Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Punta del Hidalgo?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Punta del Hidalgo en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Faro de la Punta del Hidalgo.

De vuurtoren in het Punta del Hidalgo is een 50 meter hoge vuurtoren met een opmerkelijke architectuur. Deze moderne vuurtoren heeft een bijzonder en hoekig ontwerp van  niet gelijke en onregelmatige zuilen met een oplopende hoogte. De vuurtoren werd voltooid in 1992 en was 2 jaar later werkzaam. De  vuurtoren maakt deel uit van een breder moderniseringsplan voor vuurtorens op Tenerife.


Playa del Arenal - Punta del Hidalgo.

Dit strand ligt tussen Bajamar en Punta del Hidalgo, en is omringd door bergen. Het is een zwart zandstrand en het is aan te raden om bij eb te komen omdat het strand dan veel breder is.  Het kan er heel stil zijn omdat het ver buiten alle toeristiche gebieden ligt en ook voor de bewoners van Tenerife is het wat veraf gelegen.Om bij het strand te komen is een wandeling nodig vanuit Punta del Hidalgo, 


Canal de Bejia.

Deze wandeling gaat  niet via gemarkeerde paden wat enig ongemak kan veroorzaken. De wandeling is lang, ongevaar 7 uur. Het bijzondere ervan is om het Bejía-kanaal over te steken, dat hoog boven Barranco Seco loopt,  zo hoog dat het soms duizeligheid kan veroorzaken. Toch is de wandeling met zijn enorme kloven, fantastische uitzichten en unieke berg formaties zeer de moeite waard.


Piscina natural El Arenisco.

Dit natuurzwembad was het eerste van dit soort baden dat de blauwe vlag mocht voeren. De zorg voor het bad en z´n omgeving, veiligheid, diensten en faciliteiten en informatie voorziening was van dien aard dat het de vlag als eerste in Europa verdiende. Nadien is de toegankelijkheid ook nog sterk verbeterd. Deze "piscina natural" ligt direct aan de boulevard en is geschikt voor iedereen die van een verse duik in de oceaan houdt.


Iglesia de San Mateo Apóstol.

In 1612 werd in een grot in Punta del Hidalgo een doek met een heilige afbeelding gevonden dat werd beschouwd als een afbeelding van de apostel Mattheus. Om dit heilige doek werd een houten lijst gemaakt en het geheel werd in de hermitage van de Virgen de la Consolación geplaatst. Op 6 mei 1677 wordt rond het doek de kapel van San Mateo ingewijd. In 1876 werd deze kapel van San Mateo een stuk groter gemaakt en tegelijkertijd heeft het doek een zilveren lijst gekregen.


Ermita San Juanito.

Tussen deze kleine hermita en de Iglesia Punta Del Hidalgo vind elk jaar een processie plaats met muziek en dans, in de nacht eindigend met de gebruikelijke vreugdevurenover. Het is een wandeling van ongeveer 4 kilometer over de kustweg die hier Camino de San Juanito heet. De tocht voert langs playa punta del Guincho en de vele rotsblokken die de toegang tot de zee lastig maken. Dat doet ook direct herinneren aan het moeizame vissersverleden van Punta del Hidalgo.


Torre del Conde Punta del Hidalgo.

Deze verdedigingstoren is een replica uit het midden van de 20e eeuw van de originele Torre del Conde op La Gomera.

Dat gebouw werd tussen 1447 en 1450 in een laatgotische stijl gebouwd, 15 meter hoog en ongeveer 40 meter in omtrek, met muren van twee meter dik.
Deze replica heeft behalve het doel als kopie geen enkele bekende functie gehad en is iets kleiner dan het origineel.


Fiestas en Feestdagen bij Punta del Hidalgo.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Punta del Hidalgo zijn maar liefst 14 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


De uitzichtpunten   Mirador Aguaide en Mirador Punta Del Hidalgo ontbreken nog in dit overzicht.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in Punta del Hidalgo.

Bureau voor toeristische informatie in Punta del Hidalgo:

  • Adres: Carr. Gral. Punta del Hidalgo, 169A, 38240 Punta del Hidalgo, Frente al mirador San Mateo, 
  • Routecode: HMCJ+FR  Locatie↗
  • Telefoon 922 15 78 32
  • E-mail infoturismolaguna@lalaguna.es
  • Openingstijden Oktober tot juni:  van ma.-vr. 09.00-13.30. Juli tot september: ma-vr 08.30-13.00. Gesloten in het weekeinde en op feestdagen.

Wat is er nog meer te doen op Tenerife?

Al u graag wilt weten wat de hoogtepunten van Tenerife zijn is er de pagina wat te doen op Tenerife. Hier staan alle bezienswaardigheden op die niet zouden mogen ontbreken tijdens een bezoek aan het eiland.