Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Guia de Isora?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Guia de Isora en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent. Bekijk het in deze reisgids.


De fraaiste en wellicht meest bezienswaardige kerkgevel van Tenerife staat misschien wel in Guia de Isora. Het hoort bij de Nuestra Señora de la Luz en het staat aan een  sfeervol plein in het verrassend goed bewaarde dorp dat verder goed bekend is vanwege de Paseo Maritimo de Playa de San Juan met het daarbij behorende strand. Iets zuidelijk daarvan is het Playa de Abama te vinden. Noordelijk van het San Juan zijn de Piscinas Naturales en het playa y Paseo La Jaquita Alcalá.te vinden, een gebied dat de moeite waard is om eens te bezoeken en er is altijd wel wat te doen. H hoog in de bossen van het Corona Forestal is de Zona recreativa de Pinar Chío te vinden. Bijzonder is dat het daar, ondanjs de hoge ligging, vrijwel altijd zonnig is.


Nuestra Señora de la Luz.

Dit is een prachtig en harmonisch gebouwde kerk. Het heeft drie schepen met in het midden een voor uit stekend deel die een kwart ronding met de gevel maken. Opmerkelijk is het neogotische torentje met grote galmgaten en een klok. In de kerk bevinden zich altaarstukken en schilderijen van grote artistieke waarde. De oudste delen zijn in de 16e eeuw gebouwd. Wat u ziet zijn grotendeels  latere toevoegingen.


Playa de San Juan.

Als je op zoek bent naar een wat rustiger strand is Playa San Juan het overwegen waard. Het ligt naast een rustige vissershaven beschermd tegen de oceaangolven en de wind. Het strand is al diverse keren bekroond met de Blauwe Vlag, wat wijst op een hoge kwaliteit van water en omgeving. Het zwarte zandstrand  met wat lava steentjes  heeft bezoekers die een mengeling vormen van toeristen en de lokale bevolking.


Paseo Maritimo de Playa de San Juan.

Dit is een prachtig stuk om langs de zee te wandelen. U loopt niet altijd langs een strand maar altijd is de zee te zien. Bovendien zijn er langs de Paseo Maritimo de Playa de San Juan bars en restaurants waar u een drankje kunt drinken of wat kunt eten.
Doorgaans is het er een stuk rustiger dan in het drukke zuiden en dat maakt deze paseo geschikt voor een ontspannen dagje strand. De vormgeving is een leuke bezienswaardigheid op zich.


Playa de Abama.

Dit is een kleine inham van wit zand die in de gemeente Guía de Isora ligt. Dit strandje was vrijwel onbekend bij de inwoners van Tenerife totdat het Hotel Abama op de rotsen boven het strand werd gebouwd. Het is nog geen 100 meter lang en slechts 20 meter breed. Playa de Abama is een gezellig strand met een strandbar. Extra diensten zoals ligstoelen en parasols worden tegen betaling door het hotel aangeboden.


Piscinas Naturales, playa y Paseo La Jaquita Alcalá.

Alcalá is een klein dorp iets te noorden van San Juan. Het heeft een paar mooie zwarte zandstranden en de bezienswaardige Paseo La Jaquita. Sinds een paar jaar heeft een groot hotel ervoor gezorgd dat de hele omgeving van Alvalá opgeknapt is en nu volop mee kan profiteren van de toenemende stroom toeristen. Eén van de meest ontspannen bezigheden in het dorp zijn bezoekjes aan de natuurlijk zwembaden of Piscinas Naturales bij Playa La Jaquita.


Zona recreativa de Pinar Chío.

Deze ruimte is gelegen tussen de dennebomen van het Corona Forestal. Het heeft 2 groet toiletgroepen, sromend drinkwater, barbecues, banken en tafels, evenals een sport- en kindergedeelte om met het hele gezin van de natuur te genieten. Het gebied ligt wat afgelegen maar de reis er naar toe is op zich al de moeite waard waarbij het niet uitmaakt van welke richting u er komt. Direct bij het park zijn voldoende parkeerplaatsen.

Museum: Ethnographic Museum Juan Évora.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markt, de Mercado Agrotradicional de Guía de Isora.


Fiestas en Feestdagen bij Guia de Isora.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Guia de Isora zijn maar liefst 13 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in Guía de Isora.


Bureau voor toeristische informatie in Guia de Isora:

  • Adres: Centro Cultural, Avenida Isora sin número, 38680 Guía de Isora,
  • Routecode: 6659+GV,  Locatie ↗
  • Telefoon 922 851 222
  • Openingstijden ma.-vr. 08:00 - 14:00 uur. Gesloten in het weekeinde en op feestdagen.

Pagina: doen in Guia de Isora

deteiding.nl