Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Buenavista del Norte?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Buenavista del Norte en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent. Bekijk het in deze reisgids.


Buenavista del Norte is één van de niet zo bekende plaatsen in deze reisgids. Dat is jammer want het plaatsje heeft een leuke sfeer en een aantal fraaie bezienswaardigheden.  Vraag wat er te doen is in Buenavista del Norte en het antwoord blijft vaak uit. Maar ga eens wat drinken op het Plaza de los Remedios met z´n gezellige paviljoen vlakbij de kerk Iglesia de Nuestra Señora de Los Remedios. Of wandel door de straten naar de wasplaats en de barbecue roosters in de Barranco de Triana vlakbij. Of iets verderop naar de Ermita de San Sebastián.

Niet te bezoeken zijn het Casa de la Viuda of het Weduwehuis, het ex convento San Francisco en de Hacienda San Juan de Taco. Vanwege hun monumentale karakter zijn ze toch in deze reisgids opgenomen.

Wel te bezoeken zijn is de Barranco de Masca en het zeer bezienswaardige dorpje Masca zelf of het uitzichtpunt Mirador de Cherfe met een fraai zicht op Masca en de baranco. Natuurliefhebbers die wat te doen willen hebben bij Buenavista del Norte kunnen hun hart ophalen in het Teno gebergte bij  Teno Alto en de bijzondere omgeving van Punta Teno. Er is verder altijd wel wat te doen bij Playa de las Arenas, één van de stranden in het gebied.


Plaza de los Remedios.

In het historische centrum is dit plein het ultieme sociale ontmoetingspunt en een van de mooiste hoekjes van de gemeente. Het is omgeven door voorbeelden van Canarische architectuur en de gebouwen waarin de belangrijkste instellingen zijn hier  gevestigd. Het plein is in het midden van de 20e eeuw bestraat en heeft een  muziekpaviljoen waarin de belangrijkste muzikale uitvoeringen van het dorp plaatsvinden.


Punta Teno.

Punta Teno is het uiterste punt van Tenerife en heeft het  meeste zonuren per jaar. Op de vuurtoren kunt u zowel de noordkust van Tenerife als de kliffen van Los Gigantes zien. Bovendien kijkt het uit over het hele Teno gebergte. De rit per bus is een belevenis door de schitterende uitzichten en een combinatie van rotsen, de badplaats en de bergen . De vuurtoren is apart te bezoeken om de vergezichten nog beter te zien.

Let op:  dit gebied is alleen vanuit Buenavista de Norte per bus te bereiken van 10.00 tot 19.00.  Voor 9.00 en na 20.00 mag u er met de auto naar toe rijden.


Barranco de Masca.

Als je naar Tenerife gaat, zijn er plekken om niet te missen en deze spectaculaire barranco is er zo één.  Er zijn grotten, talrijke rotspartijen, prachtige lavamuren, veel groen om je heen en aan het einde de zee. Daar is de mogelijkheid om een ​​welverdiende duik te nemen, omringd door de Los Gigantes-kliffen, zo'n 450 meter boven de zeespiegel. Met een ​​boottocht naar Los Gigantes kunt u uw dag afsluiten met eten aan boord, 

Informatie over het gehucht of het dorpje Masca staat iets verder naar beneden op deze pagina.


Teno Alto, dorp en gebied.

Het Natuurpark Teno ligt in het noordwesten van Tenerife en bestaat uit delen van Buenavista del Norte, Los Silos, El Tanque en Santiago del Teide. Het ruim 6 duizend hectare grote gebied  is één van de mooiste natuurgebieden op Tenerife. Er zijn grote verschillen in het landschap, valleien, indrukwekkende kliffen, enorme gradvelden en  laurierbossen evenals schitterende voorbeelden van traditionele bouwkunst.


Playa de las Arenas.

Door de getijdewerking het een zandstrand in de zomer en in de winter overheersen de stenen. De directe omgeving van het ruim 300 meter lange strand is van een  buitengewone schoonheid. Overal leeft en voel je da natuur. Het strand is in de zomer wellicht daarom erg populair. in de zomer. Aanpalend aan het strand ligt het zwembad van Buenavista en de golfbaan "Buenavista Golf".


Barranco de Triana.

Dwars door het dorp loopt een baranco, een kleine groene oase in het dorp waarin ook een oude wasplaats schuilgaat, de "Lavaderos del Barranco de Triana". Buenavista del Norte is door Andalusiërs in de 16e eeuw bewust naast de baranco op deze plek gesticht om het verse water voor vele doeleinden te kunnen gebruiken. De eerste hacienda heette al "de la Fuente". De wijk waarin de baranco ligt heet Triana om de herinnering aan Sevilla levend te houden.


Het dorpje Masca.

Wellicht het meest bezienswaardige of meest bezochte dorp op Tenerife. Het is bijzonder omdat de huisjes van Caserío de Masca elke  vierkante meter vlakke grond hebben bezet. Enkele huisjes hangen boven een afgrond. In dit bijzonder charmente dorp zijn  ook waardevolle gebouwen te zien zoals Casa de los Avinculados en een kleine kerk uit de 18e eeuw. 


Mirador de Cherfe met uitzicht op Masca.

Vanuit de mirador van Cherfe heeft u een prachtig uitzicht op Masca, de kloof van Masca, de hoekige bergen van het Teno gebergte en in de verte de oceaan. Als u zich omdraait ziet u de mooie vallei van Santiago del Teide. iets verder de Chinyero-vulkaan en daarachter kunt u de Teide zien. Het is op die manier één van de meest veelzijdige uitzichtpunten op Tenerife.


Casa de la Viuda of het Weduwehuis.

In het historische centrum van Buenavista del Norte licht deze bezienswaardig woning met een uiterlijk dat nog uit het einde van de 17e eeuw komt. Het heeft aan de binnenzijde verdiepingen met houten galerijen en vakwerkplafonds. Het is een voornaam en groot huis met een oude hal en talrijke kamers. Het huis werdt gebruikt voor sociaal-culturele activiteiten.


Iglesia de Nuestra Señora de Los Remedios.

Juist aan de rand van het Plaza De Los Remedios ligt de iglesia de Nuestra Señora de Los Remedios, de, de patroonheilige van de gemeente. Het eerste begin van deze kerk werd gebouwd tussen 1513 en 1518, daarna is de kerk diverse keren uitgebreid tot de huidige kleine 3 beukige kerk met aan de noord-, oost- en zuid kant kleine uitbouwingen. De kloeke toren heeft een fraai "Canarisch balkon".


Ex convento San Francisco buenavista del norte.

Dit klooster is in de eerste helft van de zeventiende eeuw gesticht en was het zestiende van de Franciscaanse Orde op de Canarische Eilanden. In de hoogtij dagen had het 12 broeders die het onderwijs en de religieuze diensten in Buenavista verzorgeden. Het complex bestond uit een kerkje, wat woongebouwen en een pleintje met cipressen. Na verlaten en vervallen te zijn werd het In de 19e eeuw een begraafplaats. 

Momenteel heeft het ook die functie niet meer en staan alleen de buitenmuren met het ingangsportaal nog overeind. Dat portaal is, hoewel beschadigd, nog in originele staat met fantasie kapitelen die door kolommen gedragen worden. In het driehoekige fronton is het embleem van de Franciscaanse orde nog terug te vinden. Het portaal in in de jaren 60 van de vorige eeuw enigszins gerestaureerd.


Hacienda San Juan de Taco.

Deze omvangrijke hacienda had in zijn goede tijd uitgestrekte landerijen, een wijngaard met malvasia druiven, een moestuin een kleine kapel en een wijnpers. Het werd gebouwd door Juan del Hoyo Calderón en was één van de belangrijkste landgoederen van Buenavista en de rest van het gebied Daute-Isla Baja. Het heeft een duidelijke L-vorm met een poort naar een patio die begrensd wordt door de tegemoverliggende muren.

Iets binnen de muren is een bijzondere stenen trap met interessant metselwerk. Via deze trap komt u op de bovenverdieping. Daar zijn prachtige houten plafonds te zien in de lokale mudejar stijl. Over het grootste deel van de bovenverdieping is een houten gaanderij aangebrach die op bewerkte houten zuilen rust.


Ermita de San Sebastián.

Al in de 16e eeuw werd deze kleine kerk als Ermita gebouwd door de inwoners van Buenavista del Norte. De kerk heeft San Sebastián als belangrijkste beeld. In de loop van de tijd raakte het gebouw erg in verval waarna het aan het einde van de 19e eeuw door de parochianen op een zeer eenvoudige wijze werd opgeknapt. Alles aan deze kerk is zonder enige decoratie. Alleen de "pegels" aan de daklijst geven het gebouw enige versiering die doet denken aan de biedemeier stijl.


Verdere bezienswaardigheden in Buenavista del Norte zijn: Hacienda La Fuente en El Rayo Buenavista Del Norte, een spectaculaire opening naar zee.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markt, de Mercadillo del Agricultor y Artesano de Buenavista del Norte.


Fiestas en Feestdagen bij Buenavista del Norte.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in Buenavista de Norte zijn maar liefst 11 lokale feestdagen, fiestas en andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij de toeristische kantoren in Buenavista del Norte.

Bureau voor toeristische informatie in Buenavista del Norte:

 

 • Adres: C/ Plaza de los Remedios, 4, 38480 Buenavista del Norte,
 • Routecode: 94CX+P8  Locatie ↗
 • Telefoon 922 12 80 80
 • turismo@buenavistadelnorte.com
 • Openingstijden ma.-vr. 09:00 - 14:00 uur. van oktober to juni: ma.-vr. 09:00-15:00. Gesloten in het weekeinde en op feestdagen.

Bureau voor toeristische informatie in Masca, het Centro de Visitantes Camino del Barranco de Masca,

 • Adres:  Plaza de Masca 38683 Santiago del Teide
 • Routecode: 8545+4Q  Locatie ↗
 • Telefoon 822 14 38 90
 • E-mail guias.masca@tragsa.es
 • Openingstijden Zaterdag, zondag en feestdagen 08:00 tot 18:00. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. 

Bureau voor toeristische informatie in Parque rural de Teno, het Centro de Visitantes Parque Rural de Teno,

 • Adres: Finca Los Pedregales, Carr. A Teno Alto s/n , El Palmar
 • Routecode: 84RX+RJ  Locatie ↗
 • Telefoon 922 447 974, 922 447 970
 • Openingstijden ma.-zo. 07:00 - 17:00 uur. Op feestdagen zijn er afwijkende openingstijden.

pagina: doen in Buenavista del Norte

deteiding.nl