andere verrees langs de soms spectaculaire kusten. Er zijn nu hotels- en appartementen complexen met grote tuinen, weelderige zwembaden en er is veel aandacht voor een kwalitatief hoogwaardige omgeving. Voor de restaurants zijn top koks aangetrokken en in de bars en lounges klinkt weer sfeervolle muziek waarbij een goed gesprek met een mooi glas wijn opnieuw mogelijk geworden is. Niet onbelangrijk is dat ook de beveiliging in de meeste hotels in deze residentiële zone op hoog niveau gebracht is waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over avonturiers die in het hotel zouden kunnen ronddolen. De meeste hotel bieden bovendien een pendeldienst of, zo u wilt, een shuttle aan om u naar de luchthaven te brengen of regelen een taxi naar elke plek die u kiest.


Het ruim opgezette, nieuwe en luxueuze deel van de badplaats begint aan de noordzijde van de Calle Paris en eindigt bij de Calle Enramade, net voorbij het gelouterde Hotel Costa Adeje Palace waar in de buurt nog gebouwd wordt aan een verdere uitbreiding van deze heerlijke badplaats. Daar eindigt ook de weelderige boulevard die bij de overgang van steen naar groen aan Playa de Fañabé begint. Aan alles is te zien dat er vanaf dat punt een nieuw en meer verzorgd deel van Adeje begint. Die veel meer verzorgde omgeving komt ook omdat de gemeente Adeje dat deel van de  kuststrook in eigen handen heeft gehouden en er voor zorg draagt dat de unieke vakantie belevenis van dit deel van de kust dat rust en gemoedelijkheid uitstraalt. Hetzelfde is ook goed te zien aan de stranden van Adeje die niet grenzen aan een rij met winkeltjes en snelle horeca maar waar het strand via een groene begrenzing soepel overgaat naar restaurants en bars die wat verdekt tussen het groen liggen.

De gemeente grens ligt bij brug over de Barranco del Rey, de uitloper in zee van de Río de Chasnaï en waar tevens het Playa del Troya begint. Dat strand is daarom het eerste strand van Adeje. Het El Duque-strand is de belangrijke trekpleister voor vakantiegangers aan deze kuststrook en het is het centrale deel van de boulevard die via groen beschutte paden langs de zee en het strand loopt. De andere stranden van de Costa Adeje zijn het Playa El Beril, dat aan de ligweiden van twee fraaie witte hotel- en appartementen gebouwen ligt, het Playa de la Pinta, direct grenzend aan de jachthaven Puerto Colon, Playa Fañabé, met als centrale punt het Lagos de Fañabé Beach Resort, waar tevens het kleine strand Playa de Torviscas aan ligt. Voor het Casino Playa de las Americas kunt u Playa de el Bobo vinden en het Het laatste strand is het Troya-strand, dat bekend is van de Monkey Beach Club. Langs al deze stranden loopt de boulevard van de Costa Adeje en een wandeling langs de hele boulevard is tijdens uw vakantie de moeite waard. Een andere bijzonderheid is dat alle stranden van Costa Adeje tegen een al te wilde zee door golfbrekers beschermd zijn waardoor zwemmen in de oceaan tijdens uw vakantie in  mondaine gebied altijd op een plezierige manier mogelijk is en nooit gevaarlijk wordt.


Winkelen in Costa Adeje.

Het meest bezochte winkelcentrum is het Plaza del Duque, een opvallend rond gebouw dat een beetje landinwaarts ligt, schuin achter het Iberostar Selection Anthelia hotel. Dit is een winkelcentrum waar zich winkels in het hogere prijs segment bevinden en waar het in de avonduren aanzienlijk drukker dan overdag. Wellicht iets gezelliger maar van hetzelfde niveau is het kleinschalige winkelcentrum Mirador dat direct aan het Playa del Duque tussen een aantal charmante restaurants een beetje verscholen ligt. Indien u op grotere schaal wilt winkelen kunt u meer dan goed terecht in het nabij gelegen Siam winkelcentrum.

De cijfers van Costa Adeje laten zien dat het succes van het gebied toeneemt.

Volgens het Instituto Canario de Estadística steeg over de jaren 2019 tot en met 2022 de gemiddelde omzet per beschikbare hotel kamer met 18.2% bij een stijging van het gemiddelde dagtarief per kamer van 16,3% terwijl de bezettingsgraad met slechts 1,5% steeg. In cijfers betekent dit, dat de gemiddelde uitgaven per toerist van 1.234,16 euro in 2019 naar 1.530,81 euro in 2022 zijn gegaan. bij een daling van de gemiddelde verblijfsduur van 7,44 dagen naar 7,1 dagen dagen. Door de  renovaties en de bouw van nieuwe hotels is het aantal hotelbedden in Cpsta Adeje gestegen van 2019 naar 2022 gestegen van 44.080 naar 46.648. Daarmee is Costa Adeje het best presterende toeristische gebied van Spanje in economische zin.


Conclusie voor vakanties:

Als u op vakantie gaat naar de Costa Adeje bent u vrijwel verzekerd van een geweldige vakantie als u heerlijk verwend wilt worden. De hele kuststrook van dit deel van Tenerife is één van de mooiste en meest verzorgde de vakantie gebieden die het eiland te bieden heeft. Nergens is meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de omgeving en de uitstraling van de hotel- en appartementen complexen. Costa Adeje is een badplaats op het hoogste niveau geworden.

Overwinteren:

Voor overwinteren is dit gebied, gezien al het bovenstaande, zeker geschikt maar ook kostbaar. Het is de vraag of die hogere kostprijs met al z´n verwennerij 2 of 3 maanden lang op weegt tegen het genot ervan. De mooie zonsondergangen zijn vanaf veel meer plaatsen te zien.


Enkele goede vakantie verblijven, bungalows, hotels en appartementen aan de costa Adeje zijn:

Iberostar Selection Anthelia,   locatie↗     -    Apartamentos El Beril    locatie↗      -    Villas el Sol "Vanessa"   locatie↗     -    Hotel Bahía del Duque    locatie↗      -    Hotel Riu Palace     locatie↗


Foto impressie van vakanties in hotels en appartementen in Costa Adeje.


Alle vakantie- en badplaatsen staan op de pagina Vakantie op Tenerife↗

Pagina: vakantie in Costa Adeje

deteiding.nl