Vakantie in Costa del Silencio en las Galletas.

Beleef een vakantie in een niet te groot toeristengebied waar wel alle voorzieningen zijn temidden van de typische natuur van het zonnige zuiden.

deteiding.nl


Klik op onderstaande knoppen voor veel meer informatie en bezienswaardigheden over vakanties in Costa del Silencio en las Galletas.


Tussen Los Cristianos en Los Abrigos, bij het zuidelijkste puntje van Tenerife, ligt de van ouds bekende badplaats Costa del Silencio en het nog veel oudere dorp La Galletas met het gelijknamige strand. Het is ook in dit gebied dat één van de oudste vakantie projecten tot stand kwam onder de nu nog beroemde naam "Ten-Bel" dat onder de bezielende leiding van Michel Huygen in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw gebouwd is.

Het hele gebied aan dit stuk kust van ongeveer 15 kilometer lang is nu een gezellige toeristische zone waar het net wat rustiger is dan de meest bekende badplaatsen.  Toch zijn er voldoende voorzieningen voor een geslaagde vakantie in dit gebied. Er zijn voldoende winkels, een kleine boulevard, een mooi strand, goede restaurants met een veelzijdig aanbod en wandelroutes in de omgeving.


Links en rechts van het gebied liggen de oude vulkanische steile rotsen en kliffen op de plaatsen waar de lava de zee stroomde. En zo is de vulkanische structuur nog goed te zien op deze plek, die indrukwekkende uitzichten biedt tegen de achtergrond van de oceaan.

In het haventje van Las Galletas heerst een gemoedelijke sfeer en zowel overdag als 's avonds straalt de haven een heel eigen Canarische flair uit, die goed te merken is als de vissers er aanmeren en na een visrijke dag hun vers gevangen producten te koop aanbieden in verschillende kraampjes.


Wat het gebied zo bijzonder aantrekkelijk maakt, is de rust, een stuk verwijderd van de drukste toeristencentra. Hier kun je je bezighouden met  de natuur in de omgeving, die in je opnemen en ondertussen genieten van lange wandelingen en het milde klimaat. Voor de kust wordt de kalme oceaan onderbroken door strandjes en kleine rotseilandjes die uit het water steken. In sommige van die baaien kunt u ook heerlijk zwemmen. Het vakantie gebied bij Costa del Silencio heeft verborgen baaitjes met kleine stranden tussen prachtige kliffen met helder en lauw water dat zo typisch is voor de zuidkust van Tenerife. Een ander aspect dat voordelen kan bieden is de vrij grote Nederlandstalige gemeenschap in Costa del Silencio.


Als u wilt weten wat er allemaal te doen is in Costa del Silencio kunt u op de knop "wat is er te doen" klikken want daar staan alle bijzondere gebouwen en plekjes in de stad op. Bovendien kunt u daar de gegevens van het lokale toeristische informatie kantoor vinden. Het is altijd leuk om daar tijdens uw vakantie een bezoekje aan te brengen.

Costa del Silencio heeft ook een cultureel centrum voor tentoonstellingen, toneel en dansvoorstellingen en verder is er natuurlijk een postkantoor en een bibliotheek. Klik hierboven op de knop "alle informatie" voor de adressen. Daar vindt u natuurlijk ook het politiekantoor en het gemeentehuis voor het geval er tijdens uw vakantie iets mis gaat.


Weer en klimaat.

Costa del Silencio en Las Galletas liggen op het meest zuidelijke puntje van Tenerife en daar heerst regelmatig een verkoelend windje. Het heeft een zonnig klimaat en de temperaturen zijn overwegend gelijk aan de andere badplaatsen in het zuiden. ook de beperkte hoeveelheid neerslag is vrijwel gelijk in vergelijking mat de andere gebieden die gelden als ideale gebieden voor zon en strand vakanties. Bekijk de kaart voor de precieze ligging.

weer klimaat costa del silencio

Conclusie voor vakanties:

Een strandvakantie bij Costa del Silencio en Las Galletas is een vakantie in een niet te groot toeristengebied waar wel alle voorzieningen zijn te midden van de typische natuur van het zonnige zuiden.

Overwinteren:

Voor overwinteren is dit gebied meer dan geschikt door z´n zachte klimaat, de ruige kusten met wandelmogelijkheden, de leuke voorzieningen en restaurants, de stranden en de Nederlandstalige gezellige sfeer.


Enkele vakantie verblijven in Costa del Silencio en Las Galletas zijn:

Ona Alborada    locatie↗    -    Hotel Palia Don Pedro    locatie ↗     -    Coral Mar Apartments    locatie       -    Single Fin Hostel   locatie↗    -    Hotel Ten Bel Eureka   -    locatie↗Alle vakantie- en badplaatsen staan op de pagina Vakantie op Tenerife↗

Pagina: vakantie in Costa del Silencio en las Galletas.

deteiding.nl