Lees de nieuwsflits van november over gratis openbaar vervoer en de meest bezochte pagina┬┤s op de website. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Bekijk sfeerbeelden van het spectaculaire carnaval zoals dat in Santa Cruz gevierd en beleefd wordt. De koninginnen, de dansers, de murgas en de cabalgatas.


Een aantal korte korte video´s geeft een beter beeld dan een beschrijving van het feest.

Wanneer wordt het Carnaval gevierd?

Het carnaval in Santa Cruz wordt op dezelfde dagen gehouden als alle andere carnavals festiviteiten in de wereld. Hou er echter rekening mee dat het wat eerder begint en (veel) later eindigt dan de meeste carnavals feesten.


Waar wordt het Carnaval op Tenerife nog meer gevierd?

Het carnaval Arona en Los Cristianos

Enige tijd na Santa Cruz komt een gedeelte van het carnaval daar naar Arona - Los Cristianos om het daar op eveneens grootse wijze te vieren. Er zijn prachtige optochten met mooie lokale groepen die een wervelende show opvoere. In omvang is het op één na grootste carnaval van Tenerife en het trekt maar dan honderduizend bezoekers waaronder uiteraard vele toeristen die graag kome omdat het in Santa Cruz vaak veel te druk is.


Het Carnaval in Puerto de la Cruz.

Kort na het feest in Santa Cruz  wordt het carnaval in Puerto de la Cruz gehouden. Tijdens optochten komen groepen uit die stad en wijde omgeving om het te carnaval daar te vieren in optochten met prachtig uitgedoste deelnemers. Een gedeelte van de deelnemende groepen en andere deelnemers uit Santa Cruz zijn daar dan ook te vinden om hun shows daar nog eens over te doen. 


Pagina: carnaval-tenerife

deteiding.nl