Wilt u graag veel informatie over Tenerife lezen?

Over Tenerife is veel informatie te vinden. Op de teiding vind u het allemaal, honderden bezienswaardigheden, de flora en alle steden, dorpen en stranden.


Informatie over de bezienswaardigheden op Tenerife.

Tenerife kent ondanks het kleine oppervlak een groot aantal bezienswaardigheden. Dat varieert van honderden jaren oude monumenten in de oude steden tot omvangrijke natuurparken, kleine monumenten in verstilde dorpen en prachtige landhuizen op de glooiende hellingen. Op een aantal pagina´s en kaarten is die informatie te vinden. Bij de soms adembenemende uitzichtpunten kunt u de overweldigende natuur van Tenerife bijna ademen, soms glinsterend in de zon, op andere plaatsen in nevelen gehuld. Wandel door de oeroude laurierbossen over paden die nog uit de tijd van voor de Spaanse bezetting dateren. Geniet van de kleine terrasjes in de meer verstilde dorpen.

Bekijk de top-12 bezienswaardigheden op Tenerife.


Informatie over de stranden op Tenerife.

Water is er overal rondom het eiland Tenerife, Dat is voor een groot deel onbereikbaar omdat de rotsen veelal tot aan het water reiken. Er zijn echter genoeg stranden op Tenerife voor iedereen. Van druk bezochte stranden in de populaire vakantiegebieden tot verstilde en bijna onbereikbare stranden op andere plaatsen. En kunt stranden vinden die omgeven zijn door honderden meters hoge rotswanden. Over de belangrijkste stranden op Tenerife vind u informatie op “De Teiding”. Maar er zijn ook prachtige natuurzwembaden die als kunstwerken door de natuur zelf zijn uitgehouwen in de ongenaakbare rotsen aan de kust. Een prachtig voorbeeld is het strand bij Los Gigantes dat direct naast de bijna 300 meter hoge totsen ligt Maar ook playa Bolului bij Puerto de la Cruz en Mesa del Mar in Tocoronte kennen hoge rotsenwanden om de stranden heen.

Bekijk de 30 mooiste stranden op Tenerife.


Informatie over de plaatsen, dorpen en steden op Tenerife.

De kleinste dorpjes op Tenerife zijn maar een paar woningen groot terwijl de grootste stad Santa Cruz 203 duizend inwoners heeft en samen het het er tegenaan gebouwde La Laguna zelfs 256 duizen inwoners. In die twee steden zijn het leeuwendeel van de “grote” monumenten te zien. De andere grotere plaatsen zoals La Orotava, Garachico Puerto de la Cruz en Candelaria bevatten veel minder grote monumenten maar zijn een bezoek meer dan waard. De kleinere maar vaak veel charmantere monumenten zijn in overal op het Tenerife te vinden. We noemen Arico nuevo, Arona, Adeje, Masca, Santiago del Teide, Taganana, San Juan de la Rambla, Icod de los Vinos en Buenavista del Norte. Het varieert van prachtige kerken en pitoreske muziek koepels tot kleine kruisbeeljes aan de weg. Informatie over de bezienzwaardigheden in deze dorpen en steden op Tenerife kunt u vinden via de “kaarten” in het menu.

Bekijk plaatsen, dorpen en steden.


Informatie over de natuur van Tenerife.

Tenerife toont op een groot aantal plaatsen een overweldigende natuur. Het meest monumentale is natuurlijk de Teide die met haar 3718 meter hoge top overal boven uit steekt. Daaromheen liggen de al even indrukwekkende Cañadas, simpel gezegd een vlakte bezaaid met resten van vulkaan uitbarstingen. Rondom de hoogste toppen van Tenerife zijn dicht beboste gebieden met de Canarische den te vinden die geliefde wandelgebieden zijn geworden. In de iets lager gelegen delen nemen loofbossen van gemengde samenstelling het over van de dennen en tussen die loofhoutzone zijn aan de Noordzijde de hoogst gelegen landbouw gebieden te vinden. Aan de zuidzijde van het eiland is het droger en is een meer steppe-achtig landschap te zien. In vrijwel elk bijzonder natuurgebied is informatie over dat gebied en de wandelingen te vinden.

Bekijk de meest bijzondere natuur.


Informatie over de flora van Tenerife.

Op alle hoogten, in de meeste bossen en in de velden zijn bijzondere bloemen en struiken te vinden. Vaak zijn dat soorten die alleen maar op Tenerife of de Canarische eilanden voorkomen. Bekend zijn de Canarische palm en het Teide viooltje maar ook planten als het Teide bezemkruid en de Canarische jeneverbes zijn uniek voor dit gebied. Informatie daarover vind u op de website. Als één van de weinige plaatsen op aarde kent Tenerife nog oeroude laurierbossen. Ze zijn te vinden in het Anaga gebergte en bij het plaatje Agua Garcia. Deze gebieden gelden ook als nevelwouden, bossen waarin je door de wolken én door het bos kunt lopen. Heel bekend in de flora van Tenerife zijn de amandelbomen en de tajinastes. Ze staan, net zoals de andere bomen en planten in dit stukje op de pagina “flora van Tenerife” op deze website.

Bekijk flora Tenerife.


Informatie over het weer en het klimaat op Tenerife.

Tenerife heeft een heel zacht en gelijkmatig klimaat. De dag-temperaturen komen zelden boven de 30 graden en de nacht-temperaturen komen zelden onder de 16 graden. Dit is een bijzonder kenmerk van het weer op Tenerife. De luchtstroming die het weer bepaalt komt doorgaans uit het noordwesten. Eën van de bijnamen van Tenerife is het “Eiland van de eeuwige lente”. Volgens sommige informatie bronnen heeft Tenerife één van beste klimaten ter wereld.

Bekijk het weer en het klimaat op Tenerife.


Algemene informatie over Tenerife.

Op Tenerife wonen 928 604 mensen en het eiland heeft een oppervlakte van 2.034,38 km2 wat resulteerd in een bevolkingsdichtheid van 456,45 inwoners per km2. Vergelijkbare informatie over Nederland is 517 inwoners per vierkante kilometer.

De omtrek van Tenerife is 342 km de lengte is maximaal 81 km en de breedte is maximaal 45 km. Het eiland licht in de Atlantische_Oceaan ongeveer 400 km westelijk van de kust van Africa tot welk continent Tenerife geografisch behoort. De coördinaten zijn 28° 16′ 0″ NB, 16° 36′ 0″ WL.

Tenerife is een provincie die hoort bij de Canarische eilanden die op hun beurt een onderdeel van het Europese land Spanje zijn. Op Tenerife zijn dus de Spaanse wetten en regels van toepassing,

De hoofdstad is Santa Cruz de Tenerife met 203 duizend inwoners volgens de huidige informatie. In die stad speelt zich het grootste deel van het economische en culturele leven af als we de dominante toeristische sector niet mee rekenen. Het toerisme maakt volgens onze informatie 62% van de totale economie uit.

De hoogste berg en tevens de grootste vulkaan van het eiland is El Teide met een hoogte van 3718 meter. Diepzee informatie laat zien dat de zee rondom Tenerife dieptes van 3000 tot 4000 meter bereikt.


Tot zover de algemene informatie over Tenerife. Mocht u tips  of verdere informatie over Tenerife hebben kunt u die toesturen via onze contact pagina. We stellen al uw hulp zeer op prijs.

Pagina: informatie over Tenerife

deteiding.nl