Lees de nieuwsflits van November met alles over gastronomie op Tenerife en de belasting op huizen in Tenerife

Wat zijn de beste bezienswaardigheden op Tenerife?

Ontdek alle 436 bezienswaardigheden die op Tenerife te zien zijn, dorpjes, stranden, markten, vulkanen, bossen, bouwkunst en kliffen.


Voor een klein gebied als Tenerife zijn er bijzonder veel bezienswaardigheden. Niet alleen als het gaat om bezienswaardige stranden maar ook als het gaat om de overweldigende natuur en de steden. Je hoeft niet ver te rijden om van de ene maar de andere bezienswaardige locatie te komen.

Omdat u onmogelijk alles kunt zien hebben we hieronder een selectie gemaakt van de beste bezienswaardigheden op Tenerife.

Bekijk de top-12 bezienswaardigheden op Tenerife.


1. Alle stranden.

 Daarvoor is een aparte pagina met de 30 meest bezienswaardige stranden.


2. De Teide of El Teide.

 Dit is veruit de bekendste bezienswaardigheid van Tenerife en de enige die vanaf alle andere eilanden en vanuit de ruimte te zien is.  Met zijn 3715 meter hoogte is het één van de hoogste vulkanen van Europa of van Afrika want Tenerife ligt immers in Afrika hoewel het staatkundig tot bij Europa hoort. Halverwege de overtocht van de Cañadas rond de vulkaan is het kabelbaanstation waarmee u tot 3555 meter hoogte kunt komen om van het overweldigende uitzicht te genieten. Rondom de Teide zijn nog tal van andere wonderen van de natuur en andere bezienswaardigheden te vinden. Op vele plekken is te zien hoe de rotslagen door de vulkaan 🡥 El Teide gevormd zijn.


3. Het loro park of Loro Parque.

Dit bijzondere dierenpark in Puerto de la Cruz stond vroeger bekend als "El must de Canarias". Dat is nu wel een beetje voorbij maar het is nog steeds één van de beste dierentuinen van Europa en is als bezienswaardigheid van Tenerife een absolute aanrader.  Temidden van tropische tuinen in een sfeer die aan Thailand doet denken ontdekt u de vele diersoorten die het park herbergt. Dat zijn naast de bekende papagaaien, orka´s en dofijnen ook de apen kolonie waaronder een groep gorrillas die ook bekend staab als grijruggen. De enorme ruimte met een kolonie pinguins die tussen echt ijs leven is alleen al een bezienswaardigheid van intenationaal niveau.


4. De bezienswaardige oude stad San Cristóbal de La Laguna.

La Laguna betekent de lagune en stad La Laguna is dan ook letterlijk aan de rand van een hoog gelegen lagune gebouwd. Deze zeer bezienswaardige stad staat op de lijst van werelderfgoed en maakt dat ook echt waar. De stedelijke sfeer zoals die in de 16e en 17e eeuw op Tenerife tot stand kwam is in vrijwel alle oude straten nog te proeven. Op de kaart die bij deze site hoort zijn al vele huizen met hun speciale functie beschreven. De zeer bezienswaardige kerken en kloosters in de stad gelden eveneens als bijzondere voorbeelden van het leven op Tenerife 2 eeuwen geleden. Op de terrasjes kunt u uw bezoek aangenaam,onderbreken of u kunt van de unieke en gezellige winkeltjes 🡥 in de stad gaan genieten.


5. Acantilados en Los Gigantes of de gigantische kliffen.

De Acantilados en Los Gigantes rijzen vrijwel loodrecht uit de oceaan omhoog tot een maximale hoogte van 600 meter. De naam Los Gigantes spreekt dus voor zichzelf. De massieve rotswand is het einde ban het eveneens zeer bezienswaardige Teno gebergte. Als u de boot neemt kunt u vanaf de kust tussen de kliffen door naar Masca wandelen, één van de andere top-10 bezienswaardigheden van Tenerufe. Een andere mogelijkheid om meer van de omgeving en de Acantilados te zien is een vaartocht met een boot die als doel heeft om dolfijnen en grienden (walvissen) vanaf een kleine afstand te kunnen bekijken.


6. La recova ofwel mercado de Nuestra Señora de Africa.

Dit is ongetwijfeld de bekendste onder de markten 🡥 van Santa Cruz de Tenerife. Bij de nadering van de markt valt direct de hoge klokkentoren en de bijna orientaalse architectuur op. Het gebouw is door z´n vorm, architectuur en kleurgebruik een bezienswaardigheid op zich. Het heeft 3 grote binnen plaatsen met rondom elke binnenplaats een aantal kraampjes met verse etenswaren die in allerlij  soorten voor u utgestald zijn. Op de beneden verdieping is een vismarkt met vrijwel alle vis die u zich maar kan wenssen. De markt is op zaterdag- en zondagmorgen het drukst bezocht. De levendige sfeer maakt de markt extra bezienswaardig.


7. Siam Park of Siam Parque.

Siam parque of park in Adeje is natuurlijk in de eerste plaats een pretpark en alleen al als zodanig een bezienswaardigheid 🡥 . Het is door zijn bijzondere thema als Thaise avonturen stad en zijn ontwerp ook als los bezoek object zeer bezienswaardig. Overal zijn verrassingen te zien en komt u bijzondere bouwconstructies tegen. Restaurants, sierobjecten, afwerkingen van de attracties en andere voorzieningen zijn in een constante stijl uitgevoerd. Overal duiken de voorbeelden van de Thaise decoraties op. Dat alles maakt Siam parque tot één van de meest geliefde bezienswaardigheden op Tenerife.


8. Het zeer bezienswaardige dorpje Macsa en de Masca Kloof.

Masca in de gemeente Santiago del Teide is wellicht het meest bezienswaardige of meest bezochte dorp op Tenerife. Het is geliefd bij vele bezoekers door z´n pitoreske karakter en innemende rust. Het is ook bijzonder omdat de huisjes van Caserío de Masca elke  vierkante meter vlakke grond op de top van een kleine richel in het Teno massief hebben bezet. Enkele huisjes hangen zelfs boven een afgrond. In dit zeer besienswaardige en bijzonder charmente dorp zijn  ook waardevolle gebouwen te zien zoals Casa de los Avinculados en een kleine kerk uit de 18e eeuw. Vanuit Masca is een avontuurlijke wandeling tussen de kliffen door naar de zee te maken.


9. Wandeling in El Rosario, San Juan de la Rambla.

Het is even zoeken maar dan vind u vlak bij San Juan de la Ramble het gehucht El Rosario, met de bij behorenden kapel op een mooie plek aan zee. De wandeling vanaf die kapel is één van de meest onbekende bezienswaardigheden van Tenerife. Het gehucht aan zee toont het oude Tenerife zonder verkeer. De straatjes zijn nog vrijwel origineel en auto´s kunnen er vrijwel niet rijden. De wandeling duurt niet lang maar als u vanaf de kapel naar rechts gaat tot de baranco, dan weer omkeert en voor bij de kapel loopt tot de volgende baranco en dan weer terug heeft u ruim een uur gelopen.


10. Icod de los Vinos. Ook bezienswaardig zonder de bekende boom.

Icod de los Vinos is natuurlijk bekend met de grote drago of drakenbloed boom. Er zijn echter veel meer bezienswaardigheden en folklore 🡥 in het stadje. Mooie pleinen, goed onderhouden parken, monumentale huizen. Heel bijzonder is de Capilla de los Dolores of loop eens rond op het plein  van Andrés de Lorenzo Cáceres. Het meest bezienswaardige gebouw in Icod de los Vinos is echter de Parroquia de San Marcos waar zich ook het Museo Arte Sacro in bevind. Iets ten zuiden van deze kerk ligt het Plaza de la Constitución of Plaza de la Pila.   Heel bijzonder is ook de voormalige Convento e Iglesia de San Francisco, thans Biblioteca Municipal.


11. Arico el Nuevo.

Laat u niet verleiden door de naam ·"Nuevo". Het is het oudste deel van de gemeente en zeer bezienswaardig. Het mooie dorpje 🡥 is ontstaan in de 18e eeuw langs de weg die La Degollada verbond met de Porís de Abona. Dit dorp ligt tussen de baranco´s van La Atalaya en Lere of Los Caballos, ongeveer op 350 meter hoogte. Vanwege de schaarste aan toevoerwater ontstond naast Villa de Arico dit dorp. Tussen 1924 en 1929 was het de hoofdstad van de gemeente Arico. Arico el Nuevo is een pitoresk geheel met overwegend wit geschilderde huizen met groene kozijnen. Door de ouderdom en de charme is dit een heel bezienswaardig dorpje.


12. Bos of Bosque Agua García.

Buiten het Anaga gebied is dit het enige natuurlijke laurensilvabos in het groene noorden 🡥 dat nog over is en alleen al daarom een bezienswaardugheid. Het is een uitgetrekt bos in Tacoronte met grotten, grote hoogte verschillen en een zeer verschullende vegetatie. Bij of net na het voorlichtingscentrum kunt u het beste naar rechts wandelen, een beetje de diepte in. Als u de paden volgt komt u steeds meer laulierbomen tegen met een steeds grotere stam (of eigenlijk wortel) omvang tegen. Sommige zijn meer dan 10 meter in omvang. Als u bij het voorlichtingscentrum rechtdoor gaat komt u een klein maar bezienswaardig grottencomplex tegen.


Bezienswaardigheden in de badplaatsen op Tenerife.


Op Tenerife zijn een meer hele fijne badplaatsen met veelal een van elkaar verschillend karakter. Lees de beschrijvingen.


Alle bezienswaardigheden zijn op een aparte kaart van Tenerife te vinden.

Pagina: bezienswaardigheden tenerife