Puerto de la Cruz, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Puerto de la Cruz.

Vidoe van Puerto de la Cruz.

Puerto de la Cruz is als toeristisch centrum ontstaan aan het begin van de 19e eeuw.  De omgeving en het klimaat trokken vele bezoekers uit de kringen van de wetenschap en kunst. Prominente personen als William Wilde, Alecander von Humbolt, Thor Heyerdahl en vele anderen bezochten de stad of woonden er vele jaren.  De botanische tuinen, één van de eersten onder de vele waren wereldberoemd.

Nu is Puerto nog steeds een bijzondere stad met opmerkelijke attracties.

Foto selectie van Puerto de la Cruz.


Fiestas en Feestdagen.

Puerto de la Cruz kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Puerto de la Cruz of in de directe omgeving zijn 7 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Puerto de la Cruz↗


Thee drinken en baden.

Het leven in Puerto de la Cruz is gemoedelijk terwijl er toch heel veel vertier te vinden is. U kunt alles op de boulevard observeren vanaf het terras van Café de Paris terwijl u rustig aan een glaasje thee nipt. Net achter de boulevard is (onhoorbaar op het terras van Café de Paris) de drukte te beleven van het Lago Martianez, een uitgestrekte combinatie van helderblauwe zwembaden omzoomd door de zee en palmbomen die met hun weelderige bladeren groei het sfeerbeeld op afstand bepalen.

Gelukzalig wonen.

Niet zo ver van het centrum zijn idyllische villa wijken te vinden waar de rust alom aanwezig is. Lommerijke gebieden waar u ook uren kunt wandelen. Er tussen in staan grotere gebouwen met appartementen, de één fraaier dan de andere maar altijd in een verzorgde bouwwijze. Parkjes en begroeing zijn overal, een bewijs dat het wat oudere gebied rondom het centrum dateert uit de periode dat de grondprijzen nog niet zo´n bepalende rol speelden. Iets boven Puerto het ligt Taoro park, een oase van rust met bijzondere Engelse gebouwen uit vervlogen tijden.


Hieronder staan een aantal video´s  die u een nog beter beeld van Puerto de la Cruz geven.

Dit is een geslaagde bijdrage van Han van der Erve.


 Het geweld van de oceaan geselt de rotsen rondom Puerto de la Cruz.