De Teiding biedt Informatie voor Nederlandstaligen over Tenerife.

De website De Teiding wordt gemaakt door een aantal vrijwilligers die gedeeltelijk lid zijn van de verening voor Nederlandstaligen El Teide.

De website wil dan ook graag een ondersteunende rol hebben bij het wel en wee van die vereniging.


Om het contact tussen Nederlandstaligen te bevorderen zijn er koffie ochtenden, wandelgroepen en evenementen. Blijf op de hoogte met de agenda.

Over ons.

De Teiding maakt de enorme hoeveelheid aan informatie die op internet over Tenerife te vinden is beter en objectiever toegankelijk voor Nederlandstaligen. Op die manier willen we een gidsfunctie vervullen voor iedereen die geïnteresseerd is in dit Prachtige eiland met een uniek subtropisch klimaat.

De teiding wordt samengesteld door leden van de Nederlandstalige vereniging El Teide die al 42 jaar op Tenerife bestaat. De bronnen die we gebruiken zijn de ervaringen van leden en andere bewoners van Tenerife die het eiland goed kennen alsmede openbare kennis bronnen die er over Tenerife bestaan zoals regionale overheids instanties, lokale gemeente besturen, toeristische informatie kantoren, meteorologische instituten en natuurlijk Wikipedia.

 

Onze missie is het verhogen van de kennis over Tenerife in het algemeen en voor bewoners, overwinteraars en vakantiegangers die op Tenerife verblijven in het bijzonder. Daartoe verdiepen we voortdurend onze kennis over het eiland en stellen die gratis beschikbaar aan iedereen die meer over Tenerife wil te weten.

Dat beperkt zich zeker niet tot informatie over vakantie gebieden, welke bezienswaardigheden er zijn en wat er te doen is. Ook over de plaatsen en delen van het eiland die niet in reisgidsen staan vermelden we alle wetenswaardigheden al was het maar omdat we vinden dat elk deel van Tenerife de moeite waard is om er meer van te willen weten.

 

Bij onze missie en doelstellingen hoort ook de kennisoverdracht van procedures over het huren of kopen van huizen, de advocatuur en het notariaat. De relatie tussen bewoners, vakantiegangers en overwinteraars ten opzichte van de lokale an andere overheden heeft steeds onze aandacht.

Omdat het op Tenerife en haar bezoekers veelal om vakanties gaat is het maken en publiceren van foto materiaal ten behoeve van onze bezoekers een essentiele voorwaarde om de best mogelijk publieksvoorlichting te kunnen geven. Het verbaast dan ook niet dat er op de verschillende pagina´s, maar met name die over badplaatsen en de kleinere dorpen, vrij veel foto´s staan om een impressie te geven van de betreffende badplaats, dorp, stad of gebied.

 

De door ons gebruikte teksten zijn authentiek en geschreven door auteurs met een grondige kennis van Tenerife. Voor plaatsing worden alle teksten op juistheid gecontroleerd door een eindredacteur of, indien nodig, een lokale specialist met kennis van de geschreven onderwerpen.
De teiding werkt samen met het toeristisch bureau Tenerife en plaatselijke toeristische informatie kantoren als de onderwerpen over toeristische aangelegenheden gaan in één van de 43 gemeenten op Tenerife.

 

Elke dag lezen vele honderden mensen de website en dat betekent voor ons dat we op de goede weg zijn met alle informatie over Tenerife die we op deze pagina´s beschikbaar stellen.

We doen echter nog meer. Als u persoonlijke informatie wenst en ons of andere leden van de vereniging wilt ontmoeten kan dat ook. Juist daarvoor zijn er koffie ochtenden in twee plaatsen op Tenerife waar u altijd van harte welkom bent.

Kijk daarvoor bij de agenda.


Zoals u aan de onderwerpen op deze en andere pagina´s kunt zien stellen we ons op deze pagina´s uitsluitend ten doel om Nederlandstaligen zo goed mogelijk te informeren over Tenerife en wat daar te doen is.  We doen dat over een waaier van onderwerpen variërend bezienswaardigheden tot informatie over het kopen van een woning. We schrijven over bergen, dorpjes, de stranden en de mooie tochtjes die er op Tenerife te maken zijn.

We berichten dus ook over de activiteiten van de Nederlandstalige vereniging El Teide. Activiteiten die beogen om Nederlandstaligen met elkaar in verbinding te brengen en die toegankelijk zijn voor leden en niet leden. De vereniging organiseert ook de grotere evenementen op Tenerife

Lees meer de nederlandstalige vereniging El Teide, haar evenementen en haar activiteiten.


U kent wellicht het lied: "Een Stapeltje Sintels in Zee" van Marc de Koninck, te vinden op de Liedjeskrant met de tekst

Klik of het driehoekje rechts om het te horen

Luister naar alle liedjes op de Liedjeskrant.


Pagina: over ons

deteiding.nl